Морето на половин цена през септември

Гърците смъкнаха офертите до нивото на Приморско и Китен
Обновена: 31 авг 2014 13:49 | 31 авг 2014 07:44, Анисия Иванова
46
Морето на половин цена през септември
Снимка, архив Булфото

Цените на нощувките по морето през септември са драстично намалени, а на места собствениците на квартири и малки семейни хотелчета са готови да посрещат гости на половин цена в сравнение с предходните два месеца, пише в днешния си брой вестник „Монитор”. В края на сезона стая при баба във Варна може да се намери и за 12 лева за двама, с три лева отгоре излиза нощувка със закуска, ползване на басейн, шезлонг и чадър в Приморско за един човек.

За 19 лв. малките хотелчета в градчето предлагат и вечеря като обещават и ползване на фитнес. Важно уточнение има в повечето оферти, които правят нашите хотелиери – храненето е на блок маса. За повечето клиенти това не е кой знае каква забележка, но препатилите знаят, че когато гостите са малко, домакините предпочитат да им предложат чиния със закуска, която често се състои от три парчета салам изрязани с лазерен нож, малко кашкавал, през който се чете вестник, смачкан домат и парченце млечен продукт с палмово масло.

Почивката през септември може да се окаже голямо разочарование, ако не се вместите в „прозореца” с хубавото време, предупреждават синоптиците, защото първата десетдневка бъде доста дъждовна. Техните прогнози сочат, че за нашата страна това е периодът между 10 и 20 число на месеца. Тогава водата все още ще бъде с температура до 24-25 градуса по Южното Черноморие, а на север вече ще е охладняла до 20 градуса.

По същото време обаче и още няколко седмици след това, при южните ни съседи ще има температури, които позволяват дори късния есенен плаж. Тамошните хотелиери също свалят вече цените и в Гърция отстъпките също стигнаха 50%.

Над 1 млн. българи минават годишно българо-гръцката граница, а през августовските уикенди около 25 000 души пътуват на юг, сочат данните на Института за анализи в туризма. За 56 лева може да се отседне за две вечери в Лутраки, като в цената влизат и закуски. Според вестника до курорта обаче е твърде далеч, а повечето нашенци предпочитат да отседнат наблизо, споделят от туристическите агенции, които тези дни са залети от запитвания за Тасос, Халкидики и Паралия.

Тридневна почивка на база ол инклузив на Халкидики се предлага в момента за 111 лева на човек, за същия престой, но без специални екстри, а само с осигурена закуска и вечеря е с 3 лева по-евтин в Приморско. Толкова излиза и само една нощ във висококатегориен хотел на Златните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: туризъмцениСептември
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v g1rciq vsi4ko e s pomaci begai
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v ravda sa vsi4ki rusnaci spi6 na 7 leva i moreto e kristalno 4isto super e vsi4ko evtino dori
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ти разбира *** от бизнес и културно обслужване.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Купувам го!
25
2
 
7
 
! Отговори
1-н преди 9 години
и без пари да е така наречената почивка на ***...не ме чекайте...!а за дрането с паркинга на колата на уважаемия турист- намаление ще има ли или остава на сегашното ценово равнище...арееее...ДГД
24
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
северна Гърция си много приятно, трябва ли ти почивка е идеално, проблем е времето, трябва да се ходи май или септември, август е ад. нашите специалисти - не знам какво да кажа, може би Лозенец и то на плаж само в Корал, ама с много договорки, иначе ужас, смрад, гнъс, станало е супер-ориенталско навсякъде... Едно време Слънчев Бряг беше страхотен курорт а Несебър беше чудесно местенце, сега е плачевно просто, недоразумения като Китен и Созопол, няма какво да пиша за тях изобщо..
23
3
 
9
 
! Отговори
Nona преди 9 години
И безплатно да ме канят на Българското Черноморие не бих отишла ! А толкова обичах Несебър и Созопол....преди години.Следващата седмица за трети път от май месец ще съм в Кавала това лято,връщам се там,познайте защо
22
3
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Морето не е на половин цена, а сега си е просто на цената. Даже под нея.Колко да плащаме за бетон и хора, които ти дишат във врата.10 лв. на ден паркинг за колата. Чадър и шезлонг на плажа 18 лв. То друго място за една хавлия на пясъка няма.100 грама копърка с червата и чаша питие, наречено наливна бира 8-10 лв.За 5 митути да си потопиш краката в аквариум с гладни рибки - 20 лв. Сергии с *** и килоти по 5 лв.Чалгата е безплатна.Колко струва морето и струва ли си на море в БГ?
21
5
 
12
 
! Отговори
патриот преди 9 години
Да ми плащат 100 евро на ден няма да ми стъпи кракът в Приморско и Китен. Тва е по зле от Столипиново.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пътуваме в края на септември, или първата седмица на октомври, за 3-4 дена на Тасос. няма да правя сравнения, не е уместно. тая година ще летиме по същото време до Кипър, с ниско- тарифна компания. за една седмица, с кола под наем и квартира излиза горе-долу колкото за една седмица с кола до Златните или Албена/други дестинации у нас не ги броя/!
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първите ми впечатления от Гърция бяха много хубавите пътища, изключително поддържаните и чисти селца с къщи, които нямат дворове и къщите започват буквално от тротоарите и многото щъркелови гнезда, които бяха навсякъде по пътищата. Нищо общо с нашата ***. Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лято бяхме в Обзор -общо взето тихо и спокойно на поносими цени ,направихме си една разходка и до Несебър и Сл.Бряг и там вече ни се развали настроението !Като махнеш презастрояването ,данданията и тълпите туристи (между другото стиснати -редят се на опашки за някакви гадни дюнери ,а ресторантите са празни) то няма с какво да привлечеш качествени и състоятелни туристи всичко се е превърнало в някакъв долнопробен битак !
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искате да кажете че гърците дето тази година имат 21 милиона туристи от целия свят, следят цените на приморско и китен, така ли? А бе гнусни *** на кой ги разправяте тези глупости? Ако се намери дори гръцка котка която да знае къде се падат тези дестинации давам награда 1000 евро! Ей за това в европа викат че сме прости и *** а и дълбоко комплексирани!
14
5
 
44
 
! Отговори
BG-лайноморие преди 9 години
Гърция е МАЗЕРАТИ с 16.000 км брегова ивица, космополитна, с 2.534 км автомагистрали, 63 аерогари, 483 прищанища, великолепна храна, чудесни рибни деликатеси, кристални води, великолепно обслужване от сърце, ДОКАТО България е МОСКВИЧ таратайка с отвратителна храна, отвратително обслужване от кисели и намръстени диви потни бабайти, отвратително *морие и *** навсякъде!
13
21
 
10
 
! Отговори
аз преди 9 години
бг селянията у гръцко било му по евтино че кой рита за *** каприза дето един лев се стиска да даде .За това да заповядат руснаците морето им харесва храната също обслужването тоже.не навикват ,ей дай една мастика йе...
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а обслужването как ще е.пак ли същото.
11
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българското "Черноморие" е една голяма *на дъпка пълна със селски тарикатчета печалбари.
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом и рибата вече бяга от Бургаско и Варненско, та хората ли ще ходят.