Освободиха от поста председателя на Общинския съвет в Перник

ГЕРБ и "Демократи за Перник" застанаха зад Владислав Караилиев
Обновена: 23 апр 2014 15:17 | 23 апр 2014 15:17, Камелия Цветанова
1
Освободиха от поста председателя на Общинския съвет в Перник
Снимка: Община Перник

Общинският съвет в Перник днес гласува предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на институцията Владислав Караилиев.

От 41 съветници в местния законодателен орган гласуваха 23 при таен вот. За предсрочно освобождаване на Караилиев дадоха гласа си 22 съветници, една от бюлетините бе обявена за недействителна. В гласуването не участваха групите на ГЕРБ и "Демократи за Перник", предаде БТА.

Те се обявиха категорично в подкрепа на Караилиев и определиха случващото се като "апаратни игри и корпоративен интерес".

Оставка подаде заместник-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ Пламен Борисов. Председателите на седем постоянни комисии в Общинския съвет, които са от партия ГЕРБ, също се оттеглиха от заеманите постове. Не можем да поемем политическа отговорност за новосформираното мнозинство в Общинския съвет, заявиха от ГЕРБ.

От „България без цензура“ съобщиха, че Караилиев се е сбогувал с поста след техен сигнал за злоупотреби.

Местната структура на ББЦ поиска оставката на шефа на ОбС още на 2-ри април, след като областният лидер на партията и директор на ДКЦ-1 д-р Георги Драганов извади данни за злоупотреби с власт от Караилиев и отменяне на местни такси и данъци с неясни критерии.

След този сигнал технически вносител на искането за оставка стана пернишкият лидер на СДС Десислав Аспарухов, защото наредбата на ОбС изисква това да се направи от общински съветник.

Недоволството срещу Караилиев избухна, след като той провали разглеждане на искане на ДКЦ-1 за опрощаване на такса смет за 2014 година. В същото време се опрощава такса смет на училища и детски градини, но не на всички, а по „особени“ критерии на Караилиев, твърдят от ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберасктите *** трябва да бъдат дезинфекцирани.