Незаконни къмпинги превръщат Черноморието в бунище

"Природозащитници" се настанили на над 20 плажа от Дуранкулак до Резово
31 авг 2014 15:47, Анисия Иванова
82

Снимка: Национална асоциация "Българско Черноморие"

Повече от 20 плажа от Дуранкулак до Резово са превърнати в незаконни къмпинги. Това съобщиха с писмо от Национална асоциация "Българско Черноморие" след приключилия проект за преброяване на незокнните къмпинги по Черноморието. 

"Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги. В момента в тях къмпингуват или по-точно "дивакуват" над 5000 активни "природозащитници". Това са същите "еколози", които непрекъснато протестират. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци, произведени от "природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета.

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище, .

Според изчисленията на Българско Черноморие около 5 хиляди човека са били завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожават и заразяват природата по Черноморието.

„След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите” и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална Асоциация „Българско Черноморие” ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии.

Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и
Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа”, допълват от асоциацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 9 години
******** платени статии!!!Всеки знае, че "Законното" строителство е единственият огромен Враг на Черноморието.Къмпингуващите не са никакъв проблем - даже се възпитава любов към природата така. Това, че някои оставят бунища след себе си не е проблем на къмпингуването, а на тяхната култура.
63
0
 
7
 
! Отговори
Е. преди 9 години
Ако "незаконните къмпинги" бълват толкова много *** и зарази, как става така че за 10 години "дивакуване" ни веднъж не ме е ловил морски вирус, а руснаците по Слънчев Бряг не спира да ги тресе диарията? Помията се излива от големите комплекси. А вие днес.бг сте платени пеевски ***!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Морето е за всички и всеки гражданин на РБългария може да ползва плажовете.Друг е въпросът ,че тези които направиха дворци и приватизираха най-добрите места по крайбрежието не са в нарушение,а няколко групи от младежи направили си палатки на неохраняеми плажове вече са замърсители 1.А някой постави ли контейнери на тези места,а спасители защо няма?Думата пуст плаж говори само за едно - безстопанственост и то по вина на държавата.
61
2
 
10
 
! Отговори
Сокол преди 9 години
В тази т.нар. асоциация са пълни и завършени ***!Тонове *** и унищожени гори остават само след като се построят хотелите! На кривата ракета, космоса и пречи.
60
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аман от наркомани, металисти и природозащитници
59
18
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Опаа една истина написана и наркомани и хипита нещо се обиждат че може да им се развали плажния катун и после недоволстват че тиквата ги праща да гледат овце ако не си намират работа. Определено американската цел да създадът пропаднали студенти тип пияндета и метали е успешна. Това е бъдещето на държавата върнаха си тиквата за премиер. За две каси бира могат да се купят дузина хипита и ето ти стачка.
58
4
 
13
 
! Отговори
ano преди 9 години
кой *** е надраскал това памфлетче?
57
2
 
18
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 9 години
Е автора на този така наречен матрЯл е някаква особа, кръстена от чалга селските си родители с гръмкото чалга име Анисия .... tell me about it ...Дали са и някой лев, написала е, утре ше и дадат друг лев, свистоци ще върти, какъв е проблема ... :)))
56
7
 
19
 
! Отговори
мераклия преди 9 години
Искам да отида на море,но да съм на спокойно място без хора и цивилизация.Искам да си почивам пълноценно сред природата и да се радвам на естественните и явления, като изгрев и залез,необезспокояван.Кажете ми къде да отида?И не ми пробутвайте *** като Слънцев бряг златните несебър и всичките инфекциозни обекти по цялата ни морска граница.Значи щом искаш да почиваш,трябва да си в хотел.Тенденцията на морският ни туризъм е завръщането на хипарството,и хипарските комуни.
55
6
 
13
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
До неутраленЕй, ***, ти *** ли си или пишеш така, щото си някъв долен платен ***. Малко ли са ти наличните хотели по Черноморието бе, бостанско плашило ненормално. Та си ревнал и последните 15 км. ивица по морето - и тях да асфалтирали. Боже, слез си прибери вересиите, моля те. Щото тоз ако го оставиш още малко, ше се амбицирам, ще го издиря от коя дупка пише, ще го наплюя, ще го съблека гол и ше го вържа на мегданя на с. Резово, да му се смеят местните баби на малката ***!
54
7
 
21
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Долни ***!!! Днес.бг виждам, че съвестно си изпълнявате поръчката и обслужвате черноморските хотелиерски мутри! Браво! На това му казвам "достойна" и "обективна" журналистика! Платени мекерета! Да ви приседнат тия мръсни 100 лева, дето сте ги лапнали за таз помия!
53
1
 
24
 
! Отговори
Сашето преди 9 години
А какво да кажем за хилядите хотели, настроени повсеместно из Черноморието, които дори нямат пречиствателни станции и си изливат сещате се какво някъде около шамандурите? Това означава, че и общините, и държавните институции, които са позволили тези обекти, са съучастници в престъпното застрояване на Черноморието. Много й се иска на тази организация да си нахвърля хотелите из последните незастроени територии, но нейсе. Няма да ви пълним незаконните хотели и да ви ставаме съучастници!!!
52
2
 
21
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
Типичната червена пропаганда. Само като прочетете дивакуващи и как е написана загрижеността им и е ясно на всеки. Аз пък искам никъде да няма концесионери, а държавата да се грижи за плажовете и тези такси да влизат в държавата. А колко дюни вие закрихте продажници. Ей на хората им писна от пропагандата и глупостите ви. И накрая ще гръмне бурето, което не спирате да пълните с барут. Или на Сергейчо брат му напира да вземе Карадере. Аз съм за това хотелите да са на 3км от плажовете.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАГАТЕ ТАКСА 25 ЛВ И СТАВАТ ЗАКОННИ.КАКТО Е НАВСЯКЪДЕ У НАС.
50
13
 
7
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
В платени протести тип КАРАДЕРЕ, ОКУПАЦИЯ НА УНИВЕРСИТЕТА и 100-200 човека викащи ОСТАВКА не участвам, който могат да го манипулират да си сърба попарата от резултата. Толкова *** народ няма и в Африка. Така че българинът е САМОЧУСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ *** а се мисли за голяма работа. Както Американците сложиха на банкнотата от 100лв. "ВЕСЕЛЕТИТЕ ИСТОРИИ НА БАЙ ***" отворете си очите и излезте от фълшивата американска приказка.
49
2
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 9 години
"тези ли ще ми защитават природата ами защо не протестират за бензиностанциите под прозорците на блоковете"Ако ти си против бензиностанциите под прозорците на блоковете, организирай протест и съм сигурен, че голяма част от тези хора ще се включат. Не може всички протести да се организират от 100-200 човека, а останалите да гледат отстрани, да чакат сеир, а после постоянно да са недоволни, че "видиш ли, нещо не е наред, а тъпанарите не са организирали протест за еди какво си"
48
15
 
6
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Не можеш да накараш БУШМЕН да живее модерно...всъщност е още позле когато БУШМЕН се мисли за модерен а всъщност е от третия свят. Много точна статия, вместо да се направят модерни комплекси у да привличат туристи от цял свят ние ще оставим плажовете да приличат на бунище и свърталище на наркомани, тези ли ще ми защитават природата ами защо не протестират за бензиностанциите под прозорците на блоковете. Затова за БГ винаги ще казват че е тоалетна и е абсолютно вярно.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За компенсация "законните" хотели на *** превърнаха Черно море в помийна яма!
46
7
 
4
 
! Отговори
nre преди 9 години
Tochno se pribiram ot palatki. izobshto ne sum saglasens s komentar 56. ot trideset bivakuvashti samo nie si izchistihme bokluka. po dobre e da ima hoteli - te pone chistiat. a na tezi koito purvo skachat che iskat chista bg i posle serat (ponege sum gi vigdal) im kazvam edno goliamo da go duhat
45
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде да направим експеримент. аз предлагам да изчистя по 1 кв. м. от плажната ивица на всеки 1 кв.м. премахнат бетон, излят преди това. дето се вика, едно лято само ще чистя, за да видя 20 съборени хотела. ефектът върху природата ще е видим, ако се налага, няма да ям и кебапчета. договаряме ли се, другари от измислената асоциация мутренско черноморие?