КНСБ: Във взривената фабрика в Горни Лом е тестван нов продукт

Проблемът е от стара техника и липса на инструкции
2 окт 2014 12:18, Надежда Бочева
9
КНСБ: Във взривената фабрика в Горни Лом е тестван нов продукт
Снимка БТА

Във взривената фабрика в Горни Лом вчера са въвеждали и са тествали експериментално как се утилизира нов продукт. Това каза пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Дали това има връзка със взрива, не мога да твърдя, но е факт, че вчера това се е работело в предприятията. Това е било без инструкция“, твърди той.

Още по темата
Всички се опитват да са невинни в момента, а всички са виновни. За мен контролните органи са си свършили работата, като са дали предписания.

Но затова, че не са изискали да бъдат гарантирано изпълнени, имат вина, коментира Димитров.

Конкретно той посочи Инспекцията по труда и контролните органи, които е трябвало да следят работата с взривните вещества.

Пламен Димитров повтори констатациите на социалния министър Йордан Христосков, че материалната база във фабриката е била стара, а най-фрапиращото нарушение е липсата на инструкция за работа за отделните изделия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: взривКНСБГорни Лом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
void преди 9 години
До АнонименСтегни се и чети - не са унищожавали българско оръжие за купуват западно ами са изпълнявали гръцка поръчка за унищожаване не стари гръцки противопехотни мини. И никой не е убивал ничии деца за по 400 лв ами и работодатели и работници типично по български са действали без необходимото внимание, недостатъчно стриктно, без точна инструкция и по метода "ами ще го направим бе, що да не го направим. Айде Пенке давак да почваме с мините." Другото сега са оправдания на институциите.
7
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Аз ще им отговоря на КНСБ. Тези виновни държавни институции следят за регламента и трудовете права на работниците от страна на държавата. А вие синдикатите сте създадени да следите тези регламенти да се спазват и да защитавате работниците. А ТОКУ ЩО ВИЕ СЕ СКРИХТЕ ЗАД ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ.
6
0
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
В качеството си на какви, КНСБ хвърля тази информация? Оръжейни експерти ли, съветници по национална сигурност може би, армейско звено ли? Аз пък ви казвам ТЦ, не е "нов продукт" - извънземните дойдоха и катастрофираха на кацане.... пълни ***. Всички институции мълчат и чакат факти и данни - тия къде се бутат или след всички сигнали и нарушения сега - гузен, негонен бяга
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още не е направено разследване !Обезвреждат БОМБИ , унищожават българско оръжие , за да закупуват западно !При най- лоши условия на работа , убиват децата ни за 400 лв на месец, а други са прогонени да си търсят работа в чужбина !
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години изсмислени структури като Инспекция по труда харчат държавни пари, за да не вършат абсолютно нищо. Функциите им се изчерпват с това да дават предписания за очевидни пропуски и нарушения в правилата на работа. Предписания, които никои никога не изпълнява, по простата причина, че остава безнаказан в действието или бездействието си. Но..., както се казва - като се обърне колата, пътища много...
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ви вярва на вас ?
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хммммм ама ни имаме ли синдикати? Къде сте когато става въпрос за заплати и условия на труд?Къде сте за да натискате държавата да ни вдигате доходите?Къде сте. ...... ?Май се сещам къде сте, в имотите с които ви подкупиха да си затваряте устите.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ha ha ha. hvyrliaite piasyk v o4ite na horata, no nikoi ne vi viarva. i pak rabotnizite vinovni.