Четири транспантации от един донор са извършени в столични болници

Донорът е мъж на 24 години, с мозъчен кръвоизлив
Обновена: 16 юни 2014 14:07 | 16 юни 2014 11:55,
8
Четири транспантации от един донор са извършени в столични болници
Снимка: архив, Булфото

Четири трансплантации бяха извършени от донор с мозъчен кръвоизлив, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Две бъбречни трансплантации бяха извършени в УМБАЛ „Александровска“, чернодробна трансплантация - в УБ „Лозенец“, и трансплантация на сърце в УСБАЛ „Света Екатерина“. Всички пациенти са в добро постоперативно състояние.

На 13 юни в  Русе,  близките на 24-годишен мъж, с мозъчен кръвоизлив, взимат благородното решение да бъде спасен животът на тежко болни хора, като се съгласяват да дарят органите на младия мъж.

Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерство на здравеопазването изказват своите съболезнования към близките на донора и благодарност към екипите, осъществили трансплантациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Borqna преди 9 години
Stelio 6te mi lipsva ujasno mnogo,no pone 4ast ot nego 6te produlji da jivee.Rip,bratle ;(
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук неверниците са в повече. Бъдете здрави, защото може да сте живи, но не и здрави и дано не ви застига съдбата на стотиците нуждаещи се от животоспасяващи операции.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз на доктори не вярвам. Те са най-безсърдечните и безскрупулни хора. За едните 1000 лв ще те излъжат, че сина ти е пътник и ще му извадят органите. Отделно нищо не разбират, една точна диагноза не са поставили на мен и семейството ми в последните 5 години. Назначават лекарства без изобщо да са наясно какъв ти е проблема. На уговорена среща най-безсрамно връзват тенекия. И тн и тн.
5
3
 
0
 
! Отговори
ZABOBOL преди 9 години
TRANSPANTACII,TRANSPANTACII i se poluchili CHOKUNDURACII...
4
0
 
3
 
! Отговори
Ива преди 9 години
До Анонимен 1Всички допускаме грешки, но има редактори - те не четат ли?
3
0
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Анонимен 2Всъщност ние финансовите анархисти предпочитаме простолюдието да дарява милиони за да правим трансплантации в германия ама...какво пък!?
2
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!Простолюдието за това става, да дарява органи.В Бг потенциални донори дал Бог.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да прости младежа, съболезнования на близките му, които са се решили на благороден и хуманен жест.Дано оперираните да станат в скоро време здрави хора, а създателите на този новинарски сайт да не пишат толкова припряно и разсеяно: транспЛантации.Всички допускаме механично правописни грешки, но все пак ...