Приливна вълна на р. Дяволска отнесе заведение в Приморско

Шестима от бедстващите вече са спасени
Обновена: 16 юли 2014 16:41 | 16 юли 2014 13:43,
23
Приливна вълна на р. Дяволска отнесе заведение в Приморско
Снимка: Булфото

Приливната вълна от Дяволска река е отнесла заведение и автомобил в морето на Южен централен плаж в Приморско. При инцидента няма жертви.

Още по темата
Приливната вълна е отнесла и автомобил в морето. В колата не е имало хора.

Междувременно шестима от бедстващите край Приморско бяха спасени, каза пред Агенция „Фокус“ кметът на града д-р Димитър Германов. Те са извозени от района с лодки.

Кризисният щаб продължава да заседава и към момента. Остава и бедственото положение в Приморско.

Затворен за движение е главният път Созопол - Приморско при с. Равадиново и в района в близост до река Ропотамо

Пожарникари и спасители от „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на над 120 сигнала за наводнени приземни етажи в община Приморско след обилните валежи.

На територията на община Созопол множество сигнали са подадени за района на ваканционно селище „Дюни” и къмпинг „Каваците”. В района на община Царево сигнали има предимно за с. Лозенец и къмпинг „Оазис”.

Към момента пътната отсечка от с. Атия, община Созопол, в южна посока е затворена поради наводнения на главния път. Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция преди Созопол.

От стичащата се вода са откъснати районът на с. Равадиново - местността „Пейчов мост” и детелината на входа на селото. Прекъснати са второстепенните пътища за к-г „Каваци” и ваканционно селище „Дюни”, както и пътят, преминаващ покрай резерват „Аркутино” и свързващ Бургас и Приморско. Алтернативният обходен маршрут е Приморско – с. Ясна поляна, с. Ново Паничарево – Бургас.

Екипи работят за извеждане на хора, чиито автомобили са закъсали в затворения участък от главния път Созопол – Приморско, за отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътните платна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Собственика на язовир Ясна поляна - ВиК Бургас е наредил изпускане на язовира и се получава висока вълна причинила щетите .Ами като няма управия в България и всеки прави каквото си иска ...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде го видяха тоя прилив, идея си нямам.Единствено за Черно море може да се говори, че в него се образува някакъв прилив, и то до 20-на см мах. Твърде недостатъчни за формирането на каквато и да е приливна вълна! Да не говорим, че явлението се наблюдава само и единствено в района на заустване на по-големите реки в света.Това, което масово се наблюдава напоследък по нашите реки е "висока вълна" и е обикновено се дължи на валежите, снеготопенето или залповото изпускане на вода от язовирите.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво рИват не мога да разбера, сега това наклонено заведение ще е атракция като кулата в Пиза и ще ги "изкърти" до края на сезона, и догодина със спечелените пари ще се издигне един голям , лъскав, и естествено законен хотел на новоизлюпен български бизнесмен.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли дали е вярно ,че са отворили пътя до Созопол ?
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Природата нещо много взе да наказва тези около черноморието, явно големи грехове имат за изкупване
12
1
 
37
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До Анонимен 2Лъжеш се от време оно е имало периодични наводнения и суши по нашите земи. Разликата е че по комунистическо време се създаваха съоръжения за отводняване и задържане на водата и за напояване и не се даваше гласност ако има проблеми. Сега държавата я няма никаква абдикирала е и всичко създадено на времето се окраде, а на държавата не и дреме и го кара през просото. Сега гласност колко искаш пълна анархия и свободия.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото продават тая гадна бира-Каменица ! Господ пие Шуменско !
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на ви демокрация
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая кола най-вероятно е била правилно паркирана на плажаа и заведението е отговаряло на всички изисквания, както и строежите в и около мястото по никакъв начин не нарушават особеностите на релефа, което да доведе до евентуално бедствие. Само лошата Природа е виновна.
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Япония от 2 атомни бомби, нон - стоп земетресения и цунамита+радиация се оправят за изключително бързо време, а ние 1 градушка и сме на колене... ОЛ ХЕЙЛ ***
7
1
 
29
 
! Отговори
ДАФ преди 9 години
За пореден път се доказва ,че сме безпомощни в такива донякъде нормални природни явления . Да ни пази Господ да не се случва нещо по лошо ......
6
0
 
36
 
! Отговори
ДО НЕРАЗБРАЛИТЕ преди 9 години
Вие не казвайте на Мафията къде да бетонира!След нЕкоя година ще бетонират цялото Черноморие!
5
2
 
46
 
! Отговори
До Селянин преди 9 години
Малко са 1000 хотела трябва 10000 и сичките дървета от Приморско до Благоев град да се изсекат и да се продадат некаде а парите в овшорки! Те тогава ше се закрепи положението донекаде!
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Природата си знае работат - днес хотел и заведение, утре още три-четири и полекинка нещата ще се оправят от само себе си.
3
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Природата си знае работата. То не бяха алчни концесии, то не бяха заменки, то не бяха строежи и апартаменти и хотели до морето и т. н.. Сега идват свлачищата и всичко отива там откъдето е дошло.
2
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напоследък много зачестиха подобни, нехарактерни за климата на България явления, така че има нещо гнило в цялата работа. С промените на климата най-лесно можеш да направиш хората роби.
1
2
 
83
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
Аз викам да построим ако може още 1000хотела и да изсечем къде-що дърво има по крайбрежието.