Чака ни студена зима

Задава се нов ледников период, смята специалист
5 окт 2013 08:18, Петя Славова
76
Чака ни студена зима
Снимка: Булфото

Чака ни студена зима, прогнозира за "Монитор" Веселин Александров, шеф на департамент "Метеорология" към НИМХ БАН.

По думите му се задава нов ледников период. "Въпросът е кога това ще се случи. Беше прогнозирано, че това ще се случи едва ли не през 2011-2012 г. Някои сега предполагат, че става дума за 40-50-те години на 21-ви век. Но те малко са отместени във времето, както и ние, когато говорим за климатични сценарии.

Единият от тях сочи, че до края на 21-ви век температурата на Балканския полуостров би се повишила между 2 и 3 градуса. Някои климатични модели регистрират и повишение на температурите до 5 градуса, но според мен това е нереално", смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
46
 
! Отговори
ice преди 10 години
Абе, всяка зима някой пишман-специалист, се изказва, че ни чака най-лютата зима от Х години. Омръзна ми да ги слушам тия, а който им вярва, сам си е виновен! Всички тези пишман-прогнози се публикуват, само за да се създава страх сред хората, които от своя страна по възможност да купуват повече дърва, повече газ, повече отоплителни средства за зимата. Всичко се прави само заради парáта!
39
4
 
41
 
! Отговори
HETO преди 10 години
И аз питам, какво стана с измисленото и т.нар. "глобално затопляне"? "Специалистите" си траят от много време насам! Но появи ли се един слънчев ден, в октомври или ноември, веднага по медиите излизат (по бездаискане) разни раздути репортажчета, как температурата на земята се покачвала. А тази измишльотина е творение на правителствата, само и единствено да се измислят нови данъци и да се бърка в джоба на обикновените хора.
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глобалното затопляне води до нов ледников период. Звучи странно, но е така. Високите температури топят ледовете, което прецаква важни (топли) морски течения. Даже го има развито във филм: The Day After Tomorrow / След утрешния ден (2004)
37
2
 
11
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Ало писачите на статии, като кажеш "чака ни студена зима" се има в предвид тази зима не някаква зима след 20 или 30 години.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво стана с глобалното затопляне, бе, господа "учени"? Нали заради него въведохте данък на въздуха, който издишаме? Къде отидоха тия пари?
35
2
 
12
 
! Отговори
Грамотност преди 10 години
Кога ще се научите, че департаменти има във Франция като административни единици, а за това, което си мислите, има българска дума - отдел!
34
3
 
5
 
! Отговори
alex jones преди 10 години
Naistina ot 5 godini nasam sledq ychenite po sveta i te kategorichno pokazvat danni koito dokazvat che zemqta navliza vuv nov maluk lednikov period,temperatyrite go dokazvat.No tova ne e neshto novo i predi se e slychvalo, prosto topliq period e kum kraq si , vuprosa e che ne mogat da vi kajat sus sigurnost koga shte se slychi tova tui kato zavisi ot mnogo faktyri.Ot cqloto tova neshto edno e sigurno, che taka narechenoto globalno zat. e pulna luja i tova go zaqbqvat stotici ycheni,.
33
0
 
13
 
! Отговори
езичник преди 10 години
с някои неща шега небива. какво общо има природата с политиката. политическите си простотии ги дръжте за себе си. политиката и вие сте преходни. земята е вечна.
32
6
 
22
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Орешарска зима.Ще ядем орехи.
31
1
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
До ДаДаако можеха да се пускат линкове, да ти покажа кой, но не може. меренето на температура преди милион години не е проблем, има си начини, сега че ти не можеш си е само за тебе.
30
13
 
3
 
! Отговори
До 30-и: преди 10 години
Що, на битер комунистите от ГЕРБ кой им връщаше заемите, че нещо не се сещам, льольо?!
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма страшно -средната температура на Земята от 10 000 години е 15 гр и не се е повишила.Има само цикли на временни застудявания и затопляния.Твърде много пари се изсипаха за изследвания на т.н.глобално затопляне и който искаше да спечели трябваше да доказва точно това.Истиината е съвсем друга.Само необразовани лапнишарани като нашенския пишман еколог БСандов и някой преминали товрческата възраст професорчета вярват на подобни измишлъотини.Споко-ПРИРОДАТА си знае работата.
28
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
застуди се малко 2-3 дена и започнаха тъпите статии и още по-*** изказвания
27
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 10 години
Последно. Какво ни очаква - глобално затопляне или ледников период?
26
1
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
Чака ни студена зима, прогнозира за "Монитор" Веселин Александров, шеф на департамент "Метеорология" към НИМХ БАН.Тоз *** излишно " помпа" човешкото съзнание. М. Празников беше категоричен ,че люта зима е изключено да има. Сняг се очаква по коледа и Нова година.Сегашното положение ми напомня времето през миналата година които в района на Трявна не бяха обрали ябълките и др. Така , че много шум за нищо.
25
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Започнат ли да пишат за Ети,летящи чинии,зелени човечета,парников-леден период не ни очакват добри времена.Явно кризата и кражбите от комунистическите олигарси и депутати ще продължават.Лошо,много лошо ни очаква...Стари позабравени маниполации на които се връзват много хора...
24
9
 
18
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Zashto psihopati kato teb imat dostyp do internet?
23
9
 
21
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ти си е.ати слабоумния тип.
22
7
 
13
 
! Отговори
хх преди 10 години
"И нека България стане малка Турция" - заяви Местан и даде заповед на областните управители турци, да насочат избирателите към урните...
21
0
 
28
 
! Отговори
uhaaaa преди 10 години
А за кога се отложи тлобалното затопляне, професоре?