Хотелиери ще блокират пътя Бургас-Варна

Те настояват за автономност на курортите и министерство на туризма
24
Хотелиери ще блокират пътя Бургас-Варна
Снимка: Булфото, архив

Хотелиерите от Слънчев бряг излизат на протест и ще блокират пътя Бургас - Варна от 11:30 ч. утре.

Те настояват да бъде създадено самостоятелно министерство на туризма, а националните курорти да станат автономни.

Председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова коментира пред БНР, че акцията им търси вниманието на кандидат-депутатите, а не на служебния кабинет, защото той не може да реши проблемите в сектора, които са трупани с години.

Тя е категорична, че ново ведомство, което да отговаря само за туризма, ще реши много проблеми в сектора.

„Ние сме неглижирани от много години и не е нормално един структуроопределящ отрасъл в икономиката, какъвто е туризмът, който внася 15 на сто от БВП, да бъде поставен в такова унизително положение и да търсим начин сами да си решаваме проблемите, вместо държавата да обърне поглед към големите курорти“, заяви Елена Иванова.

Според нея, ако има самостоятелно министерство на туризма, курортите ще получат автономност, за която настояват, както и ще се реши проблемът с рекламата.

„Ще бъде решен и проблемът със сигурността на нашите туристи и на хората, работещи в туризма, което сега нямаме. Ще бъде решен и проблемът с инфраструктурата в местата за настаняване, в курортите, които много страдат, защото ние предлагаме петзвездни хотели и еднозвездна инфраструктура“, оплака се още тя.

По думите й хотелиерите искат автономност на курортите, защото общините, на чиято територия се намират, не решават проблемите им.

Хотелиери от цялата страна са изразили подкрепата си, допълни Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
wingold преди 9 години
hem iskat avtonomia ;)hem iskat ministerstvo na turizma ;)prihodite v avtonomiata im ;) razhodite za turministerstvoto na celia bulgar narod ;)
17
3
 
1
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
Руснаците са като ***. Като влезе катуна в селото и Българите напускат. Няма връщане. Трябва да минат 10-15 г
16
5
 
2
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Проблема стои още от Тодор Живков. Като се има предвид че чужденците не обичат да се мешат с алкохолиците от изток, ние губим качествени туристи в полза на рашки. Постоянно девалвираната рубла прави туризма губещ. През 1980 г Тодор Живков не издържа и каза на Брежнев: "Не може малка България да храни голяма Русия". За съжаление до Август на власт бяха БСП. А веднъж като ти излезе име трябват години за да се заслужи уважение.
15
2
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо се събуди преди 9 години
Нашите хотелиери са бита карта!! Народа се събуди и почти всеки трезвомислещ човек предпочита Гърция и Турция.
14
1
 
9
 
! Отговори
Руди преди 9 години
Брей щели да протестират, я пратете жандармерията да ги разгони, то все такива лапачи протестират напоследък - полицаи, надзиратели, хотелиери , а обикновенния работник си бачка и им изкарва брутния вътрешен продукт.
13
1
 
11
 
! Отговори
данъчен преди 9 години
Те и сега укриват половината от доходите,а тогава въобще нищо няма да внасят и ще се водят,че все са на загуба :)
12
3
 
5
 
! Отговори
142 преди 9 години
До АнонименКъде ти, ако си клиент на хотела не плащаш нищо за шезлонга и чадър, водата си идва с кафето безплатно. Шезлонга е с постелката си, има огромни части от ивицата, на които няма чадъри и са със свободен достъп.
11
1
 
8
 
! Отговори
4635 преди 9 години
До hunterкаква икономика се развива като ти продават вносни плодове и зеленчуци от Китай, Египет, Турция и още от къде ли не купени за стотинки и препродадени по курортите на 10-орно завишени цени? Щото аз от вноса не виждам как ще ти се развива селското стопанство примерно.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция - 2 шезлонга + чадър (не скъсани или на*рани) + 2 кафета + 2 води + сервиране = 6 евро или около 12лв. България - 2 счупени шезлонга + опърпан чадър = 18лв, отделно кафета, отделно води, разбира се, безплатно е грубото отношение на сервитьорчетоДа не говорим за хотели, чистота и отношениеМисля, че никой разумен българин вече не ходи на нашето море
9
2
 
9
 
! Отговори
1231 преди 9 години
До НаглециМного си прав/а. Направо се учудвам, как още не са писнали, че сезонът им е бил слаб и нямат пари. Само дето не са строили един върху друг, че и още искат да застрояват. Разбиват се пътищата от камионите за строежите им, после искат министерство и някой да им направи пак пътищата. За това не ходя вече на море в България, чалга, гъч, можеш да си подаваш солницата през балкона от единия хотел в другия, място на пясъка никакво, щото са изляли бетон до водата чак.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До hunterНе си наясно! Погледни кои са собственици на хотелите у нас и ще ти стане ясно ,че нищо не оставят на държавата! Перачница! Не повече от 5-10 процента са семейните хотели ,които едвам кретат.А и ДДС -то в туризма май небеше 20% !
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До hunterАз не съм виждал хотелиер да плаща "20% ДДС отделно данък печалба, отделно осигуровки, туристически такси, концесии и т.н."Продават ти вмирисаното кебапче за 5 лева, без бележка без нищо, че и те ругаят после.
6
12
 
7
 
! Отговори
hunter преди 9 години
Глупави коментари на глупави хора. Затова сме на това дередже. 6-7 милиона туристи са посетили България за година. Всеки от тях да е оставил минимум 300-400 Евро това са 2-3 милиарда евро оборот от които в държавата остава 20% ДДС отделно данък печалба, отделно осигуровки, туристически такси, концесии и т.н. Цялата съпътстваща индустрия (храни, напитки, консумативи, дрехи и т.н.) дърпа напред. Това не е проблем само на хотелиерите.
5
2
 
19
 
! Отговори
Наглеци преди 9 години
От кого ще ставате автономни бе, нагли мързеливци такива? От България ли? Специални закони ли ще си прокарвате? Сами министър ли ще си избирате? Или ще приемате туристи по собствена преценка? Усетихте дебелия, като намаляха руснаците, а българите не желаят просташки хотели, ресторанти и чалга заведения на високи цени с мързеливи и нагли келнери, съмнителен алкохол и никакво качество на услугите. Нали сте частници - оправяйте се без държавата. Бетонирахте и съсипахте Черноморието - хак ви е сега
4
2
 
17
 
! Отговори
Синоптик.бг преди 9 години
Слабичък сезончец, а?
3
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
На хотелиерите им е много лесно - те строят и експлоатират хотелите,но пътища ,канализация,ток, вода и т.н. трябва да са "задължение " на държавата т.е.на нас!А че голяма част от хотелите в Слънчев бряг,са строени на плажната ивица у напълно незаконно,това тях не ги засяга! Лошото е че канализацията на тези хотели отива в...морето и то често е оцеветено от тях!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се плашете господа! Не забравяйте прословутата еврогейска солидарност, с нас е НАТО, МВФ, СБ, Сталинка Георгиево-брюкселска , армия модерно мислещи десен сектор-трета глуха, супер-икономисти неолиберали-портокали, хипер-банкери на века и хилядолетието, учили-недоучили овършали САЩ и ЕС и пр. недоразумения.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз искам хотел на морето!Ще протестирам само по време на сезона!