Афганистанче бежанец ще е първокласник в Харманли

Момче от Сирия пък ще започне 11 клас в Хасково
Обновена: 12 сеп 2014 15:47 | 12 сеп 2014 15:37, Красимир Ангелов
55
Афганистанче бежанец ще е първокласник в Харманли
Снимка: Булфото, архив

Афганистанче от бежанския лагер в Харманли ще бъде сред първокласниците в града на 15 септември, съобщи началникът на регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов пред БТА.

Друго дете - момче от Сирия, ще е единайсетокласник в училище в Хасково.

Сирийското момче е настанено от година в Дома за деца, лишени от родителска грижа в Хасково, защото родителите му не са в България. За този период то е успяло да научи добре български език, отбеляза Панайотов.

Той добави, че документите му за завършен десети клас в Сирия са били издирени с помощта на доброволката Лидия Стайкова.

Родителите на първокласника от Афганистан пък са успели да си намерят работа в Харманли. Синът им е записан в първи клас с помощта на работодателя им.

За миналата година 234 ученици от Хасковска област са заминали с родителите си в чужбина. Сред тях са били и 24 първокласници, посочи Иван Панайотов. Той добави, че отпадналите от училище деца от областта са били 90.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Не Ви завиждам.Тежко ни.Щом почнаха и да учат чакайте сирииииискки новини.Жалко че дедите ми са умрели за такива *** които се радват на такива новини.Гнус ме е.
22
0
 
32
 
! Отговори
нормален преди 9 години
Ей, ***! "Бежанец" е човек в СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, когато в собствената му се води война.Тея "сирийци" и афганистанци В БЪЛГАРИЯ са НЕЗАКОННИ ЕМИГРАНТИ и по закон не трябва да бъдат допускани у нас.Това са предни постове на Халифата.
21
6
 
6
 
! Отговори
Ali преди 9 години
V nasia grad Nesebar ima pirvoklasnici ot PAKISTAN.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българският червен кръст организира езиков лагер за деца бежанци. Лагерът започна на 8 септември и ще приключи на 14 септември. Езиковият лагер се провежда в учебния център на БЧК в Лозен и в него участват 25 деца на бежанци от Сирия, Афганистан, Ирак и други страниНа цял свят ли сганта ли ще наричаме бежанци.Това БЧК ли е или червен полумесец? Защо за български деца не се полагат такива грижи, а за навлеци и потенциални терористи?Ако им трябва място за заселванепо-пусто и обширно е в Канада
19
7
 
2
 
! Отговори
mitosha преди 9 години
sladur az pisha ot divana zashtoto po rano se pribrah ot rabota.osven tova pisha na latinica zashtoto me murzi da pisha na kirilica zashtoto puk ne sum tolkova golqm haker zashtoto puk ot rabota ne mi ostava vremem da stana haker.povecheto ne sa na mobilen net spored men kakto veche pisah.sladure moi
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сливен. До момента няма заявки от бежанския център в новозагорското село Баня за желаещи да ходят на училище на територията на общината. Това съобщи за Радио Фокус-Сливен директорът на РИО Сливен Бисерка Василева. От РИО са предоставили възможност желаещите да се обучават да го направят в селото. Тогава са осигурени средства за пътуване до училищеА за българчетата средства,кога?!!Да не говорим,че търсят работа на нелегалните ислямисти с условия по-добри, отколкото се предлагат на българите
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
афганистанчетата и сирийчетата тръгват на училище, но какво правим с далеч по-мургавките от тях наши произведения на изкуството, дето се плодят като оклахомски зайци :)
16
7
 
1
 
! Отговори
mitosha преди 9 години
eto moqt komentar.zabelqzah che dosega vsichki komentari sa otricatelni i politicheski nastroeni.sega e 17 chasa.t.e. povecheto pisari NE sa na rabota.sled malko NORMALNITE hora se pribirat i shte zapochnat normalnite komentari.izduhani domoshari stavaite i zapochvaite da rabotite zashtoto osven che maikite vi oshte se muchat s vas ami i tova lejene vi vliqe na mozacite
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е *** да е добре, а ние да се стискаме за гушите кой е комунист, кой е русофил и т.н.
14
1
 
17
 
! Отговори
Кристалина преди 9 години
Подобряването на българския генофонд започна успешно.
13
0
 
25
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
И с парашут ли е кацнало това "бежанче" или е било командировано заедно с родителите. Нали уж всички бяха от Сирия? Хвани единия та удари другия.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее новата държава АВГАНОБУЛГАРИСТАН0-ЦИНГАРЕЯ
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е първолаче,утре партизанче с пушка.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17ами отивай да живееш в бежанския лагер
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като прочета нещо за трагедията на българите в Мизия,Азпарухово,Берковица и другаре веднага се сещам,че бежанците има пари и са добре не им липсва нищо.Става ми "леко" на душата и скърцам със зъби!
8
0
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Kristalina Georgieva podobrqva naciqta samo 4e ciganskata
7
0
 
18
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Че аз нямам никакво намерение да ходя в САЩ, виж ако бях гей можеше те да ме търсят и да ми предлагат гражданство. Реално американците са тези, които трябва да си прибират бежанците, не аз съм ходил там да ги бомбардирам.
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9те и на американците им е писнало да слушат как си гей и си малтретиран в българия, че да ти дадат гражданство ама на.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвайте се!
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писнало ми е от разни навлеци, които като чуят за войната в Сирия, се възползват от ситуацията да тръгнат с цялата рода към Европа и пристигайки тук да разказват старата история за това как бомба им сринала къщата.