50 души евакуирани от бургаската вилна зона „Черница“

Затворен е пътят Бургас-Созопол, обявено е бедствено положение
Обновена: 25 окт 2014 14:48 | 25 окт 2014 14:22,
15
50 души евакуирани от бургаската вилна зона „Черница“
Снимка: БТА

Около 50 души са евакуирани от къщите им в бургаската вилна зона "Черница", която е на юг от града, в посока Созопол. Това съобщиха от общината. В района падна проливен дъжд, придружен със силен вятър.

В цялата община работят екипи на полицията, пожарната и дирекцията за управление при кризи и опазване на обществения ред, за да отстранят възникналите заради лошото време проблеми.

Манастирът в местността "Аязмото", до комплекс "Меден рудник", е засегнат от дъжда. Заради наводняване на сградата от нея са изведени хора, други са отказали да я напуснат. На мястото има дежурен полицай.

В Бургас има множество сигнали за паднали дървета и клони, преплетени проводници и наводнени мази. Няма пострадали хора.

Пътят Бургас - Созопол е затворен, обявено е бедствено положение заради лошото време в няколко квартала и в няколко селища в Бургаската община, съобщиха от пресцентъра й.

От 13.00 ч. в бедствено положение са кварталите "Меден рудник", "Акациите", "Победа", селата Извор, Маринка и Рибарското селище.

Към момента няма сигнали за бедстващи хора, но се издирва овчар от село Маринка. Екипи претърсват района. В село Извор са прелели два язовира. Единият е със скъсана дига и е прекъснал пътя към Бургас. Участъкът е залят от вода. Екипи работят по отводняването на пътя. Повишено е нивото и на язовира в село Маринка.

Поради опасност от заливане на пътя Созопол-Приморско, се препоръчва на шофьорите да се въздържат от пътуване в това направление, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура".

В Средец има наводнени къщи, кметът свика кризисния щаб, за да бъдат набелязани мерки за справяне със ситуацията, съобщиха от общината. В по-ниските места на Средец се е наводнило и се е наложила евакуация на трудноподвижни хора.

От община Приморско съобщават за повишаване на нивото на реката в село Ново Паничарево. Улиците в селото са наводнени. По пътя Приморско-Ново Паничарево могат да преминават само автомобили с висока проходимост.

В царевското село Кости улиците също са наводнени. Повишено е нивото на река Велека. Засега в тези три общини не са обявили бедствено положение, няма и сигнали за издирвани или пострадали хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Бургаспорои
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
F преди 9 години
*** злобари. Огромното вълнение е повишило нивото на морето с над половин метър, езерата не могат да се отичат а те питат защо бил залят пътя между езерата и морето. Вие 2 грама мозък имате ли в празните си глави!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе злобни ***, четете малко, преди да се радвате на нечие нещастие - става дума за пътища и села около Бургас, за сами град пише "В Бургас има множество сигнали за паднали дървета и клони, преплетени проводници и наводнени мази. Няма пострадали хора." Но дори и така сте супер жалки, че злобеете на нещастието на други хора, от където и да са те, *** нещастни! Тва само във варненски сайт може да се случи!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Май някой много го е яд, че неговото грозно разбито село не е било номер едно в някаква си класация, че чак злобее по повод природните бедствия. ***, като ти дойде на главата ще те питам в Ню Йорк ли живееш, във Виена ли...
6
0
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Не е чак толкова зле както е написано.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Така каза Ванга - наводнения, пчелите изчезват, катаклизми ..... и войни.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново проблеми по пътя Бургас-Созопол? Какво става, не се ли взеха мерки при предишните наводнения в тези райони? Какво е направено за да не преливат малките, все пак, местни реки и язовирите? Защо толкова години не е имало бедствия с подобни мащаби, кое е различното? Гори ли са изсечени, реки ли са затлачени, некомпетентни са собствениците на язовирите ли? Защо населението трябва винаги да плаща, а виновните ни лук яли, ни лук мирисали? Бургазлии, вие поне сте борбен народ! Покажете!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали и преди е валяло, защо тази година България е под вода ?
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой наказва хорицата в най добрия град за живеене.Мдааа, догодина пак първи в класацията и пак най много пари за асфалт, бетон и некадърни и измислени проекти и строежи.
1
2
 
9
 
! Отговори
stanimir преди 9 години
e*ati bedstviqta pri vseki dyjd