Утре: Опасност от значителни валежи и гръмотевични бури

Жълт код е обявен за 7 области в страната
30 юли 2014 16:45,
11
Утре: Опасност от значителни валежи и гръмотевични бури
Снимка: БТА, ахрив

Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Това сочи справка на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области се предвиждат значителни и интензивни валежи, гръмотевични бури. Възможни са градушки.

Очаква се количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м., с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. „Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете”, съветват от НИМХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: НИМХвалежигръмотевици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
и как няма да има порои и бедстивя да попитам тоя архиктект които е строил кащи на патя що не му дирят отговорност кога е крал ми са гледали маи маи се спат кои виновен народа що да дирят тоя дее дал разрешение и го е направил от немаи де
7
1
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
и аз това питам акога ще пече даите точна прогноза един пат аидеде само давате даваха днеска да вали неска се сбарка да пече лято е мислим на море да ходим хора писна ни от това гадно време един ден пече 15 вали и кадее лятото
6
0
 
3
 
! Отговори
bat Petko преди 9 години
Писна ми от тези апокалиптични прогнози. Писна ми и от тези, които казват "Софиянци да си страдат". Софиянци не са по-различни от всички други хора. Защо, по дяволите, дори и за природните бедствия, някои се опитват да ни разграничават.
5
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Софиянци мятайте одеялата на колите и спете спокойно:)))
4
4
 
18
 
! Отговори
da преди 9 години
Господ се разгневи на горделивите и дава знаци от небето-покайте се ,простете си обединете се стига разцепления-дано да се чуе Гласът Божий.Но кой ще се смири да рабере че Господ владее над природата и затова са тия стихии това лято.
3
1
 
5
 
! Отговори
С.С. преди 9 години
Аман....
2
5
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Всеки ден ли презастраховки ? Когато трябваше нямаше предупреждение,вече само паника всяват.....
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сефте...