Проходът Троян-Кърнаре няма да се използва целогодишно

Зимното почистване е обезпечено, заяви шефът на АПИ
Обновена: 16 окт 2013 08:45 | 15 окт 2013 22:43, Красимир Ангелов
6
Проходът Троян-Кърнаре няма да се използва целогодишно
Стефан Чайков провери ремонтите по срутения мост в Ловеч. Снимка: Областна администрация Ловеч

Проходът Троян-Кърнаре на този етап не може да стане целогодишно проходим, заяви в Ловеч председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

По думите му няма как през зимата да не се налага затваряне на прохода, тъй като спецификата на Троян-Кърнаре е такава, че се получават големи снегонавявания, които не позволяват движение.

"Политиката на агенцията е била такава и тази година ще бъде така - през зимата проходът да се затваря", категоричен бе Чайков, цитиран от пресцентъра на Областната администрация в Ловеч.

По думите на шефа на АПИ зимното почистване е обезпечено, преминали са регионалните срещи, като предстои генерална среща с директорите на областните пътни управления и фирмите изпълнители на зимното почистване за пълната готовност .

След 20 октомври дирекция анализ на риска и оперативен контрол ще извърши контрол по всички пътни управления, а специално в Ловеч, инж. Грозданов ми е докладвал за пълната готовност за сезона, заяви инж. Чайков.

Той каза още, че до края на годината се очаква да бъдат завършени три обекта – отсечките Шумен-Карнобат, Шумен-Силистра и Велинград-магистрала "Тракия", които са около 270 км.

"Търсим възможност и ресурс, включително и чрез нови технологии да подобрим експлоатационните качества на Хемус", каза още Чайков.
 
По думите му предвид ограничения финансов ресурс и състоянието на старите участъци на автомагистрала "Тракия" приоритет за следващата година ще бъдат ремонтите на тези отдавна неремонтирани 47 км на магистралата.

Председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" бе в Ловеч, за да инспектира строително-ремонтните работи по срутения мост, за който от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии бяха отпуснати средства.

По думите на областния управител на Ловеч Милко Недялков мостът ще бъде отворен за движение, включително на тежкотоварни автомобили, около 15 декември.

В момента се отстранява пропадналата част от моста, като същевременно се укрепват другите колони на виадукта. Изграждат се диги от двете страни на моста, като се заскалява помежду им. Речното корито се подравнява и изчиства от наноси в района на мостовото съоръжение. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Смърф преди 9 години
Как ще го чистят нали оня '' бизнесмен '' плаща да не се почиства ! Фирма 'Сима'' до кога ще командва !!!!
5
0
 
9
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Троян-Кърнаре е и мой любим проход! Невероятна природа и уникална гледка! Спокоен, ненатоварен и живописен...пътуването през него е истинско преживяване за мен!
4
1
 
6
 
! Отговори
:))))) преди 10 години
Е как няма да бъде затворен прохода , нали ски пистата минава през пътя , или коли ще вървят или ски ще се карат, не може и двете, а това ,че имало навявания и било невъзможно са кал в очите на хората.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да е отворен целогодишно, само ,че ще затворят ски -пистата ,а от там някой ,не само че пълни гушка ,а и отглежда някой на хранилка.
2
8
 
11
 
! Отговори
ДВ преди 10 години
В тази връзка - не ни трябва тунел под Шипка, не и на този етап. Тунел под Беклемет би бил по-полезен. Но приоритет трябва да е тунел под Петрохан! Трябва да се изгради първокласна връзка София - Видин, за да се използва новият мост оптимално. Също така един голям инвестиционен проект в Северозападна България би имал благотворно въздействие върху мижавата икономика в този регион.
1
0
 
35
 
! Отговори
куку преди 10 години
Ха сега де ! през 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век прохода се поддържаше целогодишно отворен с къде по- примитивна техника, май по сметките на последните няколко правителства настъпва нов ледников период !