Още преспи, дъжд и вятър идват в неделя

В пет области е обявен червен код, в други осем - жълт
Обновена: 25 окт 2014 21:46 | 25 окт 2014 19:33,
99
Още преспи, дъжд и вятър идват в неделя
Снимка: Булфото

И утре времето ще остане лошо, ще духа силен вятър и в различните части на страната ще валят сняг и дъжд. Това сочи прогнозата на синоптиците за неделя. Заради лошото време в пет области е обявен червен код за опасен дъжд и вятър - Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. В осем области кодът е жълт. В четири заради сняг - Ловеч, Габрово, Велико Търново и Смолян, а в други четири заради вятър - Силистра, Шумен, Добрич и Варна, сочи прогнозата на НИМХ.

Още по темата

Валежите от дъжд ще продължат и през нощта срещу неделя. Очакванията се тогава да паднат нови до 40 - 50 л/кв.м. Ще  бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек и пулсации до 25 м/сек.

Няма да спрат и снеговалежите. Прогнозата е в района на Ловеч,  Габрово, Велико Търново и Смолян да се образува нова снежна покривка – до  15 см.

В Силистра, Шумен,  Добрич и Варна ще духа силен северен вятър с пулсации до 22 - 24 м/с.

Заради валежите днес и утре се очакват повишения на много места в България, като по-значителни ще бъдат те на реките в Черноморски басейн, Източнобеломорски басейн и край река Тунджа.

От Министерството на околната среда и водите припомниха, че червен код означава, че времето е много опасно и че са възможни големи материални щети и нещастни случаи, може да възникне и опасност  за живота. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните  органи и бъдете готови да извънредни мерки, съветват от ведомството.

Жълт код означава, че времето може да бъде потенциално опасно.  Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват  внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете  прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, предупреждават още от МОСВ.

Междувременно заради лошото време в област Бургас беше обявено бедствено положение. Това важи за 13 общини в областта, съобщи пред „Фокус” областният управител Павел Маринов. По-рано бедствено положение беше въведено и в община Бургас и в Габрово.

Десетки пътища в страната са затворени заради наводнения или натрупал сняг.

От АПИ съобщиха, че ограниченията за движение по магистралите „Хемус” и „Тракия” са премахнати. По-рано и двата аутобана бяха затворени за почистване в различни участъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БОГНяма нужда да се търси САТАНАИЛ той е в една държава с три букви от въд океана
29
4
 
8
 
! Отговори
БОГ преди 9 години
Исус Христос с един хляб нахрани целия си народ и той го обяви за Бог на човечеството. Сега в тази люта зима Владимир Путин топли домовете,пече хляба, готви манджите на толкова народи от Европа и Азия и смятам,че неговото дело е като това на Исус и трябва да бъде ОБОЖЕСТВЕН КАКТО НАПРАВИХМЕ С хРИСТОС.АМИН. А ЧОВЕЧЕСТВОТО да търси Сатанаил на друго място,а не в Русия.
28
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 9 години
ДО ШОПТЕЖКА БОЛЕСТ СЕ ДОКАРВА ОТ ЗЛОБА, ТАКА ЧЕ НЕ МИСЛИ ЗА ЧОВЕКА АМИ ЗА СЕБЕ СИ.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека тая зима да е по-студеничка и да почва отрано, тогава акъла на *** може да вземе друга посока.
26
10
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ОТ СЕЛОНека да вей и да вали! В *** имам два угоени шопара и скоро ще гътам единия, приготвил съм вино за зимата, ракия и дърва! Като по4на от сега та 4ак до пролетис! Ха наздраве!-----------------Глей да не си докараш некой инсулт с толко пръжки и вино. Много като тебе вече плакаха...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен38Не вярвай на медиито мина и замина да му мислете вие ние утре ще пием кафе на площада
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А една статия защо болуците от Топлофикация не са пуснали парното няма ли да има?
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И при нас в Атина леко застудя,днес беше +16 градуса но всички прозорци ги имаме отворени нищо страшно. гледам го снега на снимките, но не искам да карам зима.
22
4
 
2
 
! Отговори
КОЧМАРА- БАТАКА преди 9 години
КВО СТАА ТУКА БЕ, ТРИ ПЪТИ *** ЕВАА, ТРИ СФИРКИ НАПРАИХ, А ПАРИ ЙОК!
21
0
 
19
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
От габровско съм,Някога нашето село имаше 70 трактора и всички в такива моменти чистеха пътищата. от преспите .Сега няма в селото и един трактори и чакаме такъв от града, но той не чисти из селото и чакаме април да дойде и да го разтопи. Прав е 22 и те са катонас.
20
3
 
7
 
! Отговори
фен преди 9 години
зимата е мега як сезон! яко екшън!
19
0
 
15
 
! Отговори
e преди 9 години
eх демокрация , ехх евроинтеграция и на снимката благоденстваща българия,а едвам октомври
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
общинaтa дa откривa клубове зa пидaли понеже имa достa недоизчукaни коментaротриячи
17
1
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
А в Стара Загора с червен код ще се лее " ЗАГОРКА " !
16
0
 
26
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Га продавахте машините на ТКЗС по 50 лева за скрап- хубаво беше. Сега защо триете кълки и лъжите хората, че снега е много.Ще чистите с лопати.
15
2
 
7
 
! Отговори
do jastreba преди 9 години
ALO GERMANEZA AS LI4NO SAM VIJDAL ZELI GRAD4ETA I GRADOVE POD VODATA V NEMSKO KATO PRELEJAT REKITE IM KOETO 4ESTO SE SLU4VA SA NAPALNO BEZSILNI KATO NAS
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
триячa нa коментaри що неси нaмери жиголa с голям пaтлaк дa я лaшкa зaдa е по спокойнa
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До nufanstresirat se horata ot mediite za prognozite za vremeto za poroite za iazovirnite steni za vsicko.niama me mira za nischto .
12
2
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До гогоб Че тя си е умряла Не ти ли прилича на разлагане вече?????? Всичко в тая държава е като умрял Всичко се разлага ,всичко се вмирисва Лешояди ,хиени и всякакви си откъсват парче по парче Просто приказките ,че сме в кома са лъжа,ние се разлагаме по-скоро а не сме в кома
11
10
 
5
 
! Отговори
OT AUSTRALIA преди 9 години
ELATE KYM SLYNVHEVA AVSTRALIA AKO VI E STUDENO! AZ IMAM HOTEL TUK NA BREGA NA OKEANA.