Щонов мълчи за скока на тока: Честит първи учебен ден

Вдигат енергийните помощи според увеличението
15 сеп 2014 14:26,
70
Щонов мълчи за скока на тока: Честит първи учебен ден
Васил Щонов. Снимка: БТА, архив

Размерът на енергийните помощи за най-бедните ще се увеличи спрямо очаквания скок в цената на тока. Това увери в Пловдив вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

В момента размерът на помощта е 65,72 лева. Христосков припомни още, че увеличението на пенсиите с 2,7 на сто от 1 юли 2014 г. няма да се отрази на правото на хората да получават енергийни помощи.

„Размерът на помощта за отопление ще бъде коригиран пропорционално на поскъпването на електроенергията”, каза още вицепремиерът.  

36 хиляди родители на първокласници вече са получили еднократната помощ от 250 лева. Очакванията са от тази помощ да се възползват общо 49 хиляди деца в страната, чиито семейства отговарят на условията за социално подпомагане.

Христосков откри учебната година в Търговската гимназия в Пловдив.

В същия час енергийният министър Васил Щонов откри учебните занятия в Английската гимназия, на която е възпитаник. Той отказа да коментира схемата, по която ще се увеличи цената на тока.

„Честит първи учебен ден”, бяха единствените думи на министъра, който подмина въпросите, свързани с електроенергията.

Припомняме, че електроразпределителното дружество ЕВН поиска увеличение на цената на тока със 17,9% от 1 октомври, а енергийният министър изчисли, че е необходимо увеличение от 50%, за да се покрият загубите в енергетиката, но се обяви за плавен ръст.

Също в Пловдив земеделският министър Васил Грудев съобщи, че започват преговорите с Европейската комисия за подпомагане с между 50 и 75% от стойността на ваксината за „син език” за поголовието в страната. Министърът откри учебната година в Аграрния университет, където ректор е предшественикът му Димитър Греков. 

Стойността на ваксините за цялата страна е средно между 3 и 4 милиона лева. От следващата седмица започва изплащането и на помощите на стопаните, чиито животни са умрели заради болестта „син език”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що мълчиш бе ***? Я чуй изказването на другия ***, шефа ти Плевнелиев, който рече, че сте щели да управлявате прозрачно.
48
0
 
3
 
! Отговори
ей преди 9 години
.....убавец бее, че и умен на всичкото от горе !!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 25 години го увеличават този ток и спиране няма,докога ще ги търпим тези негодници да издевателстват над нас и бавно да ни унищожават !?
46
0
 
0
 
! Отговори
фернандел преди 9 години
а кой е Щонов,че да казва каквото и да било по повод цената на тока...той и цялото служебно правителство начело с предателя са само един парван зад който се кипри плешивата тиква...клоуни ,които накрая ще го отнесат с разбити в главите им запъртъци
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя е калинка на ГЕРБ като Добрев.
44
2
 
4
 
! Отговори
7 преди 9 години
Какъв е коментара на ранобудните *** и престъпна мрежа?
43
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 9 години
А камъни иска ли по тиквата Щонов???
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите ги пометоха в края на мандата им заради цените на тока, сега нищо чудно да ги издухат още отначалото, ако въобще влязат в парламента. За Доган гласа си бих дал, но за гербер-никога.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са гербавите ченгета и ***-през мандата си окрадоха спестяванията ни от банките, като ги обложиха с данък, вдигнаха цените на тока, сега отново техните слуги го правят. Що за мазохист трябва да си за да гласуваш за тия крадци и лъжци.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от Чез, мез, пез и ивн по - нагли са само и единствено Топлофикация София - номер 1 грабител!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За колко пари се продаде, Щонов? За много лиииииииииииииииииииии?
38
0
 
6
 
! Отговори
Наполи преди 9 години
Това е поредния слуга на монополистите - това е повече от ясно!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го е срам това сиво искърско ***!
36
3
 
4
 
! Отговори
hansa преди 9 години
Трябват нови лица в политиката, не едни и същи корумпирани и неграмотни муцуни. лично смятам че движние 21 са добра алтернатива като за начало.
35
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Един пие, друг плаща.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кражбите на ток ще скочат и после пак цените на тока ще скочат и после пак кражбите на ток ще скочат и така до безкрай.
33
0
 
3
 
! Отговори
[[ преди 9 години
парите за помощи да ги вкарат директно в енергетиката. защото *ите ем ще вземат парите ем ние ще им плащаме тока. за това парите директно в енергетиката
32
0
 
15
 
! Отговори
hansa преди 9 години
Ще гледат слугинажки да пробутат увеличението на тока преди герб да дойдат на власт, за да може поне временно да няма истерии след това. В противен случай Боко и 2 месеца няма да изкрета. Ясни са, най-много 3-4 месеца му давам и ще бъде този път пометен заедно с физкултурника. Необразовани пожарникар и физкултурник ще управялват икономика и финанси, няма такъ смях. Това е същото като пожарникар и физкултурник да Ви оперират от херния. Резултатите са идентични.
31
0
 
12
 
! Отговори
ЕНЕРГЕТИК преди 9 години
ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИМ ТОКА С............ 200 ПРОЦЕНТА! ИМАМЕ МНОГО "ЗАГУБИ" ОТ "*** ЕЛЕКТОРАТ" , които НЕ обичат да плащат сметки! ТЕ ОБИЧАТ САМО ДА....... ВЗИМАТ ! Но НЕ обичат да дават! А всички знаем , КОИ е "ОСНОВНИЯТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛ" за 20 кинта , 3 кебапчета и 2 бири! ........ Но НЯМА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ! ВИЕ , НОРМАЛНИТЕ И ОБИКНОВЕНИ БЪЛГАРИ , ЩЕ ИМ ПЛАЩАТЕ СМЕТКИТЕ ЧРЕЗ "УВЕЛИЧЕНИЕТО" В СВОИТЕ! Иначе да си нямате разправии с......... ХЕЛЗИНКСКИЯТ КОМИТЕТ......... :) ;) :) !!!!!
30
0
 
6
 
! Отговори
hansa преди 9 години
Пълни ***, как не разбират, че увеличаване на цената на тока няма да реши проблема с покриване на загубите. Като вдигат цената на тока автоматично принуждават фирми и домакинства да намалят потреблението. Тоест пак приходите няма да им излезат. Това е абсолщтно неизбежен резултат. Накрая дори да я увеличат двойно, на където сме се запътили, единственото което ще постигнат е да направят и без това неконкурентноспособната ни икономика още по-неконкурентна. Това са пълни *** гербаджийски.