След пожара: 7 обгазени роми в болница, трима избягаха

Най-вероятно огънят е тръгнал от цигара
3 апр 2014 19:38,
34
След пожара: 7 обгазени роми в болница, трима избягаха
Снимка: БТА

Общо 7 души са обгазени при пожар в пловдивския ромски квартал Столипиново, съобиха за Dnes.bg от Университетската болница в Пловдив.  Едно дете е настанено в Детска клиника, а другите шест човека са постъпили в Токсикологията. 

Още по темата
„От тези 6 пациенти, които постъпиха през вратата на клиниката вътре – трима избягаха - единият, когато е видял спринцовката вътре, че ще му се взима кръв за изследване, а другите са попълнили декларация за отказ от лечени.”, разказа пред Dnes.bg началникът на токсикологичното отделение доц. Янко Илиев.

Другите трима възрастни остават за лечение в клиниката.

Огънят в ромския квартал избухна днес по обед  в асансьорна шахта.  На място са изпратени 4 пожарни и няколко линейки. Спасителни екипи евакуираха живущите на последните етажи в блока.

Пожарът на улица „Сокол” тръгва от запалени боклуци между седмия и осмия етаж, където е заседнал неработещ от 15 години асансьор. След това отпадъците падат на площадката на четвъртия етаж, докъдето шахтата е пълна с боклуци. Пожарникарите се отзовават за минути. 

Най-вероятно огънят е тръгнал от хвърлена цигара. Полицията разследва кой е виновен за инцидента. Минути след пожара пред блока в Столипиново се състоя поредната сватба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурен съм, че в съседните пловдивски квартали хората се молят това проклето гето да изгори, и да няма и един оцелял ***.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** били до четвъртия етаж а АСАНсьора на петия за разпалка с горно горене!Кой е виновен?Улица СОКОЛ са най-долните *** на Планетата!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе тия може ли нещо/някой да ги вкара в правия път? Не се сещам за такъв пример. ***!? Може може, един с мустак навремето ги беше подпукал, ама тогава ПАК комунисти ги отърваха от лагерите! Извод: дружбата между комунисти и *** е вековна!
18
1
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 10 години
И защо промяната трябва да бъде внесена от АТАКА а не от ГЕРБ или БСП-ДПС ??? Тези партии каква роля играят в българския парламент и чии интереси защитават ??? Нали се сещаш,че когато една промяна е внесена от мнозинството,е много по-лесно да се приеме,вместо да се обвинява малцинството,че видите ли не приемат промени.Ами с 20 депутати няма как да стане
17
4
 
7
 
! Отговори
До Бюлен Ибрика преди 10 години
Абе ей,***,Атака са внесли стотици законо-проекти с/у *** раждаемост и с/у *** престъпност,които са били отхвърлени от управляващото мнозинство,А сега си задай въпроса кои са управляващо мнозинаство и защо са отхвърлили предложенията на АТАКА
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** мангалата
15
0
 
22
 
! Отговори
палач преди 10 години
С една дума пожелавам на целокупната *** общност в Пловдив, да измре по подобен *** начин, в *** мърсотия и болести. За тия *** няма да милее никой.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам злощастни късмет да ''живея''в софийския *** квартал ''Хрито Ботев'' и искам да ви кажа, че тези ''хора'' са УЖАСНИ, те наистина са някакви зверове! И се чудя какво мислят управниците за бъдещето на тази напаст!?Всеки чевътък от седмицата има някакви *** на нещо като конски пазар и спукват конете от бой с дървета,лопати, талпи за да дърпат завързани панели за каруцата! И това им доставя удоволствие. Като накрая се напиват и пазарът свършва до следващия четвъртък....
13
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имах един познат, лека му пръст, че почина на почтена възраст. Та той казваше, че *** не са хора а зверове в човешка кожа. Явно е бил прав човека, забележете зверове а не животни. Живеят в *** и помия, продават си децата, *** си децата, мързи ги да учат и да работят, постоянно крадат и убиват. Унищожават всичко до което се докоснат, нагли и нахални до абсурд. Единствения начин е трепане и в плитък гроб.
12
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То ако питате мене, целият блок е пълен с ***.
11
37
 
3
 
! Отговори
ром преди 10 години
голями расиси са дасите за вас ромте не са хора ама ний сме хора и евру пейци. виште хазис е певец ром ама умен а не ***
10
0
 
51
 
! Отговори
Изводи преди 10 години
Избягал, като видял спринцовка;отказали се от лечение, макар че медицинският екип е решил, че лечение им е нужно;сами си запалили ***, огъня го гасят три пожарни коли, с екипите им, издържани с нашите данъци!НАИСТИНА започвам да вярвам, че хората с психични отклонения у нас са много, след като допускаме всичко това да се случва и по над ТРИ МИЛИАРДА годишно - от нашите пари, да отиват за издръжка на това сбъркано племе!
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия може ли нещо/някой да ги вкара в правия път? Не се сещам за такъв пример. ***!?
8
0
 
36
 
! Отговори
Ами даааа преди 10 години
Ако стане пак такова в Столипинова,ще спукам гумите на всички пожарни коли !
7
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пожарникарите да внимават,че я стълба,маркуч или друга техника да не изчезне!
6
1
 
36
 
! Отговори
Крив макарон преди 10 години
Това е бъдещето на ***. Хайде сега заради една буква да не спорим
5
4
 
36
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
Бъдещето на България.С БСП69ДПС - напред към Светлото Бъдеще!Шукария, дрогаре!
4
0
 
39
 
! Отговори
gtf преди 10 години
и на тея ще им строите къщи с НАШИТЕ ПАРИ пфу
3
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отврат, това не са хора, животните са по-чисти. Шахтата пълна с *** до 4 етаж, вижте на снимката каква помия е...жалко за страната ни
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЕЕ,ПАК ГРЕДА