Отново поругаха паметника на Асеневци във Велико Търново

Това стана само ден, след като монументът беше изчистен
Обновена: 2 яну 2014 15:16 | 2 яну 2014 13:46, Красимир Ангелов
50

Снимка: Булфото

Паметникът на Асеневци във Велико Търново отново осъмна боядисан с провокативни надписи, съобщава „Фокус“.

Това стана само ден след като доброволци почистиха монумента, който бе нашарен на 30 декември.

Анонимните автори този път са използвали бои в черен, червен и син цвят. Двата лъва пред паметника са изрисувани с червено и черно, а надписите „народно въстание”, „освобождение”, „възобновяване”, „българска държава и чест”, „следовници и продължители” на плочата са подчертани с червен цвят.

Още по темата


По целият паметник има и сини точки.

На всеки от четирите постамента на „Асеневци” са поставени надписи. Авторът е написал: „Обичай България”, „Нужна е културна революция за народна еволюция”, „Хубава си моя горо” и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
4
 
! Отговори
Бачо Киро преди 10 години
Това е работа на комунистите. Част от "опорните точки" на Моника Станишева и най-вече на мозъчния тръст, който стои зад нея. Целта е да се размият нещата, да се покаже, че всички паметници в България се оскверняват, а не само тези на комунизма и на окупаторската Червена армия. И ще видите как тези дни ще обвинят студентите от Велико Търново за нещо, което не са извършили. Така ще ударят и тях.На продажниците хич не им дреме, че удрят най-вече България.Затова: ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
38
7
 
14
 
! Отговори
Доктор Гьобелс преди 10 години
"Бий дупе, да не биеш дупище!" Каква културна революция, бе, либерални ***? Културна революция като съсипвате паметник от българската история ли? ДСБ - Дружество за Среднощни Бояджии, както гласеше един от коментарите по-долу! Смърт на либерастията и слободията! ***
37
15
 
9
 
! Отговори
BG преди 10 години
Само се чудя колко от комунистите тука наистина "страдат" за паметника на Асеневци и колко от тях просто злобеят срещу младите ?!?!Пък много е странно, че паметника беше изрисуван точно след нашите коментари, че никой не пипа истинските български паметници, по повод на Дедо Благой !!Иии хоп, другарките и другарите решиха да ни покажат точно това !!! Какво "деградирало" поколение са младите само, не като навремето в ОФ клуба комсомолците ! Ами, така е - самотата е страшно нещо !
36
10
 
7
 
! Отговори
6502 преди 10 години
Скапани комунисти!
35
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това 100% е работа на комундрелите, опитват се да компрометират протестиращите, ама няма да успеят. Хвърляйте оставка другари, че следващият Октай няма да е с газов пистолет.
34
18
 
19
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
*** ОТ ДСБ И ГЕРБ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА И ДЪРЖАВАТА!!
33
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейберастията се оля със собствените си секрети. Заловените гербави бояджии трябва да бъдат накарани с пръсти, нокти и език да изчистят поредната си простотия.
32
3
 
22
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Нова годна, нов късмет!!!И 1000 нови години да минат, същите *** ще си останем !!!
31
17
 
15
 
! Отговори
Това е провокация преди 10 години
Това е провокация на младежкото БСП. Ще излязат нещата спокойно.
30
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 28 : Не това не са на Боко тикветата, а са жадни за нормален живот, за перспектива и бъдеще млади хора. Страно, че при правителството на ББ , нямаше такива изпълнения. Очевидно хората не са се чувствали толкова потиснати, отчаяни и омерзени, колкото при наглата *** взела с измама властта. Оставка!
29
7
 
24
 
! Отговори
Ранобудъц преди 10 години
Мдаааа нова банда със стари наклонности .....ДСБ /Дружество за Среднощни Бояджии/
28
15
 
9
 
! Отговори
BG преди 10 години
pamet, аз пък съдейки по коментарите на *** казвам че бая злоба са натрупали клетите ! Така е, по празниците сам саминки, собствените им деца отдавна са им теглили м.. и са заминали за чужбина, пък на тях няма кои и помощите от ЕС да им вземе !Нали така, другарки и другари - поставихте вярността към БКП, Съветската Армия и Альоша пред вашите собствени деца и внуци - МАЛКО ВИЕ, ДА СЕ МЪЧИТЕ ОЩЕ ДАНО !Сега като останите и без лекари от таз година, гледайте снимката на Сталин и ревете !!
27
16
 
8
 
! Отговори
The Viking преди 10 години
Какво пък, красиво изрисувано е, свежи графити. Да, забранено е, но сега вече след дъжд качулка. Все е по-добре отколкото да почнат да рушат, трошат, цапат безцелно.
26
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Не, тези "художници" нито ще ги глобявам, нито ще ги вкарвам в пробация, нито ще ги бия.Ще ги поздравя за свършеното и след това с четка за зъби и *** ще им дам срок от 1 час да излъскат паметника, иначе ги пращам в район, от който като излязат ще акат като самосвал!
25
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, това на Боко тикветата по-*** и от Банкянското Винету.
24
4
 
10
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Дядо Либен това, с пушката с английска сол, е мит и легенда, стреля се със просо, жито в равни части и няколко зърна царевица, ефекта е незабравим.
23
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И според мен цапачите си заслужават един як кьотоек.
22
17
 
6
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Ха ха ха,съдейки по минусите някои се познаха.Хайде тичкайте сега да помагате на вашия плъх Станишко да обслужвате господаря ви Доган че съсела вече изнемогва.Няма как ще ви болят задниците но вашата съдба е съдбата на роби.
21
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нява ли кой да ги арестува най-после тия геберастко-седераски ***.Или поне да им тегли един здрав бой.
20
12
 
29
 
! Отговори
Дядо Либен преди 10 години
Ах да ги набарам тези малки соросидчета и гербаджийчета с пушката с английска сол. Цяла седмица няма да могат да си седнат на задниците