Реки преляха заради порои в страната, мост пропадна

В София от дъжда паднаха тролейбусни жици
Обновена: 31 юли 2014 20:26 | 31 юли 2014 20:25,
40
Реки преляха заради порои в страната, мост пропадна
Снимка: БТА

Екипи работят по сигнали в засегнати от проливни дъждове райони в областите Пловдив, Враца и Монтана, съобщиха от МВР.

В следствие на интензивните валежи в Пловдивска област е пропаднал мост в село Първенец. Водите на реката в село Храбрино също са залели мостово съоръжение. След поройния дъжд е преляла реката в село Марково. Към момента общо седем екипа РСПБЗН - Пловдив работят на място.

Пожарникари и спасители отстраняват паднали дървета на пътя за селата Извор и Дедево и към хижа „Равнища“, както и по отводняване на избени помещения в Куклен и селата Белащица и Брани поле.

Спасителни екипи на РСПБЗН – Враца са помогнали за изтеглянето на четири автомобила от двата подлеза в областния град, както и за отводняването на мазета на сгради и дворове.

Водите на река Лева в района на село Бели Извор са излезли от коритото си, в резултат на което са наводнени къщи. Евакуирани са две деца, организирано е извозването на човек на хемодиализа.

Към момента е спряно движението по ж.п. линията Враца – Криводол, тъй като част от траверсите са отнесени. Работи се по изтеглянето на закъсали автомобили в село Горно Пещене. Има залети къщи и дворове в Криводол, след като реката е излязла от коритото си. На терен помощ на хората оказват шест пожарникарски екипа.

На 29 сигнала за отводняване и закъсали автомобили са се отзовали спасителните екипи в Монтанска област. Към момента са изтеглени пет леки коли от две наводнени улици в областния град. Пет екипа са работили по почистването на шахти на улиците в Монтана, улиците в града са проходими. Пожарникари и спасители работят по отводняване на шахти и мазета адреси в жилищни квартали.

След проливния дъжд в столицата е постъпил сигнал за паднали жици на тролейната мрежа на бул. "Цариградско шосе" при „Алея Яворов“. В момента екипи на електроразпределителното дружество са на място за отстраняване на проблема. Няма пострадали хора или автомобили.

Предвид обявения код жълто в София и областите Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник и София продължава поддържането на повишена готовност на териториалните структури на ГДПБЗН. Създадена е организация за следене на нивото на реките Искър, Огоста, Тимок, Арчар, Лом, Струма и Марица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: наводнениявалежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36. Е чак да съм конспиратор ?Гроздето ми го снимат , бях там през юни и реколтата беше добра , въпреки дъждовете ! Цяла пролет също беше валяло и ми казваха че се е затоплило с нашето пристигане .Сега ми изпращат снимки ( не живея в България ) и не мога да позная какво е станало ?Най обикновен човек съм.Ама някой са болни на тема конспиратори и какво още там.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Интересно и гроздето не е в ред - даже там дето не е било град!"Оф, аман от конспиратори... При продължителни дъждове, голяма част от реколтата изгнива... Колкото до това, че нямало грозде - хората ти го казаха, при продължителни дъждове и сравнително ниски температури се развива тази толкова конспиративна болест - мана. (засяга лозови и тютюневи насаждения). А що са продължителни дъждовете? В следствие глобално затопляне и обезлесяване, започват метеорологични промени... ХААРП на баба ви **
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30. До Мравка Че нещо не в ред в Северна България , не е .Няма реколта ! Интересно и гроздето не е в ред - даже там дето не е било град . Наводнения , бури , като че ли сме в океана , град като яйца .Някой се опитва да обясни , че чуждестранните самолети оставят следи. Това го знаем !Даже си представям ивицата !Обаче .... ? Има един въпрос !?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МРАВКАИ още нещо - този Боинг може да излети от Сингапур за 13 часов полет с точно определено количество товар и нито грам повече !! 300 оътника с по 30 кила багаж всеки средно / в бизнес класата и първа имат право на повече / , плюс горивото са сериозна цифра! Нищо допълнително не може да се качи на бордаТака че стига с тея *** консиративни теории. Да си слущал в часовете по физикаА да - и по литература и български. Щото тая атмосВера и беСоблачно небе цепят мрака
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МРАВКАОстави, че си некрамотен, ами си и брутално *** !! Над Европа на ден прелитат стотици хиляди самолети, всички полети от далечния изток за Италия и Германия минават над България. Естествено, че ще оставят следи, това са реактивни двигатели !! Колкото по-голяма е влажността на въздуха, толкова по-дълго се задържат следите ве, гломпер !! С какво ще те трови напр. Боинг 777 на Сингапурските с 300 души на борда за Париж, който има точно определено количесво гориво и маса товар+пътници?!
26
2
 
2
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Изкупувам градобийнени и наводнени софийски S класи на половин цена. Плащането е разсрочено.
25
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
След задълбочен анализ стигнах до извода, че Творецът отмъщава на ЕС заради фашиския геноцид над русите от страна на хунтата.А ние драги мой, за огромно съжаление сме част от тази хунта" Лошото в случая е, че страдат само цървулите, пардон- селяните, а виновниците за това възмездие, остават ненаказани и ако Бог мисли, че народът ще ги накаже, значи му е крайно време да су пенсионира и да сложи някой синопти на това място!
24
6
 
6
 
! Отговори
Мистер Сенко преди 9 години
ХАРП! ХАРП! ХАРП!
23
2
 
5
 
! Отговори
Къде е причината преди 9 години
ХААРП това са стопилите се ледници- на Севения полюс до 50 процента, на Южния - досега са повдигнали нивото на Световния океан с 3 см. Топенето на ледниците е попричина на нарастването на вътреЗемната Кинетична енергия и нарастването на взаимодействието между Слънцето и Земята. Никакъв ХААРП, никакъв ЧОВЕК не са причината. Кинетичната енергия ще продължи да вараства, респективно взаимодействието Слънце - Земя, респективно температурата и топенето на ледомете - пренасищане от влага в атмосферата.
22
5
 
4
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
айде честит ви шистов газ,честото ви гео инженерство ,честитиви експеременти с времетовън от нато оон и ес,това е България,кога ще поумнеете Българи ,до кога ще сме 5-та ръка народ
21
0
 
2
 
! Отговори
Милко преди 9 години
Аз като цяло мисля, че не трябва да има реклами, на автомобили и коли на статия , като тази
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наводнения е имало и преди 1000 години, тогава някой древен ХААРП ли са ползвали :D ***!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реките преливат защото коритата не се чистят. Улиците се наводняват защото пак никой не чисти шахтите(т.е *** които Бай *** сам хвърля). Мостовете падат защото толкова ни е строителството - построиха една зала до училището където живея, прокапа след първият дъжд.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тая поголовна сеч, ето какво става в Швейцария! https://facebook/photo.php?v=10201982986888899&set=vb.1612219769&type=2&theater
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига с този ХААРП бе мозъци промити... това е от поголовната сеч на дървета
16
1
 
9
 
! Отговори
Мишо Миков преди 9 години
До ХРИСТО БИСЕРОВЗдрасти, Ице, как е? Гоуеми уи са въуните?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 12Ти за мана не си ли чувал бе, пич? Причинява се от една бактерийка, която обикновено засилва размножаването си след обилни дъждове... Ама то тая работа не е като оная работа с HAARP
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtube/watch?v=klNmG_RZgQU
13
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да не спира да вали поне 3 дни да ги издави тия мокри власи !
12
3
 
22
 
! Отговори
Мара преди 9 години
Ей какъв е този дъжд лелеее капките са големи колкото синя слива лелеее