"ВиК" - Добрич изплатило дълга си към "Енерго Про"

Дружеството излиза на свободния пазар за еленергия
Обновена: 13 яну 2014 11:58 | 13 яну 2014 11:58, Анисия Иванова
1
"ВиК" - Добрич изплатило дълга си към "Енерго Про"
Архив: Булфото

"ВиК"-Добрич изплати 1 300 000 лева от натрупания дълг към "Енерго Про", съобщи управителят на водния оператор Юлиян Иванов.

По думите му през януари ще бъдат издължени последните 200 000 лева и държавното дружество ще излезе на свободния пазар за доставка на електрическа енергия.

Със съдействието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева "ВиК" подписа през 2013 година споразумителен протокол за дълга с "Енерго Про", след като доставчикът започна да изключва електрозахранването в обекти на водния оператор.

На близо 1300 абонати с повече от три неплатени сметки водоподаването е ограничено, за да може "ВиК" да събере натрупаните вземания от потребители.

Почти няма юридически лица със задължения, единствено в курорта "Русалка" водата е спряна, каза управителят на дружеството.

На 14 януари ще се състои търг за избор на доставчик на електрическа енергия като към поръчката засега са проявили интерес шестима кандидати, добави Иванов.

По думите му целта е да бъде постигната такава цена на електрическия ток, която да не предизвика поскъпване на водата. Офертите ще бъдат отворени в присъствието на журналисти. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Какво означава ограничено водоподаване?Аз познавам хора който изобщо не плащат вода и въпреки това си ползват нормално вода.А след това хората от входа плащат обща вода.Също така ВиК начисляват обща вода без да дава обяснения откъде идва тази обща вода след като всички имат водомери и си плащащ водата.