36-годишна родилка е починала в болница във Видин

Близките й са подали сигнал до прокуратурата
17
36-годишна родилка е починала в болница във Видин
Снимка: Булфото, архив

Родилка е починала след усложнения в МБАЛ „Света Петка” във Видин, съобщи д-р Лъчезар Блажев, заместник-директор на лечебното заведение, цитиран от „Фокус“.

Близките на родилката са подали сигнал до прокуратурата, каза още той.

Починалата жена е била на 36 години.

„След като има две предхождащи операции е планирано трето секцио“, обясни д-р Блажев.

Той коментира, че е настъпило усложнение, след което нещата са били необратими.

„В момента се провежда вътрешна проверка и от всички участници се изискват обяснения и становища по случая”, обясни заместник-директорът на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: видинболницародилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.. Дядо ми навремето казваше : здравето в ръцете на лекар и парите в ръцете на адвокат не си давам! Повече от 5 години не съм стъпвал при лекар, сигурен съм че ако отида - веднага ще бъда диагностициран поне в 5 направления....за да бъдат "изсмукани" 5 клинични пътеки, платени 20 потребителски такси и няколко консулта....Българското здравеопазване е една от най-тежките форми на геноцид в Европа към този момент.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В повечето случаи става въпрос за лекарски грешки - или неправилна оценка на родилката или предозиране на упойката.... Досега не съм чул за осъден анестезиолог, камо ли лекар....Държавата насила направи лекарите новобогаташи, пълнейки сметките им с парите от нашите осигуровки и им осигурява пълен комфорт по отношение на отговорността за взетите от тях решения. Ако някой се захване да събере случаи на лекарски грешки в България мисля, че резултата ще бъде ужасяващ ....
13
1
 
5
 
! Отговори
ЕА преди 9 години
Защо изтрихте линка ? Там информацията е доста по-изчерпателна? Да ми бяхте изтрили целия коментар, щото без изтритото няма смисъл! И в случай, че иската да бъдете актуални, напишете, че жената е развила ДИК-синдром, изходът от който (за съжаление) в повечето случаи е фатален!Вместо да давате пълна информация на читателите си, вие триете! Странен начин да печелите публика!
12
2
 
3
 
! Отговори
ЕА преди 9 години
Дали не е редно преди масовото плюене по лекарите да имате малко повече информация на разположение?! Не защитавам никого, но има ситуации, при които и най-добрият лекар е безсилен. Информацията тук, до този момент е твърде оскъдна за всякакви коментари, различни от "да почива в мир".
11
0
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Жената е била на 36 години, с нормално протекла бременност - това е нещо рутинно за цивилизования свят, към който ние уви не принадлежим !!! А имаше и много смъртни случаи на родилки по на 23, 24, 27 години.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКО МИ Е ЯСНО НО СЪС ТОВА ТРЕТО СЕКЦИО ИЗТРЕПАХА РИБАТА. ЗНАЧИ ТРИ ПЪТИ СА И ПРАВИЛИ СЕКЦИО И НАКРАЯ НЕЩАТА СА СЕ ОБЪРКАЛИ. ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ ДА СЕ ПРАВЯТ ТРИ СЕКЦИО НА ЕДНО РАЖДАНЕ. ИЛИ СТАТИЯТА Е НАПИСАНА ОТ НЯКОЙ ПЪРВОЛАК ИЛИ АЗ НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ. БОГ ДА ПРОСТИ ЖЕНАТА. И ДАНО НИКОЯ РОДИЛКА ДА НЕ РАЖДА В БЪЛГАРСКА БОЛНИЦА.
9
35
 
3
 
! Отговори
Един преди 9 години
Вие продължавайте да раждате на по 40 години и със секцио пък после що така!!! Жената трябва да ражда нормално и млада както природата е казала!
8
6
 
10
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
И пак ще потулят случая....България...
7
4
 
21
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Хора, говорим за трето секцио, това за нашият доктор беше пълно с рискове, не става дума за това дали е български лекар или такъв в чужбина, самото секцио, трето по ред е рисковано.мир на праха и.
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо веднага всички обвиняват лекарите? Не съм лекар, но ми се е налагано да бъда лекувана и съм попадала на много читави такива и в България. Всяко стадо си има и ***, но има и добра стока
5
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
некадърна докторска, така е с купените ви дипломи и прословутата ви алчност,... и не ми казвайте че имало и читави защото те са капка в морето!
4
3
 
13
 
! Отговори
Momo преди 9 години
другиран да се чете дрОгиран
3
8
 
19
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Има един проблем с хората и той е, че мислим, че ще сме вечни.Е да, ама не сме.Лекарите и те са хора, грешат.Виж, ако докторът е бил пиян, другиран, неадекватен... това е друго нещо.Понякога дори всичко да е направено както трябва хората умират, защото са живи!За момента с тази информация такова мнение имам.
2
1
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Значи не са от ***,иначе щяха докторите да подават сигнали сега....
1
18
 
18
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
От написаното ми мирише на некадърност лекарска!!!*** то така е по малките населени места!!!Доктор Клуин лечителката щеше да я оправи 1000 пъти по-добре!