Митничари пипнаха 13 т маркирано гориво във Варна

Схемата за продажба била чрез фирми бушони
20 окт 2014 15:24, Анисия Иванова
7
Митничари пипнаха 13 т маркирано гориво във Варна
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари разкриха престъпна схема за продажба на маркирано гориво чрез фирми бушони, съобщиха от Агенция „Митници“. При операцията са задържани общо 13 тона газьол.

Схемата е представлявала верига за доставка на маркиран газьол на новорегистрирани фирми бушони, препродажба на горивото и закриване на фирмите след това. Горивата са препродавани минути след разтоварването им още в деня на доставката.

Маркираният дизел е бил претоварван в еднотонни пластмасови съдове в микробуси, маскирани като хладилни превозни средства.

Складовите бази са били различи при всяка доставка - от частни домове в центъра на Варна, през обитаеми къщи във вилната зона на града, до необитаеми постройки в близко село, уточняват от митниците.

По селекция на сектор „Акцизни дейности" на дирекция „Митническо разузнаване и разследване" на Агенция „Митници" през седмицата е проверена фирма получател на маркиран газьол във Варна. След оперативни действия на мобилна митническа група от Централно митническо управление в събота е установено получаването на гориво и последвалата  доставка на същото на друг адрес.

Задържани са два микробуса с маркирано гориво в резервоарите. Микробусите са превозвали общо 4 тона от същото гориво. На мястото на доставката са задържани други 9 тона маркиран газьол. 

От задържаните 13 тона гориво са взети проби за лабораторен анализ, задържани са и двата микробуса за обезпечаване. Ще бъдат съставени актове по ЗАДС. Работата по случая продължава, за да се докаже от колко време е действала престъпната схема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
31
 
! Отговори
Ss преди 9 години
До 2А може би са задържали 15т и официално да са 13... ;)
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЧЕ СА СИ ГО СИПАЛИ ПО КОЛИТЕ
2
0
 
36
 
! Отговори
митничар преди 9 години
вече са 12 тона .....
1
0
 
37
 
! Отговори
NE преди 9 години
TOVA V VARNA NE MOGE DA SE SLUCI-VARNA E GRADAT NA ZAKONA I PROSVETATA.GRAGDANSTVOTO VAV VARNA NE MOGE DA SI POZVOLI VAV VARNA DA IMA PRESTAPNIZI.