Той е малък, но вече знае...да брои на 11 езика, да смята

2-годишният Мартин от Сливен проявява завидни способности
6 фев 2014 14:31,
49

Снимка: Булфото

Двегодишно дете от Сливен успешно брои на 11 езика и смята с числа до 20. Знае цялата азбука, разпознава буквите и прави опити да ги изписва.

Малкият Мартин е научил няколко стихотворения, обича да свири и да пее. Момченцето прави опити да разказва и приказки.

Палав е като всяко дете, но проявява завидни способности за възрастта си, гордеят се родителите му.

Талалантът на детето се появил още когато бил на една годинка и започнал да проявява впечатляваща любознателност.

"Гледа новините. Детски предавания избягва. Въпреки че има много играчки като останалите деца, не се заиграва много с тях. Когато вадим листи, иска все да пишем", разказа пред БНТ майка му Нивелина Савова.

"Нещата, които знае, са за първи клас. Аз го водих на ясла няколко дни, но той каза, че му е скучно", допълни тя.

Малкият Мартин пък сподели, че иска да стане лекар, но все още не е решил окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Брат Данчов преди 10 години
Денят се познава от сутринта, макар че и това правило има изключения. Дано родителите не объркат нещата и не претоварят детенцето със суперамбициозни програми! Това може да се окаже фатално са малкия! Настръхнах, като причетох във вестника за огромното количество музикални инструменти, които са му накупили! Нека Мартинчо има и детство! Сещам се за милия Васко Абаджиев...
43
0
 
2
 
! Отговори
Криси преди 10 години
На тази възраст децата не правят нищо друго освен да помнят, запомнят много бързо, но не влагат голяма логика и разсъждения. Синът ми е на 2 и половина и научи азбуката за два дни, въпреки че има забавяне в говорните способности. Не напразно в статията не казват, че се опитва да чете. За четенето се изискват повече умения, отколкото за назубрянето на буквите, което е нищо за едно две годишно. Най0хубавото, което виждам в цялата работа е, че някой се занимава с това дете.
42
1
 
4
 
! Отговори
ПАК НИ ВЗЕХА... преди 10 години
за канарчета !!! На 2 години, само самолет не е карало това " вундеркиндче " ! Така ли си избивате комплексите на неандарталци ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ВЕЧЕ, А !!!
41
2
 
2
 
! Отговори
5 преди 10 години
Тези деца стават все повече... това е добре. Очевидно, в следващите 20-25 години се задава качествен скок на човечеството. Което няма нищо общо с родителските амбиции.
40
0
 
2
 
! Отговори
хубаво преди 10 години
Умно детенце. Браво. Но това не означава че и за в бъдеще ще е така, ще опознае света , ще се натрупат емоции впечатления , ако не се упражнява ще забрави наученото. Едно истински умно и паметливо дете се познава по това че има желание и хъс естествен порив и стремеж към знание, и го поддържа във времето. Дано така върви и занапред - имаме нужда от гении.
39
2
 
17
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Браво на детето, браво и на родителите му, че не ограничават стремежът му за знания. Жив и здрав да е Мартинчо и да радва родителите си със своите постижения :) Дано да чуваме за повече такива семейства.
38
5
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Оставете детето да си изживее детството с плюшеното мече.Ако има способности и не е комунист е за никъде.Ако е талантливо и остане тука,трябва да работи за *** комунопитеци и така.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на 3 години вече ще е професор с доста титли.....?????По- глупава статия не бях чел отдавна!
36
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 10 години
това дете изглежда да е на повече години
35
1
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 10 години
За разлиака от Черната Златка,с висшето образование.
34
0
 
15
 
! Отговори
до Айнщайн 30 преди 10 години
Потенциала за успех само отчасти е зависим от способността на човек да разсъждава логично на дадена възраст. И бих се съгласил с повечето коментари да оставят детвто да си изживее детството. Може и да е нормално детето, но ако много го напъват родителите му да учи - нищо чудно да придобие психични заболявания. Не бих му го пожелал.Съжалявам, ако коментара ми е прозвучал малко грубо.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малкия настина е голям сладур! Аз мисля, че все повече такива деца ще започват да се раждат. Скоро гледах по RAI 1 момиче на година и половина, което знаеше на всички държави столиците.
32
0
 
24
 
! Отговори
anonymous преди 10 години
Всичко много добре, но това, че гледа новини не е хубаво. Майката да си вземе бележка, а не да позволява да му промиват мозъка.
31
0
 
6
 
! Отговори
usa преди 10 години
Da e zhivo i zdravo deteto!Roditelite da kazhat po koya sistema i na kolko mesetsa sa zapochnali obuchenieto mu.A i tezi 11ezika ot kogo gi uchi.Moyat vnuk predi da navarshi 3g. znaeshe azbukata;sega e na 5,5god.govori svobodno 2 ezika/chete svobodno nepoznat tekst na angl.,ne sricha ,ne bukuva/i nyama nikakvi problemi s kompa i t.p.,no ne smyatam ,che e genialen-prosto detsata rastat v drugu inform.tehnologichno vreme.Da rastat zhivi i zdravi i da stanat dobri lyude!
30
0
 
17
 
! Отговори
Гочо до 26 преди 10 години
Виждаш едно красиво и умно дете,каквото ти никога не си бил.
29
3
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе тука,разни ненормалници,обиждат детето и т.н. Е*х ви в измекярите. Явно простаците,като видят че някой може повече от тях и се мъчат със всякакви средства да го избутат надолу. Заради подобни лъохмани,тая държава,все ще си лежи на дъното. Ама другите не спат,току виж след 10 години му предложат на това хлапе,някоя тлъста стипендия от елитен западен университет. Или пък му завиждат ли? И аз съм ***,ама не мога да плюя подобни надарени деца,дори и да са болни.
28
2
 
17
 
! Отговори
Гочо до 26 преди 10 години
Къде го видя този блуждаещ поглед бе, профан.
27
1
 
26
 
! Отговори
Айнщайн преди 10 години
Дай боже повече такива умни деца в таз България. Не злобейте и не му преписвайте заболявания ами му се радвайте,че простотията взема връх напоследък. Да е жив и здрав и след години да ни радва със знанията и успехите си.
26
3
 
7
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Neka bude jiv i zdrav tova e nai cennoto i vajno neshto za negovite roditeli,dano radva mnogo i dulgo maikata,bashtata i tezi koito go obichat.Takiva deca rqdko se rajdat vuv bulgaria dori pochti nikoga.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kak mi se iska za edin den da iztria ot sveta *** kato tezi po-dolu deto pi6at sre6tu tova dete! Kolko po-hubav 6te e svetut.