10 см е снежната покривка на Черни връх, на Ботев - 15 см

Утре ще е слънчево, от четвъртък застудява
28 сеп 2014 22:36, Анисия Иванова
4
10 см е снежната покривка на Черни връх, на Ботев - 15 см
Снимка, архив Булфото

Снежната покривка на Черни връх е 10 сантиметра, а на връх Ботев – 15, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) за "Фокус".

По върховете днес са измерени минус 4 градуса на връх Мусала, връх Ботев - нула градуса, на Черни връх - плюс 1 градус. В местността Рожен температурата е била 5 градуса.

В днешния ден най-високи температури са отчетени във Видин, Оряхово и Сандански - плюс 24 градуса. Най-ниската максимална температура е 17 градуса, като е била отчетена, в Разград и Шумен. Максималната температура в столицата е била 19 градуса.

Според прогнозата на НИМХ тази нощ времето ще е ясно, а утре слънчево. Минималните температури ще са между 6° и 11°, максимални между 17° и 22°. В София минимална 8°, максимална около 19°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 19°-20°. Температурата на морската вода ще е 15°-19°.

Над планините ще е слънчево. Вятърът ще отслабне, по високите открити части ще е слаб до умерен от североизток. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Във вторник - 30 септември, и сряда - 1 октомври, ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20° и 25°. В четвъртък от североизток-изток, със слаб до умерен вятър, ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места е възможно и слабо да превали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогнозаснягвреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една лисичка да не ти се увие ,около врата.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
So what?
2
3
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
лисиците се разшаваха , залагам капаните- привет от Рила !
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Палиме шейната!