Родители тровили детето си с лекарства заради помощи

Извеждат малката Нели и сестра й от семейството
Обновена: 19 авг 2014 19:22 | 19 авг 2014 19:22,
66
Родители тровили детето си с лекарства заради помощи
Снимка: архив, Ιmpact Press Group

Две деца от Долна баня ще бъдат изведени от семейството си заради съмнения, че родителите умишлено са давали лекарства на едното от децата, за да го инвалидизират и да получават помощи, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" - Ихтиман е предприел спешната мярка след постъпил сигнал от специализирана детска болница. Според лекарите става дума за умишлено и продължително даване на медикаменти с цел инвалидизиране на детето и облагодетелстване на тази база от системата за социално подпомагане.

2-годишната Нели била приемана многократно в различни болници. В кръвта на детето е открито вещество от хапче за кръвно налягане за възрастни.

До края на днешния ден Нели и по-голямата й сестра ще бъдат изведени от семейството и настанени в семейство на роднини.

По случая е образувано и досъдебно производство. 

Семейството не получава месечно социално подпомагане, тъй като е санкционирано да връща неправомерно получени помощи поради установен фалшив ТЕЛК за другото дете в семейството - от август 2012 г. с диагноза "астма".

Решението за извеждането на децата от семейството е било взето на организирана мултидисциплинарна среща днес с участието на представители на МВР, Районна прокуратура, Дирекция "Социално подпомагане" - Ихтиман, лекар от МБАЛ - Ихтиман, представител на общинска администрация - Долна баня, и родителите на децата.

Грижата за двете деца ще бъде активно наблюдавана от социалните работници от отдел "Закрила на детето" и органите на МВР, посочиха от агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: детеотравянелекарства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е истинското лице на ромите(турците)
36
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne vyarvam da e uishleno.Moje bi ne sa mogli da prochetat uputvaneto na listovkata,
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До папуа-нова гвинеяНе може, защото акулите не ядат ***!
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Решението за извеждането на децата от семейството е било взето на организирана мултидисциплинарна среща днес с участието на представители на МВР, Районна прокуратура, Дирекция "Социално подпомагане" - Ихтиман, лекар от МБАЛ - Ихтиман, представител на общинска администрация - Долна баня, и родителите на децата."Нямам им доверие на нито една от институциите ... накрая да не се окаже, че някой от тези е преписал лекарства за възрастни на детето и сега да си измият ръцете с родителите...
33
0
 
53
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Да тровиш собственото си дете и то докато е още бебе!!!Такова нещо няма при животните!!! ***
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смятам,че който и да дойде на власт (разбира се не искам да са социалистите-комунисти-депесари,трябва бързо да вкарат закон , по отношение на ***,в смисъл да се разрешават помощи за не повече на две техни деца....за всяко следващо нищо....всеки нормален и цивилизован човек знае ,че не е добре ,но тези хора ( повечето имам предвид )са неграмотни и се развъждат като животни....все пак всяко дете е отговорност, а не животинска тръпка.....
31
0
 
24
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Нещо нормално да индийскотурските ***
30
1
 
30
 
! Отговори
Джон преди 9 години
До кога ще ни занимавате с проклетите ***? Само трудови войски ще спасят положението!
29
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах ги по телевизията, "бащата" не можеше да говори БЪЛГАРСКИ
28
1
 
19
 
! Отговори
папуа-нова гвинея преди 9 години
Можем ли с нещо да помогнем? Имаме девет обучени акули. Не са гнусливи...
27
1
 
18
 
! Отговори
Ц.И преди 9 години
Това ме кара да плача... С мен родителите ми постъпиха по същия начин и сега съм с разбито здраве, не напускам дома си...И при това родителите ми са чисти българи! - казват се Стойно и Желязка Стойнови. Направиха го от егоизъм, примитивен начин на мислене, както и поради явни психични отклонения. От БХК ми отговориха, че могат да ми окажат само правна помощ и...повече не се обадиха.И от предаването Предай нататък ми обърнаха гръб, понеже съм нямала поръчител на историята си... :'( :'(
26
6
 
23
 
! Отговори
До гурбетчия преди 9 години
Тихо, отивай да миеш чиниите, че без теб Мюнхен го е закъсал . Много сте жалки отишли в друга страна и пишат в Български сайт пък чак и поздрави праща. Връщай се на работа че за мястото ти чакат още стотици такива като теб които ще са готови и за по-малко от теб да работят. Поздрави от Перник.
25
8
 
22
 
! Отговори
до гурбетчията от мю преди 9 години
Лижи немски за*ници и се кланяй за 5 евро на ден.Аз си пия карнобатската с градински доматки и овче сиренце. Откакто такива като теб се махнаха, България стана по- чиста...
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МонархистНикво набиване,това да не е през 16 век? Немедлено да им се увеличат помощите,за да не правят повече така,а на Веждю да му се възсанови парата от КТБ,нищо чеЗаконът не разрешава повече от 100 000 еуро........
23
19
 
4
 
! Отговори
Лошо преди 9 години
Много възмутени тука бе! Били си тровили детето,кво толкова?! Ми направете им помощите двойно и тройно по-големи и няма да го тровят!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
антиБългарските "коментари" както винаги са на почит в тоя "сайт"
21
0
 
4
 
! Отговори
21до26 преди 9 години
Ами вземи пример от мене! Въобще не ме трият!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драги модератори, думата *** дори ми излиза автоматично на SwiftKey само като напиша "манг" и вече ми е дало предположения от които е ***, а вие ме изтрихте заради тази дума.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е българският народ, че работи и издържа кърлежи! Злобен е, че рязко осъжда търговията със човешкото здраве и живот!
18
0
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
дадоха ви по телевизията бе ***