До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец

Прокуратурата искала да вкарат Савов в лечебно заведение още през 2012 г.
Обновена: 14 мар 2014 17:21 | 14 мар 2014 16:53,
53
До премиера: Спазили са инструкциите в Лясковец
Снимка: БТА

"Докладвано ми е, че са спазени всички инструкции при операцията в Лясковец". Това каза премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации във връзка с проведената полицейска акция днес, при която загина полицай, а други трима бяха ранени.

Премиерът подчерта, че за днешната операция е имало съдействие на прокуратурата. Орешарски не е бил информиран за този случай преди и всичко, което знае за него, е от информацията, оповестена тази сутрин от вицепремиера Цветелин Йовчев.

Още по темата
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е започнало досъдебно производство срещу Петко Савов за убийство на полицейски служител при и по повод изпълнение на служба. В момента се извършват следствени действия и огледи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи.

Още през 2012 г. от окръжната прокуратура във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, психично болен мъж се беше барикадирал в дома си в село Лясковец и стреля по органите на реда при планирана спецакция на полицията. Един от полицаите, участвали в операцията, беше убит, а други трима пострадаха. Драмата продължи 5 часа и завърши с обезвреждането на стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 10 години
Ами министъра разпореди... таковата... да гръмнат един и ранят трима.... всичко е спазено...
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошото е че в мвр началниците са запетайкаджии!Издават си безмислени инструкции и после се следят дали се спазват!Това работят в мвр и за това се стига до сакатлъци!Същата простотия е и с закона за мвр!С всяка промяна все повече простотии има!Пък после мвр що не работи
42
0
 
2
 
! Отговори
баба ви преди 10 години
В нормалните страни за бездарно свършена работа в политиката, се подават оставки! Но оставка може да даде доблестния човек,а не тези мишки.Срамувам се заради вас,потресена съм! ИСКАМ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА ВИ, "ДРУГАРИ" МИНИСТЪР И ГЛАВЕН СЕКРЕТАР !!!
41
0
 
2
 
! Отговори
do avtora преди 10 години
психично болен мъж се беше барикадирал в дома си в село Лясковец и стреля.... grad lqskovec!!! prossss avtor i toi sigurno s vrazki...
40
0
 
3
 
! Отговори
TT преди 10 години
V TAZI DARZHAVA V MOMENTA E PROSTO PALNO BEZHABERIE
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 38 То и БиБитко никога не е бил полицай - бил е пожарникар, после и мутро-охранител... Цуци Гуменката - шофьор на УАЗ-ка и после "папконосец"... Те това е проблема в България - че шефовете на всякъде са парашутисти, назначавани по "партийна целесъобразност".... А колко разбират от работата - би маа му..
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До безпартиен Всички партии са така - спонсорираш ги за изборите (да си купят ***), после те уреждат със поръчки и местенца за твои хора, ако плащаш повече, влизаш в ръководството на партията (която и да е тя) и вече започваш ти да доиш хората и да натискаш да слагат твои хора... За съжаление такъв ни е матряла, колкото и партии да направим, колкото и депутати да смени - *** с ие ***.
37
1
 
6
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
БСП е партия дето никога не е имала свестни кадри.Защото всички на ръководна длъжност се назначават ако дядо им е бил партизанин,а баща му партиен секретар.Иначе няма назначение.Другите кандидати,ако нямат връзки ги хвърлят на ***.И така като дойде БСП на власт всички дето живеем в България пропадаме.Помислете си кой закара американците на Луната и защо руснаците не успяха да изпратят екипаж там.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нима Цветанов и Борисов назначиха този Лазаров за гл.секретар? Кой? Та той никога не е бил полицай! Никога! Както и Йовчев! Какво очаквате тогава?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намирисва ми на платени, турско - червени тролчета! А? Има ли такова нещо? Фактите са следните: 6 месеца заплашителни писма от въоръжен луд, 20 дена планиране как ще бъде задържан, и накрая най-жалкото и непростимо - провал и един мъртъв полицай и баща, загинал при изпълнение на дълга си да защитава обществото! Няма бяла държава в света, в която след такава ръководна некомпетентност и некадърност да няма оставки!
34
1
 
6
 
! Отговори
бивш от ДАНС преди 10 години
Днес медиите на Дилян Пеевски съобщиха, че не само за това бившия гл.секретар е виновен за трагедията в Лясковец. Той , Б.Борисов , Ц.Цветанов и всички от ГЕРБ имат основна вина за десанта на Руснаците в Крим. Тяхна е и вината за изчезналия самолет. Също така да не смятат , че не знаем какви ги вършат при раздаването на Оскарите в Холивуд. Заради тях нашия човек от БСП-ПЕС не го наградиха. При това положение няма да гласуваме за тях, а за нашата обединена партия тесни социалисти БСП-ДПС-ДС.
33
6
 
0
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
32
7
 
0
 
! Отговори
ОСТАВКА, ЦВЕТАНОВ! преди 10 години
Ами да! Нека Цветан Цветанов не се прави на улав, ами да си подаде оставката! 4 години тоя престъпник е имал възможност да застреля цялото училище. За тези 4 години е ставал все по-крейзи.Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
31
1
 
5
 
! Отговори
иван преди 10 години
Който е виновен да подава оставка,какво се плавят на бутнати,има загинал.
30
0
 
5
 
! Отговори
историк преди 10 години
След дълги проверки и заседания ръководството на МВР констатира. Всичко това идва в следствие от неправилните и ненавременни действия на хан Аспарух. Това е положението Минке. Хайде чао до следващия случай.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам снимката по-горе и се чудя тези сиви, безстрастни и бездушни физиономии ли са светилата които чакаме да ни оправят?
28
6
 
3
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
27
1
 
3
 
! Отговори
nasko преди 10 години
nazna4avat se nekadurnici ot kol i vuje za policai koito gi marzi da si vur6at rutinnata rabota emi tova e rezultataot nekompetentnost .... za sujalenie
26
0
 
7
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Спазили инструкциите да гледат сериозно
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спазили били.В 5 сутринта влезли у тях и този разбира се е побъркал и започнал да стреля.