Две жени от Сливен опитаха да се самоубият

Едната е шизофреничка, натровила се с психотропни вещества
3
Две жени от Сливен опитаха да се самоубият
Снимка: Булфото, архив

За живота на две жени, опитали се да сложат край на живота си, се борят лекарите от болницата в Сливен.

46-годишна жена е в много тежко състояние и с пряка опасност за живота след опит за самоубийство с фосфорорганично съединение. Тя е приета тази нощ и е настанена в отделението по реанимация, съобщиха от болницата.

Д-р Кирил Славов от отделението заяви, че на пациентката е извършена хемодиализа, но състоянието й остава тежко. „Тя е изпила буквално една глътка, но тези съединения са с много високо ниво на токсичност, бързо се резорбират в стомаха и за половин час отиват в кръвообръщението. Тези отравяния много често завършват със смърт, но борбата за живота на пациентката продължава”, каза д-р Славов.

Друга, 35 годишна пациентка е настанена в реанимация, след като е приела психотропни вещества. Състоянието й е стабилизирано. Жената е диагностицирана с шизофрения.

На 16 ноември в отделението по неврохирургия е настанена с комоцио пациентка, пострадала при пътен инцидент на бул. „Христо Ботев” в Сливен.

Жената е била с велосипед, когато лек автомобил я ударил.

На 15, 16 и 17 ноември спешна помощ в болницата са потърсили 150 души, хоспитализирани са 53 от тях. В отделението по акушер-гинекология настанените са 12, във вътрешните отделения – 7, по 6 в хирургия и кардиология, детско – 5, по 4 в неврология и инфекциозно отделение, в ортопедия и неврохирургия – по 3, двама – в реанимация и един в неонатология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
съвет преди 10 години
НЕ е бул.Христо Ботев,а е площад Левски и един съвет към водачите за вlнимание,защото само някои който живее наблизо може да ви каже как се кара, все едно са на рали,а мястото се е превърнало в паркинг за автомобили-кмета да вземе необходимите мерки
1
1
 
2
 
! Отговори
Баба Вуна преди 10 години
Ало госпожата дето са я блъснали с велосипеда, беше ли с жилетка и каска, а шофьорска книжка за велосипед изкарала ли си си???? Ако не, моля някой от правителството да наложи глоба!