Спасител: Дано момчетата не попаднат в капан

В акцията се включиха парапланеристи и три хеликоптера
Обновена: 19 май 2014 21:03 | 19 май 2014 19:45,
93
Спасител: Дано момчетата не попаднат в капан
Снимка: Булфото, архив

В акцията по спасяването на трите 20-годишни момчета, които се изгубиха в Стара планина, днес се включиха парапланеристи и три хеликоптера. Те обхождат района между Сопот и връх Ботев с идеята да забележат младежите. Родителите на младежите се намират в Калофер, за да следят операцията отблизо.

„Предполагаме, че все още са в добро здраве, сигурно са изморени и обезводнени”, съобщи пред Dnes.bg Веселин Ганчев, спасител в Планинска спасителна служба- Сопот.

Още по темата
Втори ден продължава спасителната операция за изчезналите три момчета в Калоферския балкан. В акцията вече участват делта и парапланеристи. В търсенето се включи и военен хеликоптер с термокамера.

„Два пъти облетяхме с хеликоптер, но ако са в гора, трудно ще ги забележим”, каза още Ганчев.

Трите момчета са тръгнали в планината абсолютно неподготвени. Последната връзка с тях е направена вчера сутринта. Те са съобщили, че са пренощували в пещера. От тогава телефоните им са без батерии.

„Поради тяхната неопитност предполагам, че са решили да следват реката, която ще ги отведе до полето, но ще стигнат до някой скален отвес и ако са по-печени, ще го преодолеят, след това ще стигнат до още по-голям скален отвес и ще се окаже, че не могат нито да продължат, нито да се върнат, това е най-голямата опасност, че ще останат в капан”, разказа парапланеристът Николай Йотов.

Операцията по издирването на изчезналите студенти се извършва на обширна труднодостъпна алпийска площ между връх Ботев и казанлъшкото село Тъжа.  Клетката на мобилния телефон на единия от изчезналите студенти показва, че те могат да се намират в радиус от 30 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
20
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Родителите на младежите се намират в Калофер, за да следят операцията отблизо. Тея само следят как баламите ги ТЪРСЯТ?!
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано са живи и здрави момчетата млади са трябва да издържат пък и после едно филмче по national geographic може да се спретне стискам им палци и съм сигурен ,че са живи. дано господ ги пази.
2
5
 
14
 
! Отговори
муньо преди 9 години
Само да не са гъби!!!!
1
12
 
23
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Пълни *** и ***...Никакъв здрав разум не приема подобна простотия - да долети хеликоптер да им осветява пътя до хижата или ...до ... балига, както казват по Балкана