Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина

Семейството на Пресиян иска кучетата да бъдат евтаназирани
Обновена: 31 мар 2014 10:41 | 31 мар 2014 10:41, Красимир Ангелов
128
Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина
Едното от агресивните кучета. Снимка: БТА

"Мога ли да не чувствам вина? Разбира се! Аз съм собственик“, обяви пред Нова Телевизия 26-годишният студент Пресиян Господинов, чиито две кучета нападнаха 85-годишна жена от русенското село Червена вода в събота.

Кучетата Цезар и Клеопатра са отглеждани в двора на семейната къща в русенското село, като в деня на инцидента те са се разхождали свободно из двора.

По думите на собственика им до този момент те не се проявявали агресия спрямо хора. Имало е обаче случай те да нападнат друго голямо куче, но тогава са спрени навреме и до по-сериозни последствия не се е стигало.

Още по темата

"Тогава аз, майка ми и леля ми успяхме да ги спрем. След този инцидент портата ни беше вързана. Кучетата също стояха вързани на синджир. Имахме планове съвсем скоро да правим цялостен ремонт, който включваше оградата да бъде иззидана до определена височина”, обясни Пресиян.

Инцидентът се случил, след като в събота по обед възрастна жена дошла да потърси своя съседка. Тя започнала да вика и да тропа с бастуна си по входната врата, която е в съседство на тази на семейната къща на Пресиян. Кучетата се подразнили от тропането с бастуна и виковете на баба Димитра, прескочили оградата и я нападнали.

По думите на лелята на младия мъж – Анелия, питбулите никога не са яли сурова храна. Сега след инцидента цялото семейство иска кучетата да бъдат евтаназирани.

Лелята разказа, че в събота следобед, когато кучетата нападнали възрастната баба Димитра, тя била съвсем сама в къщата.
 
"Започнах да крещя, да плача и да дърпам кучетата, но не успявах. Имаше мъже, които стояха отсреща и гледаха. Молех им се, но никой не дойде. Единствено хората от строежа дойдоха. Беше ужас, цялата бях в кръв”, обясни страшната случка тя. В крайна сметка след намесата на мъже от съседен строеж кучетата са усмирени и вкарани в двора. 
 
Д-р Людмил Спасов, който е управител на приюта за бездомни животни в Русе, обясни случката с факта, че прагът на раздразнителност на питбулите е твърде нисък и вероятно шумът е отключил агресията им.
 
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието”, обясни той.

Нападнатата възрастна жена остава в тежко състояние след нападението на питбулите. Вследствие на нахапването баба Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При всичките ми уважения към кинолозите, към феновете на кучетата...да гледаш питбул е да отглеждаш потенциален убиец. Очевидно тази порода е опасна. Какъв праг на агресия имало ама какво отключвало агресията...това са подробности. Трябва такива кучета да се забранят със закон.
28
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО НЯМА ЗАКОН ОГРАНИЧАВАЩ РАЗВЪЖДАНЕТО И ОТГЛЕЖДАНЕТО ТА ОПАСНИ ПОРОДИ КУЧЕТА???
27
6
 
29
 
! Отговори
Правда преди 10 години
Защо пишете само за агресията на живтоните? Абсолютна и единствена отговорност носи само техния *** собственик! Явно ги е гледал за да избива комплекси, нищо чудно да ги пускал по боеве. Погледне белезите по тях.
26
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт за кучетата и 15 г. затвор за собственика. Това е. Да си е*ат майката защитниците на кучета.
25
3
 
31
 
! Отговори
Ro преди 10 години
Много зависи от собственика... Преди да си вземеш каквото и да е живо същество трябва да минаваш психотест. Омръзна ми от батенца, които с малкия си мозък застрашават хора и животни. Като оня ***, чийто питбул изяде едно бездомниче. Мой познат има питбул и е най-милото и лигаво кученце на планетата, защо ли...
24
7
 
37
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Питбула е кръстоска между куче и диво животно той е създаден за боеве с кучета и е едно от най-глупавите агресивни кучета.
23
6
 
25
 
! Отговори
Blake преди 10 години
Подобни *** трябва да бъдат забранени за отглеждане...
22
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забелязвам една тревожна тенденция, а именно масово увеличение на броят на кучкарите - особено в София. Гледат породи от всякакъв вид в домашни условия, а нещастните им *** се психясват да стоят по цял ден затворени сами. След това по улиците е минирано с кучешки *** и няма къде да се ходи. Докато не се приложат строги правила за отглеждане на кучета нищо няма да се промени. Почти 50% от домашните *** стават улични. Скоро ще пускаме децата да си играят навън с по един газов пищов в джоба.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще съжалява ами, вие какво очаквате да каже?Да не мислите, че говори истината, както я говори оная баба от Лясковец, дето някакви маскирани нахлули в жилището и, а синът и защитил непрекосновенността на жилището си, майка си и собственият си живот и сега е ЛУД, а бабата още ПО-ЛУДА според Кеворк, щото не чувствала вина за убитата "барета".Питам всеки от вас: Ако в жилището ви нахлуят маскирани, а вие имате оръжие, как бихте реагирали?
20
10
 
19
 
! Отговори
п стоянов преди 10 години
"и в Израел са забранени - питбул, ротвайлер, стафорт, догоаргентино,доберман за развъждане"По улиците бродят безпородни и в пъти по опасни кучета, случките с фатален край са при нападение от улични кучета! Виждал съм и 75кг ротвайлер кротък като овчица и 15кг *** зла напаст!
19
8
 
41
 
! Отговори
възмутена преди 10 години
От всичко казано се разбира , че нещастната бабичка е виновна , за това че е надскочила " прага на раздразнителността " на кротките питбули . Да се забрани отглеждането на такива кучета-убийци , както е в някой страни !
18
5
 
5
 
! Отговори
E преди 10 години
той и ЦВ ВАСИЛЕВ от ДС чувства вина за сегашната тройна коалиция ама ниали тоя я създаде и храни!!!
17
1
 
64
 
! Отговори
собственик на лабрад преди 10 години
имам куче порода лабрадор. едни от най-милите същества. ползват ги за водачи на слепи, за полицейски, за водни спасители, за лов, за придружители, препоръчват ги за семейства с деца. Това е кучето, което най-много от всичко обича хората. :) разрешено е влизането им в банки, болници и т.н. и въпреки всичко, винаги го водя с повод и никога не го пускам свободно да се разхожда. това е куче все пак, някои хора изпитват страх и може да получат удар, ако се приближи отвързано,трябва да има контрол!!
16
7
 
27
 
! Отговори
п стоянов преди 10 години
Вдигнал съм си ограда 2,10 и си гледам свободно в двора 2бр кавказка овчарка, на вратата имам звънец и предупредителна табелка, в двора има куче! Мисля че съм направил достатъчно за да не ми се навират случайни "гости". "Моят дом е моята крепост"п.с. Писнало ми е от нагли типове дето влизат и мъкнат от дворовете все едно им е бащиния!п.с. Относно питбул куче имам едно приятелче с питбул, като види каруца с *** направо се напикава от страх, всичко е до стопанина, а не до порода!
15
4
 
37
 
! Отговори
* преди 10 години
И по стар български обичай - сиирджиите просто си стояли и гледали... И докога така? Докато други кучета не изядат тях, или децата им, или родителите им? ***, ***, егоистични долни, злобни създания живеят по нашите земи... Ееееееееех, какво ли още има да видим в милата ни татковина... :(
14
2
 
23
 
! Отговори
до outlaw преди 10 години
и в Израел са забранени - питбул, ротвайлер, стафорт, догоаргентино,доберман за развъждане, вече съществуващите кастрация и задължителен намордник.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обществото ни е просто болно. Едните не са им сложили наморници, другите стоят и гледат сеир, а кучетата нападат хора. И законикте са като обществото.
12
4
 
46
 
! Отговори
с преди 10 години
Абсолютно излишна порода. Нисък праг на раздразнимост... както и на интелект. Действително, момчето звучи като разбран човек и правилно преценява ситуацията, поне според статията. Често собствениците на такива кучешки грешки са по-*** и от самите кучета. Дано женицата се оправи, а иначе евтаназията е единственото правилно решение в случая.
11
3
 
43
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Кога ще ги забранят тези питбули?! Разрешеното им отглеждане е равносилно на това да се гледат пирани в басейните...
10
7
 
29
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието, обясни той."В нормалните страни куче, което ухапе и причини каква и да е телесна повреда на човек или животно, подлежи на незабавна евтаназия!