Плевенско село на протест срещу създаването на бежански лагер

Кметът на село Телиш също се обяви против бившата казарма да приема бежанци
19
Плевенско село на протест срещу създаването на бежански лагер
Снимка: Булфото, архив

Близо 200 жители на плевенското село Телиш излязоха на мирен протест срещу евентуалното настаняване на бежанци в бившото военно поделение край селото.

Те изпратиха декларация до премиера и областния управител с настояване да се спре подготовката за създаване на бежански лагер.

Председателят на инициативния комитет в селото Марин Шкодров заяви, че от няколко дни в поделението, включено в списъка на индустриалните зони, се извършвала подготовка за бежански лагер. Той посочи, че са събрали подписка, подкрепена от 500 жители, които са против подобен бежански лагер.

В декларацията се настоява правителството да се съобрази с това, защото в противен случая ще се предприемат ефективни протестни действия и гражданско неподчинение - блокиране на пътя и жп линията София-Плевен.

Кметът на селото Нели Дакова заяви за БТА, че одобрява протестните действия и че на митинга в селото тази сутрин са присъствали и кметовете на всички селища в община Червен бряг в знак на подкрепа.

От своя страна областният управител Илиян Йончев заяви, че на територията на областта няма имоти, които са с отпаднала необходимост. Бившото военно поделение в Телиш е на разпореждане на министерствата на икономиката и на отбраната.

До петък не бяхме получили в областната администрация официална информация за намерения да бъде използвана базата за лагер, каза Йончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Плевенсело Телиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За народ, половината от който е на гурбет по белия свят, сме доста ксенофобски настроени спрямо сирийците. Или за зидаромазачът от Телиш не е проблем да живее в Лондон, но сирийският лекар не може да живее в Телиш? А и е доста по-вероятно селянинът от Телиш да пренесе зараза в Европа, като си хвърля *** от прозореца, отколкото Сириеца когото държавата лекува безплатно... както лекува и селяните, които по една или друга причина нямат трудов договор и не се осигуряват.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
продължение от 16 и от 17...Станете всички да им кажем че България не се продава, не се подарява и за нея ще умрем, но няма да я предадем.България за българите! да живее България!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.купиш хляб и мляко...докога ще търпим всичко това?!докато започнат да ги заселват в къщите ли ни?да станем и да ги изметем всички тия които ни докараха дотук заедно с тая ***.Всички управляващи -предишни и сегашни -подписали тези условия за разграбването на България и продажбата на святата българска земя да бъдат вечно проклети до девето коляно, съдени и осъдени на смърт! Българи, вече въпросът е на живот и смърт, или ние или те!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като разпродадоха и ликвидираха заводи, фабрики, разбиха армията, образованието и здравеопазването, изгониха младите и образованите, морят пенсионерите, сега разпродават земята на нашите деди, които с кръв са я извоювали и защитавали почти 14 века и заселват тук всякаква *** с цел по- бързо да ни претопят.Има ли по-голямо падение и унижение в поделение на славната българска армия да се заселват иноверци и иностранци ?!И докога ТИ БЪЛГАРИНО (да, точно ти, който четеш сега това) ще търпиш всичко това и ще си казваш че не те интересува и че ти е все едно стига да имаш 5 лева днес да си купи
14
0
 
7
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До софиянецТуй не ти е София -- да ближе *** на всякаква ***.Те хората ще попротестират малко и като видят че не хваща декиш ще вземат сопите.Тогава и в Софето могат да дойдат да ни я поизчистят от ***!
13
0
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
До ШопЪтАз съм съпричастен към всички шопи, най вече към Шопен.
12
0
 
4
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Ако, бях кмет на населено място със заселени в него бежанци щях да възложа на населението да снимат през свободното си време всяка крачка на мъстъфъзите и да качват клиповете в ютуб, за да видят всички за какво става дума. Щях и награди --фотоапарати да раздавам за най-добър клип на деня.БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
11
9
 
0
 
! Отговори
ШопЪт преди 10 години
Е затова ще си останете най-бедния регион в Европа, защото неможе да проявите и капка съпричастност към другите хора и слагате етикети на всичко
10
0
 
14
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
До 8Трагичното е не, че хората са наивни, а че тези, за които може би са гласували (в което не съм абсолютно сигурен), злоупотребяват с доверието им. Явно не са чак толкова наивни щом са се усетили преди да им натресат талибаните.А какво да кажем софиянци? Защо допуснахме *** да напълнят центъра на София и да ни се дупят всеки петък пред джамията? Знам, че на някого може да загорчи, но тези хора както и казанлъчани ни засрамиха. Така трябва да се отстоява навсякъде България!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно подкрепям протеста в Телиш. България не е благотворително дружество!
8
0
 
16
 
! Отговори
Ехх преди 10 години
Знаете ли,че първата пушка пукнала в руско-турската освободителна война е пукнала в Телиш а? Това село е свято и недейте да ни вкарвате в грях да се оправяме с тези араби както ние си знаем, само вижте, колко *** има в селата около Плевен и колко са те в Телиш и се запитайте защо в селото няма нито 1!
7
6
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Трагичното е, че "...истинското лице на народа! Тези кротки възрастни хора...", които не мразят чужденците са типичните, наивни гласоподаватели на БСП и за тях С.Станишев е "хубавеляк", а Орешарски "експерт".Много жестока цена ще платим всички.
6
0
 
20
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
Това е истинското лице на народа! Тези кротки възрастни хора не мразят чужденците, но достойно отстояват правото си да бъдат чути. Никой няма право да върши беззакония през главите ни!Чуйте гласа на хората, "управляващи" *** и се бойте от гнева на търпеливите !!!Анатема за вас, ако не се съобразите с тях !
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shte gi zapalim samo da doidat....Shte gi zapalim ei bogu
4
1
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Пълна подкрепа за хората от Телиш ! Та поделението до самата жп линия София-Варна.Селото е между язовири,Д Дъбник е близо с находището,до Телиш има праисторическо селище на 5000 г.В района почти няма мюсюлманско население,джамии ли ще започнете да строите,г-да управляващи !Просто затворете границата и спрете да ги разселвате във вътрешността на страната !!!Оставка незабавно на безродниците,които ни управляват!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ги насадят там ще запалят всички околни села в Плевенска област а Плевен центърът няма да бъде подминат от набези. Тая *** *** не е нужна никъде в БГ , да се махат и да си ходят при камилите. Проблем са ни нашите *** и турци с които не можем да се оправим сега и тея *** увисват на клона.
2
0
 
35
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
Само така, хора !!!Цяла България е с вас !!! Победа !!!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън от държавата за тия мазни араби, нямат място тук. Мизерни ***, без култура и манталитет, обезобразиха Вики, ядат ии пият на наш гръб..