Военни транспортират с лодки бедстващи в Мизия

В евакуацията са участвали 74 военнослужещи с 18 машини
9
Военни транспортират с лодки бедстващи в Мизия
Мизия под вода. Снимка: БулФото

74 военнослужещи с 18 машини са евакуирали бедстващи хора в наводнените квартали в Мизия през последното денонощие. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места, съобщиха от Министерството на отбраната.

Още по темата
Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуирали повече от 150 души.

Военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски 28880 – Белене и 42800 – Плевен продължават и днес участието си в спасителните дейности.

В спасителните дейности в града участват и два медицински екипа на Военномедицинска академия. За действие при необходимост са в готовност и вертолети „Кугър“ от авиобазата в Крумово.

По искане на областния управител на Пловдив са изпратени специализирани екипи за оценка на обстановката в Първенец.

След оценка на ситуацията в Своге от днес специализирано военно формирование ще започне изграждане на понтонен мост над река Балийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До BGФорумните писачи пак се развихриха!Евала!Армията да охранява къщите?Нещо бъркаме 2-та щата май?Прочети ЗОВС(Закон за отбраната и въоръжените сили), може и не целия, а само частта касаеща функциите на армията и си отговори сам!!!Мисиите са трън в очите ви, ама едва ли някои от форумните бойци е бил там, за да види как се изкарват тези пари(далеч не са 300 евро на ден). Военни лекари, ако си слушал и наблюдавал внимателно вече са там.Ама пишем, ей така да се намираме на работа???
8
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
Само да попитам - защо армията не започне да охранява къщите и имуществото на хората ?!? Ааа сетих се - щото са на мисийки за по 300 евро /ден !!!Иначе - дайте пари за армия !!! Да попитам - къде са военно полевите болници, а военните лекари ?! От цялата армия само 18 машини ли намериха да се изкарат и две поделения ?! А, елитните рейнджъри от Карлово и Казанлък - първите със сигурност продължават да пикаят по паметниците в центъра на града :)))
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зрителДа но ХААРП е на другия край на света и е само 3.9МВ, а СУРА е в Нижни Новгород и е 190МВ.
6
1
 
2
 
! Отговори
зрител преди 9 години
До Анонименне е Сура - объркал си една буква !И както се казва в ония стар виц, не е било Сура ами на Америка *ура !не е било руска, ами американска ...не е било заради Белене и Южен поток, ами заради това, че слабо сме викали ПРОТИВ !!!
5
1
 
4
 
! Отговори
ДО КОЙЧО преди 9 години
НЯМА КОЙЧООО НЯМААА.......... НИ КРИСТАЛИНКАТА НИТО ОСТАНАЛИТЕ ПСЕВДОПАТРИОТИ.....НА ТЯХ ПРОСТО ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА ЗА СТРАНАТА И НАРОДА......
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СУРА - руската инсталация за контрол на климата.Sura Ionospheric Heating FacilityНаказват ни за това, че спряхме Белене и Ю.Поток. Гадната азиатска деспотия наказва всеки, който и накърни интересите.Руската СУРА има мощност 190МВ, а ХААРП - само 3.9МВУдариха Аспарухово, удариха София, удариха Ловеч, удариха Мизия... кой ще е следващият?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе еееей, не спряхте да пишете простотии бе, и дори не поглеждате като копирате! Реката е Батулийска, а не Балийска, и това, където разправяхте че е залята ж.п. линията от Батулийската река, ама такава тъпотия незнам кой я измисли, и всички я прекопирахте след него! Батулийската река няма допир до ж.п. линията - р. Искър върви покрай нея, и плюс това ж.п. линията е на доста високо!
2
2
 
13
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
КЪДЕ СА СПАСИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ,КЪДЕ Е ПЛЕВНЕЛИЕВ? НАЛИ СЕГА НАРОДА ИМА НУЖДА ОТ ДЪРЖАВНОСТ И ОТ ПРЕЗИДЕНТ ,КЪДЕ Е ***,КЪДЕ Е БОРИСОВ,КЪДЕ Е КРИСТАЛИНА,КЪДЕ Е ЕВРОАТЛАНТИКА СОЛОМОН ПАСИ,КЪДЕ Е КУНЕВА,ВСЕ КОМИСАРИ И КОМИСАРЧЕТА,КЪДЕ СА ТЕ СЕГА ??? СКРИТИ НА ЛИ? ВИЖ НАРОДЕ БОРЦИТЕ СИ ЗА СВОБОДА И ПРАВА,НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ПОКАЖАТ ЗАЩОТО ХААРП ДАВИ БЪЛГАРИЯ И ТЕ ЗНАЯТ ТОВА
1
2
 
22
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Алооо, Кристалино, погледни и бедстващата си родна страна!!!