Приливна вълна наводни две видинска села

Хората са евакуирани, няма пострадали
Обновена: 24 апр 2014 08:07 | 24 апр 2014 08:00,
7
Приливна вълна наводни две видинска села
Снимка: Архив, Булфото

Голяма приливна вълна е наводнила тази нощ видинското село Гюргич, съобщи БНТ. Наложила се евакуация на жителите. Пострадали няма. В резултат на приливната вълна са разрушени мостове и канализация. Кметът на селото Иван Петков съобщи, че са пострадали и съседни села.

Приливната вълна е засегнала и видинското село Плешивец. Тя не е от язовир, а е от две реки, които са прелели заради проливните дъждове, които са продължили и през нощта, каза Менчо Лозанов, кметски наместник на село Плешивец. „ Всички жители на село Плешивец са евакуирани, няма никакъв проблем, всичко е под контрол, пожарната е при нас”, каза още Лозанов.

Наводнени са гаражи и къщи, една къща е разрушена, каза още кметският наместник на село Плешивец. Водите са отнесли два моста, отнесени са три коли, две ремаркета, нанесени са и други щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ставри преди 9 години
Дано да няма жертви.
6
0
 
4
 
! Отговори
Hevymetal преди 9 години
Толкова години пълно безхаберие водят до тук. Какво направи г-жа Емел Етем с парите, които се отпуснаха за почистване на речни корита? Милионите се обраха пак от ''нашите хора'' работа никаква не се свърши.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При социализЪма е така - ЕС и четирите годишни времена са виновни!
4
0
 
2
 
! Отговори
032.shadow преди 9 години
До плаващтука си е за гражданска защита, ако питат мен
3
0
 
2
 
! Отговори
032.shadow преди 9 години
интересува ме положението в с. Гюргич, моля, дръжте ни в течение... 19 години живеех там, и съм потресен от случая, защото на всички живущи, ни се набиваше в главите, че стената на въпросният язовир е вечна и няма опасност от скъсване...
2
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Всички жители на село Плешивец са евакуирани, няма никакъв проблем, всичко е под контрол, пожарната е при нас, каза още Лозанов.Какъв да ви е проблема! Къщи срутени,животни отнесени...Добре,че няма и пострадали хора!Всяка година ни изненадва я дъжда,я снега...Добре,че е била камбаната, добре,че собственика на стопанския двор е Човек,че онези дето само са ви инспектирали...И добре,че дъждът вече е намалял или спрял -за сега.Ако вълната е била по-голяма сигурно е щяло да има и жертви.
1
0
 
8
 
! Отговори
плаващ преди 9 години
То пожарната при вас, но няма какво да гаси, по - добре Напиотелни с-ми за отводняване да дойдат.