Клошар хвърли в смут институциите в Ямбол

Мъжът е без лични документи и спи в изоставени сгради
12 фев 2014 08:22,
25
Клошар хвърли в смут институциите в Ямбол
Снимка: архив, Булфото

Клошар хвърли в смут институциите в Ямбол и блокира работата на Спешна помощ. Мъжът е без лични документи и спи в изоставени сгради в центъра на града.

Бездомникът е прибран в спешния център в Ямбол след сигнал на телефон 112. След преглед е установено, че той не е болен и няма основание да остане в болница.

От старческия дом пък отказват да го пиремат, защото няма необходимите по закон документи.

Социалните служби в града знаят за случая, но също били безпомощни, защото мъжът няма лична карта.

Зам.-директорът на Центъра да спешна помощ д-р Атанас Парушев късно снощи е получил отказ от всички социални институции да се заемат със случая.

"Аз ще се опитам да го върна пак в приемното, на улицата няма как да го оставя. Ако колегите решат да го върнат другаде, нека да бъде тяхна отговорност. Моят ангажимент е човешки ангажимент", коментира той пред bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Зяпай чалги и сапунките на 5 вековния ти поробител робско племе докато хрантутиш 15000 ислямиста, а майките и бащите ти мизеруват.
19
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 10 години
ами тва е за българина няма за нелегалните престъпници който ни напълниха с наркотици ,изнасилвания , обири , болести -чудно за българина нямааааааа еме ама ако не играе дървото нищо нестава от мръсните предатели
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сирийците,че даже са недоволни от условията и трошат инвентара,
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A сирийците които нямат документи,спят на топло имат подслон храна и т.н., и това ако не е дискриминация на български гражданин....?
16
2
 
6
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Т.нар. "общество" разчита на някаква бездушна бюрократична машина да се погрижи за най-пропадналите в житейски несгоди. Канибал-демократичните ценности гласят - "убий падналия".
15
2
 
9
 
! Отговори
HGT преди 10 години
Сега е момента всички кучешки организации и индивиди да покажат колко са хуманни. Нека направят нещо по въпроса. Ако трябва да жертват 5 кучета (за храна на лъва в зоопарка, а ще се спасят от смърт 3 прасета) и да се освободи място за един Човек.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТИЯ СЛУЖБИЦИ КОМПОВЕТЕ ЗА ГЛЕДАНЕ НА ПОРНО ЛИ СА САМО?
13
1
 
7
 
! Отговори
Тити преди 10 години
Значи шефа пак, ще го върне в спешното и ще си измие ръцете, изпълнил си е човешкия ангажимент, а лекарите от спешното да влязат в ролята на ***, дето ще го връщат на улицата, браво шефе, много си човечен :)
12
1
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
...имаше един игрален филм от соц-а. Един живееше на гробищата, щото по погрешка го бяха писали умрял и не можеше да докаже, че е жив...
11
2
 
13
 
! Отговори
... преди 10 години
Значи единственото което разбрах от статията е, че немаш ли паспорет, значи не си човек! Епа да сме живи и здрави и да не си губим докиментите, че инак директно минаваме в друга биология вече!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лична карта ? Choveka e zagubil lichnosta si, te sednali da misliat za карта ? Tuk niakoi pravi reklama na doktora. V Balgaria takiva hora kato tozi starec sa stotici
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че какво толкова - човекът може да си е загубил личната карта и документите, ако са биил в колата му (докато е имал кола) и някой я е откраднал или в чантата или някой а е свил - и готово. Случаят е лесен трябав да се намери каквато и да е снимка негова с име - ловдвжийска карта, карат за градския паспорт която да удостоверява че това е той, а за годините винаги може да се намеир акт за раждане в църквата....в краен случай попа може да го напише, човека едва ли лъже.....
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От днес ще се наричам -Сириец,първа радост за мен....искам специални привилегии
7
2
 
12
 
! Отговори
Татко Барба преди 10 години
Значи тези които връщат човека не са българи, а чужденци мимкрии! Да се отнемат гражданството им и да се изгонят от България през 10 държави! Ама ха
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бъдещето на българите е тази картинкавсичко върви по плансега е момента за експеримента чипиране обезпаразитяване и пак на улицатана монитора на съответният чиновник ще се виждаме като блуждаещи и изчезващи постепенно точици
5
3
 
10
 
! Отговори
ASI преди 10 години
prosto KLOSHARako beshe MILIONER i prezidenta shteshe damu otvori vratite si nalino poneje e bedniak i za tova nikoi neiska dase zanimavache niamal lichna karta i za tova niama praoami chesno kazanp az shte mu dam pari za lichna karta i drehi shtemu damneme sabaria tova naprotiv gordeia seniama damie parvi bedniak desam pomagalshto za knetove se izbirat tia TIKVI za kakvo sa zada paziat bostana?CHUCHULI neni triabvaSHTE GO POTARSIA TOIA BEDNIAK I SHTE GO NAMERIAi bez tova ottam minavam
4
2
 
14
 
! Отговори
5465 преди 10 години
До vargУстановила съм, че на чиновниците отговорността е до прага на кабинета им и до края на работното им време (доколкото го спазват). Не искат да мислят и действат извън тези параметри. В Ямбол полицията какво прави. Нали вече има стена на границата - хайде да си поемат задълженията.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаш документи, не си човек, нямаш права...в крайн сметка институциите трябва да са по-гъвкави и да могат да се справят и с тавика случаи. Но най-лесно е да кежеш, че няма документи...и по този начин да изягаш от ангажимента и отговорността, която носиш, като служител в институцията х и това по веригата се предава, докато накря изхвълят човечеца на улицита. За съжаление не е лошо да се събудят институциите, църквата, защото случаите на бездомни, гладни ще се увеличават.
2
1
 
13
 
! Отговори
А питахте ли го преди 10 години
""Аз ще се опитам да го върна пак в приемното, на улицата няма как да го оставя. Ако колегите решат да го върнат другаде, нека да бъде тяхна отговорност. МОЯТ АНГАЖИМЕНТ Е ЧОВЕШКИ АНГАЖИМЕНТ", коментира той пред bTV."Стига бе. Човека сам си е отселял без "приемното" навън през зимата. Сега дойде хубавата пролет и вие искате да гп прибирате по диспансери, "места за отсядане", за да се "грижите" за него. Оставете го да живее по-свободно.
1
2
 
38
 
! Отговори
varg преди 10 години
Това,че няма лична карта не го лишава от самоличност.Все едно аз да захвърля моята и да правя каквото си искам.Просто ги мързи да си размърдат гъ*а.