Бубка и кметът на Бургас направиха първа копка на спортен комплекс

"Арена Бургас" ще има капацитет 7000 места
20 окт 2014 16:19, Анисия Иванова
6
Бубка и кметът на Бургас направиха първа копка на спортен комплекс
Първата копка на новия спортен комплекс "Арена Бургас". Снимка БТА

Новият спортен комплекс "Арена Бургас" ще бъде със 7000 места капацитет, закрита атлетическа писта, условия и техническо оборудване за организиране на местни, национални и международни състезания в различните видове спорт, подвижни трибуни, тренировъчен блок, конферентни зали и други. Това каза на пресконференция кметът на Бургас Димитър Николов.

Днес кметът и бившият световен шампион по овчарски скок и член на МОК Сергей Бубка направиха първа копка на обекта.

"Спортът променя живота на всеки един град в положителен смисъл и тази зала ще даде възможност да се развива спортът особено за младото поколение, което има голяма нужда от това“, каза при откриването Сергей Бубка.

Кметът на Бургас връчи на Бубка и заявление за домакинството на Европейско първенство по лека атлетика в зала през 2019 година.

Уверен съм, че той ще помогне да възпитате здраво общество в хубавия ви град и да създадете нови шампиони, които да прославят България". Това написа Сергей Бубка в книгата за специални гости на Бургас.

Кметът Николов му връчи почетна статуетка на закрилника на града Свети Николай Чудотворец. Почетен знак получи и президентът на българската лека атлетика Добромир Карамаринов.

Проектът "Арена Бургас" бе предложен от кмета Димитър Николов. Мултифункционалната зала ще бъде изградена на мястото на бившите казарми в комплекса "Изгрев". Имотът бе прехвърлен от Министерството на отбраната на Община Бургас. В момента са осигурени пет милиона лева от общо необходимите за проектиране и изграждане над 30 милиона лева, обясни кметът, цитиран от БТА. Избран е и изпълнител на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Петър Ангелов преди 9 години
Залата няма да е за футбол.
2
1
 
4
 
! Отговори
констатация преди 9 години
От другата страна на булеварда е спртна зала Младост, незнам дали разполага със 7000 места, но определено е в процес на разпад.
1
1
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Кмете откривайте работни места (постоянни) а не спортни комплекси. От тях полза няма в държавата спорта (футбола) е посмешище и няма хляб в него.