Турските превозвачи блокираха и ГКПП Лесово

BG властите отмениха облекчения режим за турските шофьори
9 окт 2013 12:12,
43
Турските превозвачи блокираха и ГКПП Лесово
Снимка: Булфото, архив

Граничните ни пунктове с Турция - ГКПП Капитан Андрево и ГКПП Лесово са блокирани за движение на товарни автомобили.

Както Dnes.bg писа, движението на ТИР-ове през Капитан Андреево е спряно още от понеделник вечерта, а опашката от камиони надхвърля 20 километра. Трафикът през Лесово е блокиран от тази сутрин и там колоната от товарни автомобили достига 10 километра.

И двата пункта са затапени от турска страна. Превозвачи от южната ни съседка са паркирали тирове пред бариерите на Капъкуле и Хамзабейли в знак на протест срещу проверките на българската Автомобилна администрация на товарните автомобили. Турските шофьори смятат, че акцията е тенденциозна.

В същото време от пресцентъра на ИА "Автомобилна администрация" са категорични, че проверките са планирани и са инициирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL във връзка със зачестилите пътни инциденти с товарни автомобили.

С цел намаляване на напрежението снощи българските власти въведоха облекчен режим за турските превозвачи. Със съгласието на министъра на транспорта бе решено шофьорите от южната ни съседка да не се глобяват, но нарушенията им да се записват.

а среща с Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт тази сутрин, изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев е обяснил, че мярката е била предприета с надеждата турските превозвачи да отблокират границата.

Тъй като това не се е случило, от 12:00 часа на обяд облекченият режим за турските шофьори се отменя и те ще бъдат глобявани, ако бъдат хванати в нарушение, съобщи Илиян Филипов от Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт. Той и колегите му ще опитат да се срещнат днес и с министъра на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
51
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
Изцяло виновни са българските митничари и катаджии, чиято корупция надминава корупцията в екваториална Африка. Българските гранични, митнически и катаджийски служби са на ниво бананова република. Гледат те в ръцете и се чудят как да те оберат. Нека опашката стане 50 километра. Някой трябва да накаже тия нагли митничари и катаджии. След като ние не можем, нека опитат комшиите, и за нас ще има полза. Българският произвол по границите вече е нетърпим!
18
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както винаги имаме некадърни и продажни управници, от които вместо да спечелим от геогр. си положение , само губим. на мен никой не ми е прощавал глоби и нарушения и само да ми ги е записвал. Що за идиотизъм- убиваш на пътя и само те записват.
17
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AKO ZAVISI OT MEN STENA 8 METRA PO CIALATA GRANICA S FESOVETA I NA6E CHALMI KOITO SE TURCHEAT PRI TIAX DA SE UBIJDAT VZAIMNO
16
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако бяха гърците или сърбите изобщо нямаше да ги пуснат да влязат.
15
6
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция изнася много повече за ЕС отколкото ние за Азия, така че губещите ще бъдат те. Ние сме свикнали на мизерия и безпаричие, така че няма да ни стреснат като не пуснат няколкото камиона бг турски фирмаджии
14
5
 
91
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Ми да минават през Гърция като са толкова отворени, Гърция -Италия -Европа, гърците ще ги приемат с отворени обятия, много ги обичат. Ще цакате яко и тва е ...***, Мулгаристан, ама без нас ви е разказана играта
13
10
 
88
 
! Отговори
историк преди 10 години
НА ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
12
4
 
75
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Отдавна не ме учудва нищо по БГ структурите. Ама това надупване пред *** шофьори, които протестират за това че са глобявани за нарушения ме потресе. Нямам търпения да си сменя гражданството вече, че ме е срам от тъпотията и продажността на българския политик. Един път си застанете на позицията *** неедни.
11
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как можете да пишете "BG властите" в новина?? Що за неграмотна журналистическа *** работи тук? Това да не ви е фейсбук статус?
10
1
 
87
 
! Отговори
тра ла ла преди 10 години
Как изобщо се е стигнало да им позволяват облекчен режим. Да не са над закона. Ай сикана. Много ясно, че ще има засилени проверки. 1. Каквото повикало - такова се обадило.2. Ние сме външна граница на ЕС.3. В момента има бежанска вълна, която идва от тяхна страна.Нагляри!
9
4
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Онзи ден един турски ТИР ми отне супер нагло предимството.Освен това хвърчеше на място, където има ограничение 30km/h.
8
2
 
102
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Значи турците могат да прилагат рестрикции, да събират незаконно такси от нашите превозвачи, да ги задържат с дни без обяснение, ама видиш ли България нямала право да отвърне със същото, според турските *** на границата. ЕС къде спи, фесовете блокират външната граница на съюза.
7
2
 
101
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Крайно време е транзитните тирове да се качват на патформи на БДЖ. Който не иска да изобикаля България откъдето си иска. Така ще намалее натоварването на пътищата, ПТП и по-чиста околна сред което е европейска директива.
6
2
 
69
 
! Отговори
Евросиганин преди 10 години
Крайно време е транзитните тирове да се качват на патформи на БДЖ. Който не иска да изобикаля България откъдето си иска. Така ще намалее натоварването на пътищата, ПТП и по-чиста околна сред което е европейска директива.
5
4
 
61
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 4Но понеже фесовете са упорито *** им се отменя облекчения режим от наша страна. Пише го в последния абзац на статията.
4
1
 
109
 
! Отговори
българска работа преди 10 години
Е не, няма такъв идиотизъм - понеже протестирали временно отменили закона и не ги глобявали. Как така се отменя действието на закон (в случая Закона за движение...). Не можете ли утре сутринта да отмените временно някои параграфи от Наказателния кодекс, за да се снабдя с някои необходими ми неща от магазините. Дураци и дупедавци.
3
5
 
101
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
" Превозвачи от южната ни съседка са паркирали тирове пред бариерите на Капъкуле и Хамзабейли в знак на протест срещу проверките на българската Автомобилна администрация на товарните автомобили. Турските шофьори смятат, че акцията е тенденциозна."Е к'во искате, бе ориенталски фесове- да си минавате като на парад през границата ни?Нагла, ***, анадолска ***!
2
7
 
118
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КАКЪВ ОБЛЕКЧКЕН РЕЖИМ БЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ,ТУРСКИТЕ ШОФЬОРИ МОГАТ ДА КАРАТ ЗАСПАЛИ ,БЕЗ ГУМИ,ПРЕТОВАРЕНИ И ПО СРЕДАТА НА ПЪТЯ ПИЯНИ ,ДА НИ ТРЕПЯТ И НИЕ ДА МЪЛЧИМ,ПЕТ ВЕКА СТИГАТ!ОТИВАЙТЕ СИ И ВИЕ ТУРСКО-ФАШИСТКИ ***
1
6
 
105
 
! Отговори
333 преди 10 години
бати наглите ***. Мачкай, глобявай и да се измитат. Аман от *** ...