В края на ноември ясно кой поема Варненската епархия

Епархийският избор ще се състои на 17 ноември
27 окт 2013 19:19,
1
В края на ноември ясно кой поема Варненската епархия
Снимка: архив, Булфото

На заседанието си днес Светият синод определи датите за избора на нов Варненски и Великопреславски митрополит и листата на епископите, които са кандидати за престола.

Епархийският избор ще се състои на 17 ноември, а ако Синодът счете избора за валиден, в следващата неделя - 24 ноември, ще се състои и каноничният избор за нов Варненски митрополит.

В листата на кандидитите за митрополит на овдовялата Варненска епархия са Крупнишкият епископ Инокентий, Месемврийският епископ Иаков, Тивериополският епископ Тихон, Стобийският епископ Наум, Знеполският епископ Йоан, Величкият епископ Сионий, Драговитийският епископ Даниил, Траянополският епископ Киприян, Агатоникийският епископ Борис, Провадският епископ Игнатий, Браницкият епископ Григорий, Главиницкият епископ Йоан и Мелнишкият епископ Серафим.

До избора на нов владика във Върна се стигна след смъртта на Дядо Кирил, който се удави на 9 юли в местността Траката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Докато този народ не се покае, от греховете си: пиянство, прелюбодейство, кражба, лъжа, корупция, гордост, безбожие, че се мъчи и въздиша от бедност и нищетата под тежките удари на БОЖИЯТА СПРАВЕДЛИОВОСТ. НАРОДЕ ПОКАЙ СЕ И ПОВЯРАВАЙ В СПАСИТЕЛЯ