Приемат молби за помощи от пострадалите в Берковица

Осигурени са места за настаняване на бедстващи хора
Обновена: 5 сеп 2014 17:28 | 5 сеп 2014 17:27, Камелия Цветанова
2
Приемат молби за помощи от пострадалите в Берковица
Снимка: БТА

Териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане в наводнените през миналата нощ и днес селища имат готовност да приемат молби за еднократни помощи от лица и семейства, засегнати от бедствието, съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/.

Още по темата
В дома за деца в Берковица са осигурени около 50 места за настаняване на бедстващи хора. Към момента те все още не се използват, защото евакуираните семейства са предпочели да отидат при роднини.

Прекъснато е електричеството в Дома за възрастни хора с психични увреждания в с. Говежда. Там е осигурена суха храна за два дни.

Всички служби на МТСП са в постоянна връзка с местните власти в Берковица, Георги Дамяново и останалите пострадали райони и при необходимост ще окажат помощ.

В борбата с бедствието в двете най-засегнати общини могат да бъдат включени назначените по програми за субсидирана заетост -33 души в община Берковица и 18 в община Георги Дамяново.

Може да бъде използван също ресурсът на около 50 души в община Берковица и около 20 души в община Георги Дамяново, които получават месечни социални помощи и са задължени по закон да полагат общественополезен труд по 4 часа 14 дни в месеца, информират от МТСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Сигурно вече продават бланки и химикалки,комплект с указания за попълване