Нивото на Осъм при Ловеч и Троян скочи почти тройно

Отворен е пътят от Тетевен до Гложене
Обновена: 29 юли 2014 10:32 | 29 юли 2014 10:32, Красимир Ангелов
0
Нивото на Осъм при Ловеч и Троян скочи почти тройно
Снимка: БТА

Почти тройно се е увеличило нивото на река Осъм при Ловеч и Троян за последното денонощие, съобщиха от хидрометеорологичната станция.

При Ловеч реката е достигнала 120 см, при ниво от 50 см вчера. От 26 см предния ден днес при Троян е 88 см, отчита БТА.

Покачване има и на нивото на река Вит. При Черни Вит то е се е покачило с 50 см и в момента е 120 см. Най-високи стойности са измерени при Рибарица и Тетевен, където реката се е увеличила почти двойно и в момента е 172 см.

През изминалото денонощие най-много валежи са паднали в Шипково и Рибарица - около 50 литра на кв. метър, в Лесидрен - 42 литра на кв. метър. Навсякъде и имало гръмотевични бури.

Градушка е паднала в Борима, където количеството на валежите е било 30 литра на кв. Метър.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че пътят Тетевен-Гложене, който бе затворен снощи заради свлачище, вече е отворен за движение. Продължава работата по отварянето на пътя за Гложенския манастир.

Тази сутрин кметът на Ябланица инж. Иван Цаков заедно със строителни специалисти е посетил засегнатия участък по пътя до светата обител. Строителна техника е отправена за ликвидирането на пораженията от свлечените на пътното платно скали. Възложено е на дървосекачи да разчистят участъка от падналите дървета.

От полицията в Ловеч информираха, че в село Голям Извор от проливните дъждове са пострадали три моста. Наводнена е една къща и дърводелски цех в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари