Роми от Бяла Слатина се разбунтуваха заради спрян ток

В знак на протест не пуснаха децата си на училище
112
Роми от Бяла Слатина се разбунтуваха заради спрян ток
Снимка: Булфото, архив

Ромската махала в Бяла Слатина остана без ток, защото голяма част от къщите са свързани с мрежата незаконно и не са плащали за тока, който са консумирали.

В знак на протест пък хората от махалата не пуснаха децата си училище.

„Преди изборите се разбрахме да си направим молби и да ни дадат партиди, а сега ни спряха тока“, оплака се един от потърпевшите.

Негова съседка пък обясни, че преди години са минавали инкасатори, които са отчитали тока и хората са си го плащали.

„И ток, и вода плащахме. Идваха мериха, после спряха да идват и ние нямахме никаква вина за това, че не сме плащали“, каза тя.
 
Ромите от махалата се оплакаха, че политиците се сещат за тях само по време на избори.

„Като дойдат избори, идват и казват: „Гласувай за мен и ток няма да плащаш“, призна възрастен мъж.
 
Кметът на общината Иво Цветков обеща да реши проблема. Той обясни пред bTV, че общината ще открие партида и от общ електромер ще се отчита консумацията на междинни електромери, които ще са свързани с къщите.

„Общината ще плаща на ЧЕЗ тока по общия електромер, а от абонатите ще се събира същата сума за ток. Ако не се събира, общината ще преустанови плащането на тази партида, тя ще бъде прекъсната и пак няма да има ток“, каза Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Бяла Слатинатокроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Че то ако продължава така, ромките ще спрат да раждат - ако се появи някое ще го хвърлят в клозета. Тогава вече ще се види какво значи демографски срив! Не за това са се борили Ботев и Левски, не това е защитавал пред Хитлер на лайпцигския процес Георги Димитрофф. Не се чудете че в ромския свят Димитрофф се пише с 2 ф - жена му е Роза, еврейка, значи като нас ромка! Има природни закони ***. Учете се от нас за да просперитирате в живота - ето, сега тока ни е безплатен.
61
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
НЕКА СЕ НАУЧАТ И ТЕ ДА ПЛАЩАТ И ЗА ТОК И ЗА ВОДА.БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ СА ПО- БОГАТИ ОТ ТЯХ?! ОКИЧИЛИ СА СЕ С ПО 1 КГ. ЗЛАТО , ВЗЕМАТ СОЦИАЛНИ С ДЖИПОВЕ, А НЯМАТ ПАРИ ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ТОВА, КОЕТО СА ИЗРАЗХОДВАЛИ. КЪДЕ Е КИРО НА КИРИЯ. ЗА ТЯХ ВСИЧКО ИМА , А ЗА БЪЛГАРИТЕ - ДИСКРИМИНАЦИЯ. ПОЛИТИЦИТЕ ДА НЕ СИ РЕШАВАТ КРЪСТОСЛОВИЦИ, А ДА ВЗЕМАТ ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ И ДА ПРИЕМАТ ХУБАВИ ЗАКОНИ, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ- НЕЗАВИСИМО КАКЪВ ЕТНОС ИЗПВЯДВАТ
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледайте глупави българи и се учете!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
маната им на магалите...ама истината че най-големите крадци в този случай са си енергодружествата :)
58
4
 
4
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хм , краднат ток не само *** , но и българите . Ако някой вярва ,че само *** краднат ток -по точно те не плдащат тока си , докато българите си плащат ,но на половината . Краде се в тази държава на поразия -преди месец хванаха екс-кмет, съпругът на лекарка .... да крадът ток и те не са ***. Въпроса се решава с кражбата на ток -но видимо на някои кръгове в България тъй им изнася .
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,то пък като ходят децата ви на училище сигурно нещо вдяват.Само харчи държавата парите ,зорлем ходеи на училище.
56
0
 
22
 
! Отговори
gtf преди 9 години
Само нерабрах защо общината трябва да плаща - която и да е тя. Е**ти нахалството ...
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те па нали всичките са редовни на училище...Колко от тях ходят само на списък...
54
0
 
12
 
! Отговори
оксиморон преди 9 години
Евалата за заглавието и подзаглавието - разсмях се!Все едно са извадени от генератор на вестникарски заглавия."Осъден условно крадец се разбунтува срещу заключена врата: в знак на протест спря да се отчита пред органите, отговарящи за изпитателния срок"
53
0
 
25
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Според мен решението на проблема е: Ние българите също да спрем да плащаме ВСИЧКИ - па тогава да ги видим монополистите как ще ореват всичко!?а и до ги подгреем със сопите по тлъстите гърбини и да ги шзхвърлим от България!!!А както си дращите -полза няма. НИКОЙ НЕ ВИ СЛУША бре кеменета!!!
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сичкото *** по списък в Марица 2 за поевтиняване на тока на българите
51
0
 
34
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Не е работа на кмета да раздава ток! Кмета трябва ДА УЗАКОНИ КЪЩИТЕ, АДРЕСНИТЕ РЕГИСТРАЦИИ, след което всяко семейство да получи ПАРТИДЕН НОМЕР и ЕЛЕКТРОМЕР!!!!!!! Не се правете, че не знаете! А ако не знаете - НЕ СТЕ ЗА КМЕТ!
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема с ромите много бързо могат да го решат, обаче от къде ще идват после гласовете на ДПС, които им поемат и оправят сметките с държавни пари.
49
0
 
32
 
! Отговори
bolka преди 9 години
Много ми хареса решението на кмета.Консумираният ток ще се отчита на електромер на общината. ***, както са свикнали, няма да имат пари да си плащат задълженията и общината ще покрива сумата.Обаче общината няма да има пари да разплаща и ще иска паричките да се покриват най-вероятно от държавния бюджет, т.е. от данъкоплатците.Проблемът изобщо не е разрешен и неплащането на ток ще продължи, само че облечено в нова форма.А може би не е ново и в други населени места е точно по тази схема.
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гуша ми дойде от лъжи ДОКОГА от нашият джоб ще им се плащат сметките ЗАЩО ДЪРЖАВАТА Е МАЩЕХА ЗА БЪЛГАРИ И МИЛА ГРИЖОВНА МАЙКА ЗА НАГЛИТЕ
47
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Явно и че на тези избори , българите са гласували за НАЦИОНАЛНИЯТ ФРОНТ ЗА СПАСРНИЕ НА *** В БЪЛГАРИЯ........
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не стига, че крадат а сега и децата си не пускали на училище.Сякаш това да ходят на училище е нещо лошо, което някой ги кара да го правят. Трагедия.
45
1
 
30
 
! Отговори
петър преди 9 години
България има годишен бюджет около 27 милиарда лева.Над 7 милиарда отиват директно за *** и поне още 1 милиард индиректно.Тези *** тежат на държавата като оловна раница.Сметката показва, че ако си спестим парите за ***, стандарта на държавните служители и пенсионерите ще се повиши с над една трета.А най-много ме е яд когато глупави българи почнат да ме убеждават,колко много работели *** през социализма-ами пак си бяха чистачи и общаци,водеха се на работа,но мързелуваха.
44
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Каква му е работата на Кмета. Щото са гласували за кмет ли?Ами да им го плащат с милионите субсидии на партията му..Нали разбирате , че ЧЕЗ си калкулира загубите в нашите сметки.На следващите избори да им гласуват ***.Аз не гласувам за такава измислена ДЪРЖАВА...
43
1
 
21
 
! Отговори
гост преди 9 години
Предлагам да закрием държавата, не върши никаква работа , и по презумция -аз като гласоподавател я уволнявам