Бездомни румънски кучета превземат Силистра

От началото на годината в града има 27 ухапвания от псета
11 мар 2014 21:41,
28
Бездомни румънски кучета превземат Силистра
Снимка: архив, Булфото

Бездомни кучета от Румъния преминават през българо-румънската граница край Силистра и това се сочи като една от причините за увеличаване на популацията на бездомните животни в крайдунавския град.

По границата със северната ни съседка на практика няма съоръжения, които да са препятствия за животните, съобщават неправителствени организации.

Проблемът с бездомните кучета в Силистра става все по-сериозен, тъй като са локализирани няколко района в града, в които са най-честите оплаквания от ухапани от кучета хора.

По данни от Районната здравна инспекция от регистрираните от началото на годината 27 ухапвания от кучета в Силистренско 23 са в Силистра, а в 22 от случаите ухапванията са от бездомни кучета.

През миналата година има 10 случая на кучешка тения, а двама от заболелите са деца до четиринайсет години.

От Силистренската община съобщиха за БТА, че вероятно ще се отложи въвеждането в действие на приюта за бездомни животни край Силистра, тъй като все още не е изяснена собствеността върху земята.

Заради промени в законовата уредба може да има промени и в изискванията за дейността на приюта, за който има идея да се използва като регионален.

Неправителствени организации и ветеринарни специалисти оспорват и сключения договор на Силистренската община с неправителствена организация за дейности по овладяване на популацията на бездомните кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
4
 
! Отговори
германия преди 10 години
Кучемраз,Немога да те съдя,нямам това право,само мога да изразя мнението си,че едно е да убиеш животно което е било заплаха за теб и съвсем друго е да го убиеш наслаждавайки се как се мъчи, при това системно,което за мен преминава границите на нормалното.Наистина в България имяме сериозен проблем с бездомнити кучета,но с това трябва да се справят нашите безмозъчни управляващи....но уви
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките животни-изхвърлени,ритани, гладни... Ние хората сме ***.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господин Кутев - виден депутатот БСП, избран в Силистра, който непрекъснато демонстрира грижи за тези, които са го избрали и им се отчита за свършената работа, сигурно вече се е намесил за бързото решаване на проблема. Може и лично да е отишъл да се саморазправи, защото има опита и активната помощ на друг виден депутат - зам. председател на парламента /г-жа Мая Манолова/. Те познават кучешките похвати, най-вече на тези, дето са подвластни на "бяс". Това е гаранция за успех.
22
8
 
14
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Даже вече ми продават антифриза с отстъпка, щото купувам целогодишно по много, хахахааах
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кучемразще си намериш и ти майстора като те срещнат 10 кучета
20
12
 
15
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Любчо го запалиха в Бургас, аз съм в София. Веднъж само застрелях едно куче и ми направиха голям проблем, не за помияра, ами щото съм стрелял в населено място, много скъп ми излезе тоя *** и оттогава ги работя само със син камък и антифриз, и понякога ходя по сметищата да отстрелям няколко, там се събират на глутници, ама като отида бягат и се крият всичките, все едно ме познават.
19
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16да не си ти дето запали Любчо
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16то ти трябва да си на каишка и с намордник
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе предпочитам да направим бартер. През Дунав мост ще им пращаме на мамалигарите сирийци, па кучетата от Силистра, ще пратим в квартала на Кучемраз. Кажи къде живееш бе?:)
16
11
 
20
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Коци, един като тебе си беше пуснал песа без каишка и после идва да се разправя с мен и знаеш ли колко кълбета направи надолу по стълбите, като вратар на олимпиада. Койно има пес - регистрация в общината, данък, каишка и намордник, иначе - смърт за песа и бой за кучкаря, докато не тръгне на четири крака и не почне да вие като куче.Петима *** отказах да си гледат *** вкъщи, на един му отрових три, а един друг чак си продаде апартамента и се изнесе, ***, хахахаха, още ми е смешно.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До коци не за тебе и *** ти
14
16
 
8
 
! Отговори
коци преди 10 години
Кучемраз, и в моя квартал имаше един *** като теб, но след 2 месеца минати в болницата сега в парка се расхожда с куче. Рано или късно така ще минеш и ти приятел !
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бездомнии кучета!
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От началото на годината в града има 27 ухапвания от псетапрепоръка към редакцията-не ***,а бездомни е културно да се пише.
11
5
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Тея кучета са бежанци!Щото в Румъния приеха закон за бездомните кучета,според който те се улавят,обезпаразитяват и държат 2 седмици в приют.Ако през това време не ги осиновят-се приспиват.Просто и ясно!Тука,понеже сме много умни,ходим да се лигавим.И хората вземат нещата в свои ръце,та после се кълнем-тоя бил ***,оня ***.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вчера срещнах едно куче идваше от гърция.там било рай щял да каже на нашите да отиват там
9
7
 
22
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Ами как няма да дойдат в България, като в Румъния е приет закон всяко прибрано в прют куче, непотърсено в определен период, да се умъртвява. Сега от нашите кучозащитници ще ги прибират в лагери, ще ги обявят за бежанци и ще искат пари от Европа за справяне с кризата!!! Ще им организират курсове по български и ще направят сълзлива кампания за събиране на пари за "горките животинки". Ще се търсят и пенсионери-доброволци да ги хранят с месата си.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кучемразщото си примитивен мозъкно нищо не остава ненаказано
7
6
 
21
 
! Отговори
Кучемраз преди 10 години
Коци, който иска да си гледа пес, да си го вземе вкъщи, да го обезпаразити и да го извежда сред хората само с каишка и намордник. В моя квартал бездомни кучета няма, а домашните се разхождат само на каишка. Познай що така, хахахахахахахахахахаааа
6
7
 
15
 
! Отговори
555 преди 10 години
Коци, я си вземай гнусните *** да си ги гледаш!! И няма да кълнеш, изкопан червей такъв!!!