Обзор поиска да премине във Варненска област

Това може да се случи чрез местен референдум
17 сеп 2013 21:55,
16
Обзор поиска да премине във Варненска област
Иван Великов е запознат с желанието на Обзор. Снимка: Булфото

Обзор иска да се отдели от Община Несебър и от Бургаска област и да премине към Варненска. Официални разговори обаче за това все още не са водени, но такива предстоят, информира на среща с медиите варненският областен управител Иван Великов.

Той допълни, че му предстои среща с кмета на Обзор Христо Янев, на която ще бъдат обсъдени вариантите за административно-териториалната промяна.

"Това може да се случи чрез местен референдум", уточни Великов. Той обясни, че е провел неформален разговор с адвоката на кметството в Обзор, който му бил съученик.

"Приказвахме за тази идея и приех покана за среща с г-н Янев", допълни варненският областен управител. По негови думи един от вариантите бил Обзор да се слее с град Бяла, Варненско, които през последните години почти се били съединили, тъй като и двата града се развивали паралелно като курортни центрове.

"Туризмът в Обзор има много стабилна възможност за развитие, тъй като тук е една от най-дългите плажни ивици по нашето Черноморие – 8 км. От своя страна, община Бяла е сред трите в региона, която най-добре се справя с усвояването на европейските средства", каза още Иван Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Надя преди 10 години
Така,като чета коментарите,останах с впечатление,че никой не е прочел статията до края,а само,че Обзор иска да премине към Варненска област.По надолу пише,че искат и то не от вчера,да преминат към Община Бяла,която е Варненска област и е само на 6 км от Обзор,което е много удобно по много причини:Бяла наистина усвоява милиони по Еврофондове.Помислете си,че и за най-елементарен документ трябва да се премине прохода Обзор-Слънчев бряг.Пък и тези два курорта вадят достатъчно,за да се издържат.
13
1
 
7
 
! Отговори
Варна номер 1 преди 10 години
До ахмакГлупости на търкалета! Варна се управлява от политиците, които управляват и цяла България. Няма как някой да даде власт на холдинг, не изтрещявайте толкова брутално. Ако намекваш, че имаме престъпност, ще ме извиняваш, ама в Бургас имате много повече и там е истинаката концентрация на батки, мафиоти и мутри деветесетарки. Скоро не само Обзор, ами и по-южни градчета ще искат да минат към нас.
12
2
 
8
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Нормално е Обзор да искат присъединяване към Варна ,както беше преди години. Абе....никой не бяга от доброто .
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бургадидас е един медиен балон създаден от герб . Несебър е истинския лидер на южното черноморие ,всъщност винаги е бил !
10
7
 
5
 
! Отговори
ахмак преди 10 години
До ВасилиадийГрад Варна е със затихващи функции през последните 20ина години изпреварен от Бургас. Всичко в града и региона се контролира от холдинг Варна (разбирай ***).През тях минава всичко законно и....незаконно по българското черноморие .Дори след като избраха кмет от герб в града нищо не се е променило. Обзор определено няма да имат никаква полза от цялият проект за присъединияването им към община Варна.
9
1
 
6
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 10 години
АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ЗАДАМ ВЪПРОС НА НЕСЕБЪРСКИЯ КМЕТ:ЗАЩО В ЦЕНТЪРА НА "ВЕЛИКИЯ" КУРОРТЕН КОМПЛЕКС "СЛЪНЧЕВ БРЯГ" НЕЗАСТРОЕНИТЕ ПЛОЩИ - ЧЕСТНИ ИМОТИ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В СМЕТИЩА ЗА БИТОВИ И СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ, НЕ СА ПОЧИСТВАНИ С ГОДИНИ, ОБРАСЛИ СА С ТРЕВИ И ХРАСТИ И ДОРИ СЕ ВЪДЯТ ВЛЕЧУГИ... ??? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ТЕЗИ ПЛОЩИ СОБСТВЕНИЦИТЕ ИМ ДА ГИ ПОЧИСТВАТ ПОНЕ ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА???
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Варна си е Варна!
7
2
 
12
 
! Отговори
с.Приселци преди 10 години
Oбзор и Балчик изкуствено е отделени от Варна.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве не разбрахте ли , че става въпрос за обособяването на нова община с център Обзор , но в рамките на област Варна.Т.е.средствата няма да се разпределят в Несебър, а в Обзор.
5
7
 
7
 
! Отговори
От страни и далече преди 10 години
Смешно и не особено нелогично е едно такова предложение. Община Несебър е най-богатата община в България, а града едва ли може да се оплаче от липса на достъп до средства. От друга страна съм сигурен, че на обзорчани не им е толкова лесно и удобно да ходят да работят и да си "оправят" документите в Община Несебър, която е меко казано на майната си от там. Все пак съм сигурен, че този референдум е обречен на пълен провал.
4
21
 
11
 
! Отговори
чикинана преди 10 години
Кой иска да е като вас, бе, гагауз ***. Люк Скай Уокър да ни пази от такива като вас... обзорчани като искат да стават гагаузи да бегат у лево.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да правят референдум както село Ягодово бе , какъв е проблема ? Гражданите на Обзор да решат къде искат !
2
27
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо Обзор,после Бургас,Пловдив и накрая София-просто всички искат да са готини като нас,варненците!!! :)))
1
22
 
24
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Значи Обзор може да отиде във Варненска област, обаче ще загуби статута си на град и ще стане квартал на Бяла. Нещо ми говори, че това хич няма да се хареса на обзорци. При това положение изходът от подобен референдум е ясен. Не са ми ясни само причините на Обзор да иска да ходи във Варна. Повече пари ли ще им дават, какво ли? Къде е Обзор, къде е Варна? И защо кметът на Обзор първо не е поискал разрешение от бургаския областен управител? Къде дават така такива териториални областни промени?