11-годишен от Кърджали е изведен от семейството си

Детето е под полицейска закрила заради скандал в дома му
Обновена: 11 юли 2014 15:32 | 11 юли 2014 15:32, Анисия Иванова
6
11-годишен от Кърджали е изведен от семейството си
Снимка: архив Булфото

Малолетно 11-годишно момче от Кърджали е изведено от семейството си и е настанено при близък роднина за срок от 30 дни. Това каза директорът на РД "Социално подпомагане" Нермин Мехмед, цитирана от БТА.

На 7 юли на детето била оказана полицейска закрила, след като съседи подали сигнал за скандал в дома му. Пристигналият автопатрул установил, че детето е събрало багажа си, за да напусне дома в разгара на разправията.

Директорът уточни, че по случая е бил задействан координационният механизъм за взаимодействие между различните институции, разписан в Споразумението за действие на деца в риск. Момчето е било прегледано в Спешна помощ, при което е установено, че липсват белези за насилие и то е клинично здраво.

От отдел "Закрила на детето" са започнали работа с малолетния. Мехмед допълни още, че това е единственият регистриран случай на дете в риск от насилие от началото на годината в област Кърджали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАНГАЛОтурци
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
правоверни ПАК
3
3
 
6
 
! Отговори
Потърпевш преди 9 години
Опитваме се да копираме западняците. Това е много опасно за семействата в България, тъй като се работи по западен образец, а там тази дейност е тотално изкривена и е превърната в бизнес за сметка на разрушени семейства.
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"хубава" работа АМА ........турска
1
1
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Taka trqbva!