Замразиха устройствения план на Царево

Михайлова: Общината е обект на много интереси
11 фев 2014 17:10, Надежда Бочева
16
Замразиха устройствения план на Царево
Искра Михайлова. Снимка: архив, БТА

Влязла е в сила принудителна административна мярка за спиране на действието на Общия устройствен план на Царево. Това съобщи министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по време на форума „Правителство-Бизнес“.

Днес тя е подписала административната заповед за „замразяването“ на плана. Тази заповед ще важи до влизането в сила на нов ОУП и нова екооценка.

Още по темата
Припомняме, че след като в средата на януари Върховният административен съд окончателно утвърди ОУП на Царево, започнаха протести на природозащитни организации, според които липсата на екооценка отваря възможност за строителство по плажовете в Царево и в парк Странджа.

По повод опасенията, че е възможно да се строи в защитената територия, екоминистърът посочи, че спрямо стари общи устройствени планове са правени подробни устройствени планове, на базата на които е извършвано строителство.

На базата на сегашния ОУП обаче подробни планове не са правени, „защото от средата на януари до днес просто не могат да се правят“, каза Михайлова.

Регионалният министър Десислава Терзиева припомни, че в петък е издала заповед, с която е разрешила да започне проектирането на изменение на ОУП за цялата територия на Царево. „Със същата заповед спрях изпълнението на плана. Част от проектирането, след това изменение, е екологичната оценка“, коментира Терзиева.

Искра Михайлова допълни, че общината е обект на много интереси – както срещу, така и за строителството. При тази неяснота не може да продължава развитието на региона, затова трябва да се направи актуализация  на целия ОУП и екооценка, допълни тя. 

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Искра Михайлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Японец преди 10 години
Поредният нагласен протест на уж еколози, които се бъркат там, където не им е работа. Срамно е за всяко правителство, което така лесно се поддава на тези лъжи. Защо се опитвате да спрете развитието на цял един регион?
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 12 Защото има села в които живеят 20 човека, а на избори гласуват 500 ....
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странджа се исича масово, бързо, Странжджа загива !НИКОЙ не е в състояние да промени нещо в тая скапана държава, където всичко е пари! пари!!Всичко се продава и купува!Арнаудов съсипа Царево, сега държавата ще довърши и природата! Хайде, слагайте минуси!
12
1
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Приятелщ как да те почерпя?Ти си първият мислещ с главата си човек.А по повод еколозите това са шепа нехранимайковци които получават пари дадигат пара и защитават интереси.Азсъм от този регион и мога да кажа както е писано в коментар 5 че няма нищо вярно с това което се представя в обществото.Но то не е само Сранджа парк и в други региони има ощетени.Ама скоронарода ще ревне от еколозите и тогава да видим къде им е правотата.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де колко се тези така наречени еколози? Защо заради 50 души с ментални отклонение, които дори не живеят там, трябва да се спира развитието на цял един регион? Защо не се направи едни местен референдум на които местните хора да решат какво искат? Този регион на България е най-рядко населения и е абсурдно да се твърди, че дивата природа там е в опасност!
10
2
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Защо си мислите,че бандитите от БСП са издигнали Искра Михайлова -Копарова? След като съпругът и е подсъдим,тя "Експерта" следва да извърши услуга на хора от БСП,на Темида,на олигарсите.Те от своя страна ще се отблагодарят с оправдателна присъда или със занижена такава.Стар изпробван комунистически маниер.
9
1
 
12
 
! Отговори
Ураа преди 10 години
Съпругът на новия министър на околната среда Искра Михайлова ще се изправи в понеделник пред Темида. Станислав Копаров застава пред Софийския градски съд рамо до рамо с Мирчо Петков-***. Двамата заедно са въртели далавери в държавния резерв, като щетите от тях надхвърлят 120 млн. лева.Уууу, какъв незаменим кадър е тази Михайлова - Копарова, без съмнение добре обучена от съпруга си как се въртят далавери с държавни средства. Големи сме късметлии да ни управлява такъв експерт като нея!
8
1
 
11
 
! Отговори
червен инвеститор преди 10 години
А сега къде ще инвестираме?Къде ще си вложим откраднатите пари от прехода,че и отпреди това?Въпроси,въпроси без отговор.Другарю Оришарски и Цацаров,влезте си в ролята и спасявайте положението.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искра Михайлова - Копарова, защо се е отказала от фамилията на мъжа си. Може би не иска да я свързват с мъжа й Станислав Копаров, подсъдим по 2 дела още от 2006 година за далавери с държавния резерв???
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъжът на тази още го съдят за кражби от държавния резерв, ама скоро няма да го осъдят. Все пак тя е министър, ще чакат да изтече давността.Пък и прокуратурата е заета с Цецо и слухтенето му.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се замразят тези устройствени планове до нова еко-експертиза ми се струва малко двулично. В момента е за добро, но това поставя закон тази природа да не бъде пипана ДОКАТО не се направи нужна експертиза.По скоро бих казал, че трябва по-редовно да се правят експертизи. Така може да се окаже, че само чакаме някой, който е готов да плати достатъчно за "подходяща" експертиза.Мисълта ми е, че създава "правен лост" за бъдещи корупции.Министърката ми харесва, но всеки греши.Бог да е с вас.
4
1
 
6
 
! Отговори
дим преди 10 години
Всичко е пари.До сега само се спекулира с парка.Телевизиите дават глупости еколозите крякат без причина.Странджа се изсича масово а плана е с минимално ниво на застрояване което е по малкия проблем но те нарочно не казват истината
3
5
 
4
 
! Отговори
N преди 10 години
Целта на комунистите е Б-ия да не се развивал.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко ще се бетонира!НЕМА ЛАБАВО!
1
2
 
12
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Това на снимката - мъж ли е или жена?