Пътникът е цар в легендарния "Ориент Експрес"

Глезят клиентите с деликатеси, билетът е между 7000 и 10 000 евро
2 сеп 2014 17:24, Анисия Иванова
25

Царят на влаковете "Ориент Експрес" при пристигането си на жп гара Русе. Снимка БТА

Легендарният влак Ориент Експрес, който пътува от Париж до Истанбул, спря днес по обяд на Централната жп гара в Русе, съобщи БТА.

В трена, който се състои от 15 вагона, от които два ресторант-вагона, пътуват 91 пътници.

Повечето от тях са от държави от Европейския съюз, като има по един от Сингапур и Япония, двама от Нова Зенландия, по петима от Бразилия и Канада, шестима от Австралия, а 28 са от САЩ. Композицията се движи по маршрут Париж – Истанбул, разстояние, което традиционно влакът преминава за седмица.

Цената на еднопосочния билет е между 7000 и 10 000 евро.

За удобството на туристите се грижи персонал от 44 души, като повечето са италианци и французи. Главният готвач Кристиан Бодигел обясни, че предлага на туристите основно френска и малко италианска кухня, но се съобразява и с исканията на пътниците, тъй като по думите му най-важното е клиентът да бъде доволен. Менюто всеки ден е различно.

"Туристите днес ще вечерят говеждо филе, предястие от миди и хайвер, плато със сирене, десерт с капучино и течен черен шоколад. За мен най-важното е клиентът, когато е във влака, да бъде като цар. Както казват, Ориент Експрес е царят на влаковете и клиентите също са царе", обясни Бодигел.

В късния следобед влакът ще пристигне във Варна, а в Истанбул - последната спирка, трябва да бъдат утре вечер. На връщане в трена ще пътуват двама души от Чехия и един от Хонконг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Другари, ромите имат право на безплатни билети за Ориент експрес!
16
2
 
7
 
! Отговори
дам преди 9 години
До сандона връщане не с 10 хиляди евро , а с 200 евро , ще се приберат със самолет в първа класа за 2 часа до Париж , а не за една седмица , а освен това е голям риска прекосявайки България по суша , а не по въздух да останат без багажа си
15
1
 
4
 
! Отговори
сандо преди 9 години
на връщане само трима ли че патуват?- криза си е
14
0
 
4
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
до 18Не казвам да им се осигурява , автомобил , интернет , тв ...... а храна , вода и лекарства ...Ясно ми е , че ако им се дават даром нещата , света ще се напълни с лентяи , но не е нормално , да нямат достъп до питейна вода и по няколко филии хляб.Само не ми казвай , че милиардерите са направили богатсвтото си чрез много ум ....Всичко идва от сбъркана система , няма как 5% от населението да държи 90% от ресурсите и богатсвата на Света .... Там е проблема .....
13
1
 
0
 
! Отговори
лудия шапкар преди 9 години
няма такива деликатеси или приятни мигове,които да струват толкова пари (казала,Лисана да речем)....ама наистина няма (казвам аз)...нито времето ,нито мястото ,нито дебелия портфейл могат да знаят ,каквото и да е било за Споделеното щастие;)
12
2
 
7
 
! Отговори
До АнаЛиз.Подкрепям преди 9 години
предложението, което правиш, но мисля, че ако богатите бъдат натоварени с още по-високи данъци, тези пари трябва да се използват за повишаване на образователното равнище на бедстващите и за създаване на поминъци,чрез които те сами да се изхранват.Не приемам идеята, че онзи, който е съумял да забогатее, е длъжен да храни милионите гладуващи,които не правят друго, освен да се размножават.Те нямат нищо против някой да им дава помощи, но обикновено не проявяват интерес към училищата и към кондомите
11
1
 
7
 
! Отговори
Продължение на 16 преди 9 години
Когато бях дете в предучилищна възраст, бяха все още живи наши съседи - възрастна двойка, която през 30-те год. на 20-и век е пътувала до Париж през медения си месец с "Ориент Експрес".Съпругът е бил от доста заможно семейство, но в никакъв случай не е бил милионер. По професия беше инженер. За съжаление, по онова време не ми е стигал акълът да разпитвам за това пътешествие, нито да се интересувам приблизително какъв процент от българите по онова време са можели да си позволят такова пътуване.
10
1
 
7
 
! Отговори
Нека да ви кажа нещо преди 9 години
Преди 9 септември, в София е имало представителство на "Ориент Експрес". Старите софиянци го знаят като "Кантората на Ориент Експрес", тогава думата "офис" явно не е била популярна. Тази кантора се е намирала на ул. "Леге". Мястото й е било между сегашния магазин на "Lindt" на "Леге" 10 и входа на ТОА "Средец" на "Леге" 6.Не знам колко е струвал тогава билетът за този влак и какво е било съотношението между цената му и средната заплата в тогавашна България, но помня една двойка (продължвам)
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пари да ми дават няма да се кача на този влак ....Един път пътувах до Бургас с влака за 7 часа и ми стига ... а тея една седмица с камилите , при положение , че тези пари биха ми стигнали за околосветско пътешествие и една седмица на масажи в Тайланд, докато тея се клатят по релсите с 20 км в час
8
5
 
9
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Още едно доказателство , колко несправедлив е живота през 21 век ...Има над 2 млрд човека които нямат достъп до питейна вода и нямат филия хляб , а разни сноби се скъсват от пози.С билета на един от тези пътници могат да се изхранят хиляди .....Проблема е че при добро желание може да не остане и едно ненахранено дете и пак да живеят в умерен лукс а не да се прекалява с , като тези ....Не казвам , че всички трябва да са равни , но за всички трябва да имат храна , вода и лекарства
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, понякога дори и богаташите се возят с влак.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4, умнико, нямаше ли предвид земното кълбо, а не екватора? Съвременен Бай *** с дребнавите си сметки!
5
5
 
28
 
! Отговори
Кико преди 9 години
"Ориент Експрес" е легенда, а легендите си имат цена! Всички знаят, че маратонките по пазарите са по двайсетина лева, ама си купуваме "Найк", нали? Стига с тия бакалски сметки! А и какво лошо има, ако човек разполага с финанси, да си достави удоволствие! Нека не бъдем завистливи, а да се молим на Бог да сме живи и здрави, че един ден и ние да можем да си угаждаме! Лек ден на всички!
4
3
 
7
 
! Отговори
evtino v rosia kitai преди 9 години
transsibirskata jeleznica ot peterburg do pekin nqkolko sedmici seks s ruskini azerbajanki kitaiki qdene evtino piene bezplatno seks non stop toplo vatre a vanka e minus 50 du6ovete sa ob6ti seks zdravo
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама със самолет от облаците ли ще го обиколи ?
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За толко кинти човек може да обиколи екватора.
1
4
 
14
 
! Отговори
СС преди 9 години
Тук въобще не им трябва да спират,може и някой вагон да изчезне...