Жандармерия и животновъди на пътя - брожения, блокада...

Фермери протестират на "Тракия" заради неизплатени субсидии
Обновена: 6 ное 2013 15:49 | 6 ное 2013 14:20,
92

Снимка: БТА

Над 200 фермери от цялата страна блокираха главния път от Пловдив за Карлово и един от разклоните на магистрала "Тракия" край село Труд.

Животновъдите стигнаха до шосето, след като пробиха полицейския кордон, седнаха на пътя и така спряха интензивния трафик от автомобили по аутобана.

До протеста им се стигна, след като фермерите не получиха пълния размер на субсидията за гледане на животни и се заканиха да протестират с блокади на пътища.

"До края на миналия месец една десета от нас са получили между 30 и 40% от парите, останалите 90% от животновъдите не сме взели и стотинка", оплака се пред Dnes.bg Красимир Кирилов от Велико Търново.

Финансовият министър им обяснил, че превеждането на средствата през тази година е невъзможно, защото няма достатъчно пари в бюджета, негодуват те.

Фермерите са недоволни и от затворения пазар за продажба на животни за Турция, притесняват се от фалити, защото са теглили кредити.

Животновъдите обявиха, че ще продължат с протестите си, но този път пред земеделското министерство, докато не получат парите, които им се полагат. Те обвиняват държавата, защото е лобирала в полза на зърнопроизводителите, които получиха повече пари по директните плащания на площ, включително и национални доплащания.

"Тръгнахме към София, но сме спрени от жандармерията, не знаем кога ще стигнем столицата", съобщи Бойко Синапов, който е председател на Националната асоциация на животновъдите.

"В момента ни ескортират, отляво и отдясно има жандармерия. Не можем да определим час на пристигане, защото не знаем в колко часа ще стигнем при това положение. Изумен съм от това, което се случва днес", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако някой ми цитира име на комунист който преди 9 септември е имал земя ще му пиша браво .Те са хора безимотни и не знаят цената на земята и колко труд се полага за един домат за една *** или крава и прочие
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бяха пазили така границата.Явно, жандармерията се използва за да пази управляващите.Интересно какво ще стане когато унищожат и селското стопанство.Явно управляващите мислят че животновъдите и земеделците трябва да се справят въпреки тяхното управление.
79
3
 
3
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
До Див аграрНикъде и никога в света полицията не взема страна в конфликта (протеста).Работата на полицията е да бъде буфер,регулатор на обществените отношения и да охранява обществения ред,дори и това да нарушава интересите на определена група хора (в случая животновъдите) това се прави в името на общия интерес.В България не живеят само животновъди,полицаи и политици.Има милиони други хора,които трябва да се придвижат до работните си места или пътуват по други причини и не може да се ограничав
78
6
 
0
 
! Отговори
Ура преди 10 години
Яяяяя,че кога наваля и сняг по покривите? Или това е специална атракция В чест на протестиращите.
77
1
 
2
 
! Отговори
wc преди 10 години
До Jonna vseki jon edin snaiper stiga ne samo vodacha no i nachalnika my
76
1
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
Mai sega se pokaza policeishtinata v BG ,nali ot tova se pazihme,a sega na vseki pat i krastovishte RODNATA MILICIA da pazat svoeto tursko-kumonisko pravitelstvo.Tezi policai koito po cial den pazat milite deputatcheta niamat li dushi .
75
1
 
27
 
! Отговори
tuttt преди 10 години
хаосът идва - гарантирано от бсп и компания
74
24
 
3
 
! Отговори
Бааков преди 10 години
Тия не са протестиращи .Да им се спукат гумите.Не искат промяна искат подмяна.
73
1
 
25
 
! Отговори
Val преди 10 години
Взеха заем, а от всякъде всички се вдигат, че не им се плаща?Ами като си се разплащат със свои хора или така да се каже си разпределят дяловете, сега за болници няма, за земеделци няма.... Бива, бива наглост, ама сега заплатите защо не ни ги платят тези дето ги избраха!
72
3
 
36
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Фермерите да изкарват големите трактори и да блокират всички пътища до София до като падне крадливото измамно правителство на БСП ,ДПС и Атака.
71
0
 
24
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
БОЖИЯТ СЪД НАБЛИЖАВА.ПОКАЙТЕ СЕ В"ИМЕТО ХРИСТОВО"НАВРЕМЕ!
70
34
 
5
 
! Отговори
МВР греши ! преди 10 години
Не биваше да се харчат пари за тази акция на МВР. Животновъдите щяха да бъдат натрошени от пътуващите по магистралата. И толкова. Кой от пътуващите би търпял някакви таралянковци да се търкалят по АМ ? Никакви субсидии за тях ! И без това внасяме 90% от животинските продукти. За зърнопроизводителите - също ! До като омекнат !
69
1
 
35
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Много добра новина.Точно така.Още,още,още...да ни уврат *** глави дето 23 години не разбраха ...Абсолютно прав е 17...Напълно го подкрепям...първо-младежите,после студентите,после-лекарите,после животновъдите,останалите гледат сеир и викат -а дано,ама надали.Така не става...Но има добра новина .Ражда се гражданско общество в България.Но ,за да бъде фактор,с който се съобразяват политиците,трябва да е единно.Докато сме всеки срещу всеки,заедно ще затъваме.Дано поумнеем.
68
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
честито ви бсп,честито ви бсп....
67
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еничари, за държавна заплата и майка си ще набият
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГеоргиевАбе, Гражданино. Как успя да направиш толкова правописни грешки в тия 6 реда? :D Айде със здраве, ние селяните поне знаем да пишем... :D
65
8
 
46
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
На комунистите всички са им виновни. Студенти, животновъди, протестиращи. Как не прозряха, че всеки трезвомислещ българин не иска турци и комунисти на власти. ТУРЦИ И КОМУНИСТИ !
64
25
 
6
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
Пак полицията е виновна .Медиите преиначават всичко и полицията отново е оплюта,въпреки,че няма нито един ударен фермер,не е допусната блокада на магистралата,където се движат също хора които се борят за хляба си,ежедневно пътувайки стотици километри.Недоволство имаше само от граждани,блокирани на пътя за Карлово.Полицията не допусна блокирането на важна пътна артерия и може би предотврати тежък инцидент,при който някой от превъзбудените фермери да бъде блъснат от ТИР примерно.И сега пак е винов
63
26
 
13
 
! Отговори
Боли нали преди 10 години
Какво става а "животновъдчета" които с парите от субсидията си купувате мерцедеси и Бентлита за да возите силиконови чалгарки и да се правите на мъже пред тях? Да ги водите на почивки на Френската Ривиера,да си разпродавате уж животните,да закривате бизнеса,но да си харчите Държавните пари! Свърши се- новото правителство от технократи и експерти ви спря кранчето. БАСТА- ЛА ФИНИТА!
62
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕТО ТАКА СОФИЯ Е НАПЪПЛЕНА ОТ ПОЛИЦАИ И ЧАК СЕГА ВИДЯХМЕ КОЛКО МНОГО ПОЛИЦАИ ИЗДЪРЖА СИРОМАШКА БЪЛГАРИЯ. И ТАЗИ ПОЛИЦИЯ Е В УСЛУГА ЕДИНСТВЕНО НА ВЛАСТТА. МНОГО СТРАШНО Е ТОВА, БЪЛГАРИТЕ СИ ЛЯГАТ ГЛАДНИ ,НО ПЛАЩАМЕ ДА ИЗДЪРЖАМЕ ЕДНА ПОЛИЦИЯ ,КОЯТО ЕДИН КРАДЕЦ НЕ ХВАНА АМА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ГРИЖАТ КАТО ЗА БОГОВЕ.