Четирима души се издирват във Варна след пороя тази вечер

Бедствено е положението в район "Аспарухово"
Обновена: 20 юни 2014 08:20 | 19 юни 2014 21:09, Елка Василева
107

 

Снимка: Булфото

Четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град, съобщиха от полицията в града.

От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Приливна вълна с височина 3 метра е заляла „Аспарухово“, съобщи по Нова тв жителка на квартала.

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

В район "Аспарухово" е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на градския транспорт, съобщи Максим Тодоров от общинската фирма "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движат автобусите по няколко линии в града и околностите. На ул. "Николай Ханчев" има закъсала кола, която пречи на прибирането на тролейбусите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад в града.

Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в квартал "Аспарухово". Два екипа на общината и работници от частна фирма започват работа по отводняването, съобщи БТА.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър.

Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на полицията, съобщи МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Не виждам чайки и гларуси...Сигорни ли сте, че снимките са от варна?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТози канал е морски канал, а не селска вада; не се задръства и не, не си хвърлят там ***;
11
10
 
17
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
СЕГА И БЪЛГАРИНА ОСЕЩА КЛИМАТИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ НА САЩ,КОЙТО НЕ Е С ТЯХ Е ПРОТИВ ТЯХ,ОЧАКВАМ СКОРО И УЖАСТНО СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ,УДАВИХА СЪРБИЯ,СЕГА ДАВЯД И НАС,ВИДЯХТЕ КАКВО НАПРАВИХА СЪС ЯПОНИЯ
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези коли да не са на тези същите хора дето са си хвърляли *** в този същия канал и са го задръстили?
9
2
 
34
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
Бях в Аспарухово по работа, когато започна дъжда към 5 и нещо, започна слабо и в един момент стана порой, улиците станаха реки и започна яка гръмотевична буря. Докато се прибирах по Аспаруховия мост в посока катедралата стана ад, силен дъжд на големи капки и нон стоп мълнии. В самият град се изсипа здрав порой, но в Аспарухово явно работата е станала критична.
8
3
 
20
 
! Отговори
Дантес преди 9 години
Спокойно, това са само репетиции за Края на света!
7
3
 
4
 
! Отговори
varg преди 9 години
Откъде толкова вода.
6
16
 
28
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Тоя е такъв, оня е инакъв ,ти си виновен аз не съм виновен , тука има тука нема. Това в общи линии става в България. Истината е, че 70 години престъпната партия БКП-БСП се подиграва с народа и го тъпче както и турчин не го е тъпкал. Слага една маска на социална партия и говори как мисли за народа. И както мисли така партийните функционери станаха милионери, а баба Гицка от Долно *** кара с 130 лв. пенсия. Единственото спасение е тази партия да изчезне от политическия живот.
5
26
 
28
 
! Отговори
синоптик преди 9 години
Явно и природата е против това престъпно правителство. На пук на всички БСП-ДПС-Атака искат да са на власт даже и България да се затрие. Да ама не. Народа иска да се махнете доброволно или по другия начин ще ви махнем.
4
1
 
4
 
! Отговори
adf преди 9 години
до 2 Де да беше.
3
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мда предполагам , че и сега ДПС е виновно.Винаги удобния виновник.
2
24
 
1
 
! Отговори
axaxxaxa преди 9 години
tazi snimka e montaj i lyza
1
2
 
63
 
! Отговори
Водния мс преди 9 години
Боже пази България, и раздай присъди на всички *** и *** вииновни за трагедията на България . АМИН !!