Близък на работник: Момчето работеше тук, за да оцелее!

Семейства чакат информация след взрива в Горни Лом
Обновена: 2 окт 2014 10:35 | 2 окт 2014 10:34, Анисия Иванова
40
Близък на работник: Момчето работеше тук, за да оцелее!
СНимка БТА

Колона от автомобили се е образувала близо до отцепения завод за боеприпаси в Горни Лом, където късно снощи се взриви цех за обезвреждане на боеприпаси. Отпред са хора, които чакат да се свържат с близките си и се надяват те да са оцелели, съобщи bTV.

Хората са изключително разстроени, чакат информация за своите близки, плачат, повечето от тях не искат да говорят. Засега обаче никой не ги е потърсил и не им е предложил помощ. Отпред пред завода има екипи на Червения  кръст и психолози.

Един от чакащите отпред е Красимир, който чака своя 25-годишен племенник, тук е неговата майка и други близки на момчето. По думите на Красимир той се е чул с племенника си последно в 12.00 часа вчера, а от 14.00 часа момчето е трябвало да започне работа. Чичото е разтревожен, защото след взрива от младежа няма обаждане.

„Чухме по телевизията вчера, че е станал инцидент, тръгнахме веднага, снощи сме дошли в 12.00 часа, досега чакахме. Спахме в колите, никаква информация не ни дават до момента, никой не дойде при нас“, разказва той.
„Племенникът ми беше стругар, казваше, че обезврежда бомби, работеше от 3 месеца, на 25 години е“, допълва Красимир.

Още по темата
Племенникът ми беше със средно завършено образование, но това няма нищо общо с работата тук, признава чичото.

Красимир казва, че много пъти са говорили с момчето и са настоявали да престане да работи.

„Но понеже е финансово затруднен, младите хора тук няма къде да работят и момчето се принуди да дойде тук да работи“, допълва чичото.

По думите на Красимир племенникът му е споделял, че вътре е опасно, че нещо може да гръмне, защото преди години отново е имало взрив. „Ще карам още малко, за да мога да оцелея“, казвал 25-годишният племенник.

Младият работник казвал, че получава минимална заплата – в рамките на 300 -400 лв., заплата като за по-млад работник. "Бяха му обещали, че ще му вдигнат парите, очакваше повече парички, така му бяха обещали", допълва Красимир.

Това е ужас, трагедията е голяма, смята близкият на изчезналия работник.

Собственикът, който вчера е бил в кризисния щаб, е казал пред bTV, че няма информация как е възникнал взривът, не не знае колко души са вътре, знае само, че и неговият син е вътре.

По данни на МВР термокамерите засега не показват признаци на живот вътре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: взривзагиналГорни Лом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вината наистина е носи собственика на предприятието. Обикновено сме свикнали да сочим някой с пръст и да искаме да се линчува публично. Говорим за това, че едва ли не той е станал милионер за сметка на изцеждането на работниците си. Но има и един друг фактор и това е, че печелим такива поръчки просто защото даваме най-евтини оферти. Иначе никой няма да се занимава да прави бизнес с нас. А като няма приходи, няма как да има високи заплати, няма как и да има качествен контрол.
7
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
такива собственици трябва да се бият до смърт само тогава ще се оправи страната Държавата винаги е на страната на престъпността
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито в частния, нито в държавния сектор има хора които да гледат сериозно за безопасността на хората. Да отидат да видят в белите държави на какъв пиадестал се поставят хората, които работят това.
5
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
<Демокрация и пазарна икономика в действие- роби без зъби обезвреждат мини за 120 евро на месец - колкото да си платят тока на олигарсите.А правозащитниците и либерал демократите реват за правата на бежанците от третия свят, на които същите тези роби осигуряват жилище, храна, безплатни ток, вода, медицинско обслужване и джобни.
4
5
 
39
 
! Отговори
Strict преди 9 години
Тука става дума за финансова далавера. Плащат се някакви мизерни заплати, облагащи се с мин. данъци, които накрая на годината държавата възстановява напълно за сметка на др. данъкоплатци. Отделно под масата се бутат по едни 600-700 лв. на човек. На инспекторите се дават тлъсти подкупи, за да си затварят очите за да налагат някакви жалки актове за смешни суми. Собственика опъва десетките милиони евра дадени му от гърците за опасната работа по утилизацията на мините им. И така всички са доволни!
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА 5 ОКТОМВРИ В НЕДЕЛЯ С ЧИСТА СЪВЕСТ ЩЕ ОТИДА ДА ГЛАСУВАМ ПРОТИВ МУТРЕНСКАТА ДЪРЖАВА. ЩЕ ИМ ПУСНА БЮЛЕТИНА НА КОЯТО ЩЕ ИМА ЕДИН ДЕБЕЛ С КОТЕШКА ГЛАВА..... А ВИЕ ???????
2
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, Боже... Ние ли криво ти се молехме, ти ли криво ни разбра... Доплака ми се, честно.
1
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-зле сме от държавите от третия свят.