Рекордно много бебета по Коледа в Бургаската болница

Няма пострадали от пиратки, преяли и препили
26 дек 2013 10:28, Александър Попов
14
Рекордно много бебета по Коледа в Бургаската болница
Старшата акушерка на Родилно отделение – Руска Ганчева . Снимка: МБАЛ-Бургас

Рекордно много бебета са се родили в МБАЛ-Бургас на Бъдни вечер и в първия ден на Коледа. Техният брой е общо 17. За сравнение през 2012 г. по същото време в лечебното заведение са се родили 11 деца.

На 24 декември са проплакали 10 бебета  – 5 момичета и 5 момчета, а на Коледа са се родили 5 момченца и 2 момиченца.

"Сред новородените има и двама именници. Това са Христина, която се роди на Бъдни вечер и Христо, който дойде на бял свят рано сутринта на 25 декември. Увеличението в броя на ражданията е осезаемо”, каза д-р Стефан Миринчев, който бе сред дежурните лекари.  

В същото време са се увеличили и пациентите в Спешно отделение, но сред потърсилите помощ няма пострадали от пиратки, както и такива, прекалили с консумацията на храни и напитки от празничната трапеза.

"Случаите са тези, които имаме обикновено – на пациенти с хипертонични кризи, инсулт, както и сърдечно болни. Това са предимно възрастни хора с хронични заболявания. Имаме и много деца с респираторни заболявания – около 30 на дежурство", каза д-р Лилия Линкова, началник на Спешно отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Бургасбебетаколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И от тях 70-80% *** :)) , просто голямо щастие !
7
0
 
5
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
Ако не знаеш за кв. Комлука значи не си от Бургас Навремето когато се строеше Меден рудник ги бяха преместили в съвсем новите блокове Резултатът беше покъртителен Цепеха дърва в апартаментите Изгориха дограмата Палеха огън направо върху циментовия под щото и паркета беше отишъл за подпалки Дори вкарваха коне по стълбищните площадки Накрая се върнаха обратно в гетото с огромно удоволствие и българите си отдъхнаха Имало господ...
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Бургас не знам да е *** град, но виж ако беше Пловдив, Стара Загора или Сливен, тогава ясно от кой етнос са.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма пострадали от ПИРАТКИ!? Невероятно постижение, върховна гордост за ХРИСТИЯНСКАБългария, където Бъдни вечер и Рождество се празнуват *** с ОГЛУШИТЕЛНИ ГЪРМЕЖИ, БОМБИ, РАКЕТИ, ДИВИ КРЯСЪЦИ, ПЛЮСКАНЕ И ПИЕНЕ, БЕЗУМНО КАРАНЕ ПО УЛИЦИТЕ ... и ИЗТРЕПВАНЕ. А ЦЪРКВАТА и властите СВЕТИ ОТЦИ и полицейски чиновници тихо и напоително гледка-а-т и трайка-а-ат в ТИХАТА, СВЯТА НОЩ. Та от фойерверки печелят бая едри търговци. А те са свещени крави, дойни. Дори правила за регилиозната радост няма..
4
1
 
4
 
! Отговори
пешев преди 10 години
пиратките са за нова година
3
2
 
22
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Както и траките са изчезнали от тези земи, така и ние българите си отиваме. Сега *** са наред, и това се вижда на всякъде по градове и села. Благодарение на продажниците които и до ден днешен се гаврят с нас заради собствената си алчност
2
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека нека трябва *** да завладеят тези земи най сетне
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Хубава новина, макар, че сигурно половината бебенца не са от българския етнос.......