Сечта в "Джанавара" - в рамките на горския план

В района на Бургас преливат два язовира, но няма опасност за населението
Обновена: 20 юни 2014 18:49 | 20 юни 2014 18:49,
8
Сечта в "Джанавара" - в рамките на горския план
Снимка: БТА

По данни на Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ на територията на Териториално поделение Държавно горско стопанство (ТП ДГС) Варна и по-конкретно в местността "Джанавара", землище на кв. Аспарухово, Варна, за периода 2010-2014 г. от 186 дка държавни горски територии са отсечени 1468 кубически метра дървесина, което представлява 2 на сто от запасите от дървесина и 3 на сто от площта, което е в рамките на предвижданията на горско-стопанския план. Това съобщи пресцентърът на  Министерството на земеделието и храните.

За същия период служителите на ТП ДГС Варна са съставили 260 акта за незаконна сеч за 520 кубически метра дървесина.

Освен парични санкции има и ефективни присъди.

В териториалния обхват на Териториално поделение Държавно горско стопанство Шумен за периода 2010-2014 г. са съставени 252 акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 155 наказателни постановления. С актове са задържани 107 м3 дървесина.

В Териториално поделение Държавно горско стопанство Болярка за периода 2010-2014 г. са съставени 922 бр. акта за нарушения на горското законодателство и са издадени 585 наказателни постановления. С актове са задържани 226 м3 дървесина.

От ИАГ информират още и за състоянието на два язовира в района на Бургас. На територията на Регионална дирекция по горите Бургас има два големи язовира - "Камчия" и "Ясна поляна".

В резултат на продължителните валежи, към момента и двата язовира преливат в рамките на нормалните количества. Не се очакват щети и няма опасност за населението. В чашките на двата язовира не е констатирана нерегламентирана сеч, посочват от МЗХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
живущ в района преди 9 години
гората е почти на пълно изсечена.само когато се движиш по пътя виждаш гора но влезеш ли навътре са голи поляни.
7
1
 
7
 
! Отговори
kristko67 преди 9 години
Питам аз,хора докога ще ги търпиме тия гадове?Чакате или те или природно бедствие да ни изтрие от земята ли?Няма ли да направиме нещо да не ни унищожават така?
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Официалните данни нямат нищо общо с действителността.По официални данни навсякъде всичко е нормално винаги.
5
3
 
6
 
! Отговори
До Атанасов преди 9 години
Позволявам си да направя предложение, което отчасти коригира Вашето. Добре ще е, ако партиите направят такъв финансов жест, но мисля, че ще е по-разумно, ако една солидна част от тези пари бъдат използвани за заплати на онези, които отидат да залесят наново оголените от сечта райони. Нека местните *** да си спестяват от тези заплати, ако искат да си построят нови къщи, но по одобрени архитектурни планове. Недостигащите пари да ги набавят под формата на кредит, който НЯМА да им бъде опрощаван.
4
1
 
12
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
В цяла България положението е по-вече от критично-изсечени гори/законно и незаконно!/,затлачени корита на реките,зарити канали и т.н.Виновни няма!А виновни сме всички ние, начело с политиците! Призовавам всички партии да се откажат от субсидиите и те да отидат в помощ на пострадалите!
3
2
 
10
 
! Отговори
ПИТАМ преди 9 години
А КОЛКО ГОРА СА ЗАСАДИЛИ ТЕЗИ КОЯТО Я УНИЩОЖАВАТ !! ЕТО ЗА ТОВА ЩЕ БЪДЕМ МРАЗЕНИ ОТ БОГА !!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джанавар значи Чудовище за ваши сведения.
1
1
 
16
 
! Отговори
Редно беше да сеДаде преди 9 години
такава кратка информационна справка, каквато представляват фактите, обобщени в горната статия.Но това не оневинява вилнеещите ***, за които единствен закон е напълнят собственото си шкембе, да мързелуват и да си правят кефа.Знаем, че съответните служби се опитват да ги озаптят, но така, че да не бъдат разгневени новите ни западни "приятели" и да се спазят препоръките им "да не бъдат притеснявани ***".Избираме управляващите, за да защитават България, а не за да правят мили очи някому!