БЧК се готви за нова бежанска вълна

Само за 2 месеца в Турция са влезли 160-200 хил. души
Обновена: 24 окт 2014 14:11 | 24 окт 2014 13:20,
52
БЧК се готви за нова бежанска вълна
Снимка: архив Булфото

Очакваме бежанска вълна, но колко голяма ще бъде, не мога да кажа. Много сме притеснени и много сериозно се готвим. Това заяви в Кърджали председателят на БЧК Христо Григоров.

Той поясни, че към момента държавата се е справила и ситуацията с бежанците е под контрол. Притесненията на БЧК са от това, че само през последните 2 месеца в съседна Турция са влезли между 160 хил. и 200 хил. души. Това за тази държава е голямо бреме, каза Христо Григоров.

Според него, ако ситуацията в Турция не е под контрол, означава, че една голяма част от бежанците ще искат да минат през България и да тръгнат към Европа. Подготовката на БЧК е за бедствена готовност.

По отношение на бедствените ситуации в България Христо Григоров каза, че за първи път корпоративния бизнес и търговски вериги са били изключително активни в оказването на помощ във всички региона. Само чрез БЧК са били предоставени 60 тира с вода по 20 тона. Той бе категоричен, че помощите от БЧК се раздават при изключителен контрол и злоупотреби с тях не може да има.

Христо Григоров снощи бе в Кърджали с ръководството на БЧК за участие в юбилейна среща по случай 100 години на организацията в града. За юбилея местната структура получи най-високото отличие на БЧК - златен медал.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите в Европа отиват да бачкат наи-нежеланата, *** и нископлатена работа, а не се размножават като мишките и да точат социалната система на съответните страни.
21
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Моят съвет е та се отворят наново всички поделения и казарми и да си възобновим старата армия която да е около 300 000 сухопътни отделно да вкараме танкове оръжие и самолети че работата с тая 30 000 армийка дето сега имаме не е никак добре. Направо сме си за подигравка в момента а ако някои си мисли че ако стане нещо Нато или американците ще тръгнат да помагат се лъже.
20
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Фургонно селище за настаняване на 400 бежанци ще бъде направено в Любимец и изграждането му ще струва близо 700 хил.лв.",реши правителството.standartnews 22.10 "Пропадна част от пътя за БанскоПари за ремонта няманужни са 600 хил.лв."24.10"Над 15 хил.души не са били допуснати да преминат българо-турската граница от началото на годината.4 хил. са били задържани от турските власти след сигнал от българските граничари,а над 3 хил.души са били настанени в центровете."Дневник; А 8 хил.къде са ?
19
0
 
10
 
! Отговори
Така беше!!! преди 9 години
*** стреляйте бе стреляйте!!!! Автомати има..... Аз като бях граничар на гръцката граница ми беше казано да стрелям на месо при нарушаване на границата на НРБ!!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
Те са Врагове Наши! преди 9 години
Има си червен полумесец!!! Те да им помагат!!! Ние сме Християни!!! Те са ислямисти...
17
0
 
11
 
! Отговори
Касабов преди 9 години
Няма ли организация която да предизвика референдум по отношение бежанците ?Ако се намери такава гарантирам 100% активност на истинското българско население.А какви да бъдат въпросите ли? За бежанците-дали изобщо да ги има в България
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой стои зад Червения кръст???Когато едба жена поискала в Уйрайна в Донбас помощ марки,бинтове,и други неша те им отказали!!!Има статия за това четете.
15
0
 
9
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Само че този път българите ще бягат от България!!! Аз ще искам политическо убежище в Северна Корея!!!
14
1
 
7
 
! Отговори
бургзлия преди 9 години
Войната вСирия продалжава повече пт 2-3 год.,заштосега всички са изненадани че се очаква нова вълна от бежанци през БТГ ми те не са престанали да не нарушават границата ни.нЯМАчовек на държавно ниво който смята че има изненада но ништо сериозно не е направено да се спре този наплив .Сумати пави заровиха в земята с тази прословута ограда..Като знаем какъв беше екипа на МВР Йовчев нито един не беше ръководил полицейски служби .МВР беше поставено в тежък дис баланс.
13
0
 
13
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Да се затвори сухопътната и морската граница с Турция!На нас чалмалии не са ни нужни!
12
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
ТАЗИ БРОЙКА ,КОЯТО СОЧИ ГОСПОДИН ГРИГОРОВ СИ Е НАПРАВО ЕДИН МАЛЪК - / ГОЛЯМ/ ГРАД. НЕ ЩЕ ЦЪФНЕМ АМИ И ЩЕ ВЪРЖЕМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО НИ ГИ НАХЕНДРЯТ ТЕЗИ"БРАТЯ". ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НЯМА НИЩО ОТ БЧК , НО ЗА НЕКАНЕНИТЕ БЕЖАНЦИ СЕ СТЯГАТ ОТ ДАЛЕЧЕ И ТО СЪС ВСИЧКО НЕОБХОДИМО. ЗА МЕН БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ДИСКРИМИНИРАНА. НЕКА НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ СИ ПОМИСЛЯТ И ПО ТОЗИ ВЪПРОС.
11
0
 
9
 
! Отговори
Ранобуден студент преди 9 години
Абе неска защо няма "новини" за Северна Корея, за Раша, за ***, а? Дайте нещо, по което да плюем, че днешните опорни точки ще хартисат. Спешно!
10
0
 
19
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Е такъв брашнян чувал като Българина няма.1 000 000 *** го тупат,пък сега искат и милион араби да го бъхтят.Да му се чуди човек...
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ги искаме тука, държавата и без това върви към фалит. ЕС да ги поема и настанява в Брюксел, Лондон, Мюнхен, Париж и Ню Йорк.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е БА да се готви за бежанската вълна и да пази страната.
7
1
 
21
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Вместо да се пръскат из Европа...нека да киснат в Турция , я всичките помощи от ЕС да отиват в Турция ! Защо е нужно да се пръскат из цяла Европа ? Май не е целта да се отърват от войната и после да се приберат по къщите си , а целта е да се насело Европа с тия един бог знае какви са . По бих се съгласил ако публично се каже че това е цел на ИД ! То май си е така де !
6
3
 
14
 
! Отговори
666 преди 9 години
монaрхист ли къв си незнам.... ама си кух като градинска лейка.... БЪЛГАРИТЕ на запад не са нелегални имигранти, вдяваш ли каква е разликата?Българите имат правото напълно законо да пребивават в Eвропа
5
2
 
25
 
! Отговори
неис преди 9 години
За Турция е бреме, а за нас ще е кеф! Турция е голяма страна, богата, със сходна култура и е редно там да остават, за да се върнат след конфликта! Толкова ли е трудно да се дават помощите от ЕС директно на Турция?!
4
1
 
29
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Стига лъжи. Това е цунами от диваци, които трябва да бъдат държани настрана с огън и меч.
3
22
 
6
 
! Отговори
до монaрхист преди 9 години
тaкaли дa нaпрaвят и с бългaрите по европa