Протестиращи срещу лагер в Телиш на митинг на жп гарата

Движението на влакове не беше блокирано
Обновена: 10 ное 2013 15:07 | 10 ное 2013 15:04, Веселина Йорданова
26
Протестиращи срещу лагер в Телиш на митинг на жп гарата
Недоволните заплашиха с денонощни блокади на пътища. Снимка: БулФото-архив

Участници в протестното шествие против настаняването на бежанци в село Телиш организираха близо едночасов митинг на перона на железопътната гара, но не блокираха движението на влаковете.

Председателят на инициативния комитет Марин Шкодров заяви, че според него за бежанската вълна са виновни тези, които са махнали съоръжения по границата ни с Турция и тези, които допускат да влизат чужди граждани във вътрешността на страната ни.

Още по темата

Млада жена посочи, че протестът не е политически и случайно е съвпаднал с датата 10 ноември, и че според нея проблемът с бежанците не е местен, а национален и европейски, затова ще продължат да протестират, докато бъдат разбрани от обществото.

По време на митинга през гара Телиш преминаха товарен влак в посока към Плевен и влак с пътници в посока София, предаде БТА.

Кметът на селото Нели Дакова съобщи, че са получили уверение от ръководството на "Икономически зони", че военното поделение продължава да е включено в тях. Дакова заяви, че от понеделник ще предприемат действия за внасяне на декларации при премиера, президента, омбудсмана и Българския хелзинкски комитет. Според нея хората от Телиш са с реално предложение за решаване на проблема с бежанците - да се използват част от 24-те изоставени от армията ракетни поделения извън населени места.

Кметът каза, че разчитат на подкрепа от депутатите от 15-ти Плевенски избирателен район. Днес от тях на протестите е бил само депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев. Подкрепа са получили и от депутата от "Атака" Адриан Асенов от друг избирателен район.

Дакова бе категорична, че протестът им ще продължи с 24-часова блокада на пътищата за военното поделение и с митинги в центъра на селото всеки ден. Кметът каза, че ще разкрият кутия за парични дарения за бежанци пред кметството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Кой ги покани? преди 10 години
През 1352 г. Сюлейман, син на османския владетел Орхан, заема крепостта Цимпе на европейския бряг на Дарданелите, обещана му от византийския император Йоан Кантакузин за оказана му военна помощ. Така, поканени от Кантакузин, турците стъпили на Балканите и забравили да си отидат. Историческата памет на българина му подсказва, че нищо хубаво не може да очаква от преселниците от Близкия Изток и Северна Африка. Той разбира, че безплатен ифтар няма, каквото и да говорят днешните Кантакузиновци.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кризата с преселниците от Близкия изток и Северна Африка в България е провал не само на българските власти, но и на Европейския съюз. Затова еврокомисарката Кристалина Георгиева трябва незабавно да бъде уволнена от Барозу за несправяне със задълженията си.
22
1
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименКато отидеш някъде по света ,кой ти предложи къщата си и те устройва на работа.Първо през гетата,ако нямаш кой да те посрещне,през нископлатената работа и чак тогава ако имаш нещо в главата се издигаш.Но преди всичко кой си даде къщата,за да настанят ей така ,защото в момента не живее никой в нея.Тя е наследствена,ако искам ще я оставя да се срути,това е решение на СОБСТВЕНИКА.
21
1
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименСеверняците са наследници на древното тракийско племе "мизи"-точно за тях във всички древни документи има черно на бяло писано ,че са истинските наследници на тези земи.Земеделци,скотовъди,но и много добри войни.Защо ли от Македония,Северна Гърция,Тракия има толкова много бежанци намерили дом,работа,семейство,точно в този край !
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До eve1"Освен да мразим и завиждаме за нищо друго не ставаме и това ни унищожава,като нация."Точно измислената ТОЛЕРАСТИЯ унищожава нацията !!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До eve1А моите родители и техните родители ,че и аз не сме ли хора в нужда и то в собствената си държава ????Питам теб дървеният философ !!!!!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато Спинишев, Доган, ...и останалите партийни мутри са на власт - арабите ще прииждат. И то не толкова сирийци, колкото африкански главорези, изпратени да работят за ислямската ос .. знаете за какво става дума.Поне африканците, които не бягат от смърт дац се махнат оттук!Браво на хората от Телиш!Така трябва да стане навсякъде. Иначе - нашите политици ни броят за *** - Как така един пенсионер в БГ взема по 300 лева, а всеки един нелегален в БГ получава по 1200?! И получава ли ги?
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До eve1ot kakva voina be tapo *** prosto kade go 4u tva ot pasi po btv abe *** stotici du6i zgan ot aljir nigeriq pakistan ikak i vsqkade drugade i siriq vliza zgan prevejdana ot turskite lagari i kanaldjii po patq kam evropa a nqkoi i za tuk da ostanat kakvi bejanci ot voina be zagubenqk i tova tam e voina na teroristi islqmski glavorezi alkaida i podobni sre6tu svestka siriq s multi religiozna ob6tnost
16
4
 
6
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
До eve1ами вземи си няколко от тия убавци в къщата си и след 1 месец сподели какви са впечатленията ти ти ще си с *** жена ти и дъщерите ти в шалвари и няколко пъти изнасилени
15
7
 
8
 
! Отговори
генади гергов преди 10 години
до 14,***,излез от анонимност.Роден съм в това село,кой си ти да говориш празни приказки и какъв българин си,щом вземаш позиция на долнопробен ***..
14
8
 
15
 
! Отговори
SS преди 10 години
ДАЙ СИ КЪЩАТА ЗЕМЯТА И КАКВОТО ИМАШ НА ТЕЗИ И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИ ЗАЩО ЩЕ СИ ГОСТ В СОБСТВЕННАТА ТИ ДЪРЖАВА И ЩЕ СЕ ЧУДИШ ЗАЩО НЯМА ДА МОЖЕШ И ХЛЯБ ДА СИ КУШПИШ АКО НЕ СИ ГО ПОИСКАШ НА АРАБСКИ ЕЗИК
13
8
 
13
 
! Отговори
с преди 10 години
до 3, да подкрепим българите,да поклон пред тях, защото те са героите на нашето време, но трябва цяла българия да вземе пример от тях и да възтане, защото това арабско нашествие не е само в телиш а е реална опастност за цяла българия,
12
19
 
14
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Чета коментарите и не вярвам,че това го пишат българи!Как може да сме толкова злобни,та това са хора в нужда,избягали от войната.Освен да мразим и завиждаме за нищо друго не ставаме и това ни унищожава,като нация.
11
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има толкова много села без никакви хора. Дайте им къщите и земя да я работят и да се прехранват да гледат животни, едно време българина се славеше като гостоприемен човек , навсякъде където съм ходил по света и съм срещал хора посетили Българиря винаги са ми казвали , че сме изключително гостоприемни хора. За жалост последните 10 години това се промени , узлобени , намусени ,лицемерни, лош народ . Поставете се на мястото на тези хора преди да ги съдите. Не мразете защото ще бъдете мразени !!!
10
5
 
19
 
! Отговори
А НАШАТА ПОЛИЦИЯ преди 10 години
Един 20-годишен сириец, например, разказва следното за сблъсъка си с гръцките граничари край остров Самос: "Те носеха черни униформи и маски, можехме да виждаме само очите им. Стреляха 3-4 пъти във въздуха, след което се качиха на борда. Накараха ни да коленичим и да сложим ръце на тила. Взеха ни парите, изхвърлиха мобилните ни телефони и багажа ни в морето".Лодката била върната в турски териториални води, след което моторът ѝ бил повреден.
9
6
 
22
 
! Отговори
ЕВАЛА НА ГЕРЦИТЕ преди 10 години
Върнатите са поне 2 000Само по свидетелствата на очевидци, най-малко 2 000 души от търсещите убежище по гръцко-турската сухоземна и водна граница са били върнати обратно, казва главният изпълнителен директор на "Про азил" ГЪРЦИТЕ СЕ ПОЗОВАВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ИНТЕРЕСА НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И НАРОД - МОЖЕМ САМО ДА СЕ УЧИЧИМ ОТ ТЯХnews.ibox.bg/comment/id_261372825
8
5
 
19
 
! Отговори
ЕТО КАК СЕ ПРАВИ преди 10 години
Европейската агенция за охрана на външните граници Фронтекс и Гърция масово връщат бежанците, пристигащи в страната през турската граница - се казва в изследване на правозащитната организация "Про азил". Съгласно събраните данни - служители на специалните части задържали пристигналите на гръцка територия бегълци без да ги регистрират, след което в противоречие със закона ги отпращали обратно към Турция. А специалните части на гръцката брегова охрана връщали бегълците в турски териториални вод
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кметицата отдавна таи надежди да "хапне" и приватизира поделението.Затова е цялата дандания.
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Рали1Грешиш нито е на 50 метра нито ще бъдат настанени 4000 мюсулмани, а кметицата е от ГЕРБ много приближена на Фидосова като цяло тя коли и беси там, всичкото е игра на парички и финансови интереси .............. зарежи ги тия глупости дето ти ги приказват
5
3
 
31
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименПоделението е до селото на 50 м и на самата жп линия.В затворен тип няма да настанят майки с деца.Става въпрос за 4000 мюсюлмани в край,където е почти изцяло християнско население.А колкото до далавери-всички са компетентни и плюят по всеки.С това мислене и омаскаряване няма да си помогнем в този труден момент.