Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски

Грозната сцена се разиграла преди две седмици във Варна
Обновена: 29 ное 2013 14:04 | 29 ное 2013 12:11,
127
Уволниха учител, шамаросал три деца в час по английски
Снимка: архив, Булфото

Преподавател по английски език е освободен, след като набил две седмокласнички и нападнал техен съученик, съобщи за Dnes.bg шефката на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Инцидентът се разиграл в последния час на 13 ноември т.г. в училище "Васил Априлов".

Тогава едно от момичетата си гледало постоянно мобилния телефон и това вбесило учителя Димитър Гавраилов.

В опита си да отнеме GSM-а й той преобърнал чин, шамаросал момичето и ударил с юмрук в лицето седящо в съседство друго момиче. Момче от класа, което станало да защити двете си съученички, бива блъснато от преподавателя в стената.

Накрая един от зам.-директорите на училището прекратил екшъна, след като деца излезли от часа и отишли да сигнализират за случващото се.

Родители, чакащи децата си, научили за скандала, също тръгнали към директорския кабинет. Там директорката Пенка Кателиева ги успокоила и уверила, че ще предприеме нужните мерки.

"Веднага след като установила, че учителят Димитър Гавраилов не е изпълнил задълженията си, нито пък е спазил Етичния кодекс на учителя за работа с деца, той е бил помолен да напусне училището, защото е бил в изпитателен срок", допълни Венцеслава Генова.

Въпреки скандала се оказва, че учителят може да продължи да упражнява професията си на друго място, тъй като от Регионалния инспекторат нямат правомощията да го лишат от преподавателската му дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
29
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Работата е изтървана още през първите 7 годинки от родителите. Като сложиш и криворазбраната демокрация, която я превърнаха в свободия и родители и деца- ето го резултатът. Ценностната система изграждана у децата при бай Тошово време със строги правила които се прилагаха се изпари! Няма я у младите. Как да стане номера тогава? Как да говорим за уважение към учителя, камо ли към съучениците си и околните.
36
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A защо тази пикла си играе с телефона в час В СЛУЧАЯ ЗА НАКАЗАНИЕ Е УЧЕНИКА Защо трябва да уволняват учителя Тези хлапаци са в училище да учат а не да си играят А после се чудим защо са мързеливи и надменни младите хора Нямат никакво уважение към па възрастните Вината е и на родителите в този случай
35
1
 
42
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Боят изгражда! Ама и родителите трябва да ядат боя наравно с отрочетата си.
34
1
 
44
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Едно време след като си ял бой от учител, като се прибереш вкъщи си мълчиш и изобщо даже не си и помисляш да се оплачеш, защото знаеш, че е много вероятно да последва втора серия.Бий го, за да излезе човек от него (не че има гаранция).
33
0
 
64
 
! Отговори
учителка преди 10 години
Преподавала съм английски език 5 години в държавно училище в провинцията, а от три години съм в частна школа в столицата. Искам да ви кажа, че положението е трагично. На 80% от децата им липсва родителското просъствие. Респект- нула. И към учителите, и към родителите. Презадоволени са материално, мързи ги, нагли са, арогантни, шумни, нямат навици, не разграничават кога как да се държат. Подкрепям учителя! Децата са се наркоманизирали с тези телефони.
32
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 10 години
e za kvo ?!?trqbvavuzpitanie .. roditelite vednaga sa go napadnali sigurno.. samo ligavatdecata si i gi karat da se mislqt za beznakazani i che vseki im e dlujen za tva ni e takova s krakata nagore obshtestvoto.. trqbva red i disciplina i nakazaniq i uvajenie kum po vuzrastnite hora !!
31
0
 
49
 
! Отговори
Милен преди 10 години
Твърдо подкрепям учителя. Аз съм ял шамари от учители и въпреки това ги уважавах и то не заради шамарите. И сега, 13 години откакто съм завършил училище си спомням с много хубави чувства за тях. Тия лигльовци и пикли са си го заслужили. Като си го заслужаваш, ще си го понесеш, няма да припкаш при директорката и да ревеш и мрънкаш....сополанковци.....чак ми идва аз да ги шамаросам, само като си мисля за това наистина какви разглезени, разхайтени и нагли сополанковци са.
30
1
 
40
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Навремето даскалите чупиха показалките си в нас и ни дъниха с дневниците в главите, обаче не излизахме от тройката на всякакви видове олимпиади. Сега - тотална неграмотност. Решение има - никакво задължително обучение. Те, малките ***, и без туй от една възраст нататък си мислят, че знаят всичко. Пускайте ги да са волни и кухи като ***, а пък като станат на години сами ще искат да учат. Виждал съм ги във вечерните училища - тихи като първолаци.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 30: Баш техникум си беше и биеше наред. В конкретния не само че ги спука от бой, а после чистеха и двора на училището. Нито те нито родителите им казаха думичка
28
1
 
40
 
! Отговори
гост преди 10 години
да се въведе закон, като влизат в час телефоните и другите джаджи на бюрото.като си тръгваш си го взимаш.
27
1
 
37
 
! Отговори
Още може преди 10 години
Хе... че нас едно време с показалката ни биеха. Даже си спомням един случай, когато учителят ни каза да си траем, излезе от класната стая, върна се след 5 минути и ни завари станали от чиновете да си говорим. Нареди ни 3-*** пред дъската и ни удари не по един шамар, а един на 3-мата общо. Добре,че бях последен, ама пак си го усетих както трябва. :) Сега в 6-ти клас се целуват и пушат в двора на училището. Само двойки и бой, че няма оправия иначе...
26
4
 
8
 
! Отговори
до 28 преди 10 години
Приятел, първо ТУ-ЕС не е техникум, да си имаме уважението. Второ, не знам случай Френски да е ударил някого с ръка, камо ли пък с пръстена. За другото си прав - имаше дисциплина, затова и излизахме хора. Сега, новодошлите селски майки прецакаха и това училище, за съжаление.
25
0
 
53
 
! Отговори
26112 преди 10 години
Подкрепям учителя.Учениците напоследък съвсем му отпуснаха края.Трябва да се научат на ред и дисциплина.Дали по лесният или по трудният начин - те си избират.
24
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В техникума в който учих(ТУЕС) директорът направо удряше с пръстен на ръката. Ама излезнахме всички хора от там, а не като тия ***, бъдеши *** и наркоманчета
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боят изгражда!
22
0
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 22Май нещо не ме разбра! Казвам ти че даскала не може и с двойки да ги накаже, защото може да се явят на изпит пред друг даскал и да си изкарат оценката която заслужават, ако наистина имат знания.
21
0
 
32
 
! Отговори
едно време преди 10 години
Едно време в първи клас, бях скъсал един лист хартия да правим бомбиче в межудачсието.Даскалката като ме видя ми би 2 тежки шамара и ме накара да хвърля хартията в коша. След това заради някакви играчка публично ме линчува пред класа. ...не беше приятно, ама имаше ред и всички си знаеха, защо са на училище.а в последствие се оказа, че ми била роднина :)) Кво да ви кажа. Тоя даскал е постъпил неправлно, но едва ли е било от скука :(
20
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой е присъствал на родителска среща знае що за простакеси и простаци са родителите. Разни фльорци с акъл на 2 кокошки се мъчат да оправдават децата си без да имат идея що за идиотче са възпитали. Този учител е свършил едно от ежедневните задължения на родителите (майка - *** кифла и баща - бандит 3-та категория).
19
0
 
52
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 15Ако беше по Бай Тошово време, тоя даскал с показалката щеше да посини пръстите на тези пикли и пикльото и изобщо нямаше да се разбере за този случай. Май не си бил ученик по бай Тошово време.
18
2
 
8
 
! Отговори
Ученик преди 10 години
Нужна е спешна образователна реформа, това което го имаме в момента е един психологически експеримент върху юношите, по модел на СССР. Блъскай ненужни факти до припадък.